Home

Home

ľavý banner

NEPODĽAHNITE STRESU Z VIANOČNÉHO NAKUPOVANIA!

Pridal: Vanesa Holeckova Kategória: Tipy a triky Dňa: Pozretí: 1943

Aj vám sa zdá, že predvianočné obdobie začína každým rokom o niečo skôr? Zamysleli ste sa nad tým, že to môže mať aj svoje výhody? Vianoce na Slovensku sú pre mnohých veľmi stresujúcim obdobím. Napriek tomu, že by tieto sviatky mali byť pokojné, nie vždy je to tak. V takom prípade je lepšie, ak si všetko naplánujete vopred a efektívne si zorganizujete svoj čas. Počas sviatkov si tak budete môcť viac oddýchnuť a vychutnať si vianočnú atmosféru.

Pripravili sme si pre vás niekoľko praktických tipov, ako nepodľahnúť stresu z vianočného nakupovania.

Ženy na vianočných nákupoch

Podľa prieskumov YouGov až štvrtina populácie považuje Vianoce za najnáročnejšie obdobie z celého roka. Psychológovia vysvetľujú, že je normálne cítiť sa v tomto období unavení a smutnejší, obzvlášť po posledných dvoch rokoch neistoty. Dá sa s tým však bojovať. V prvom rade by sme nemali zabúdať na to, o čom tie Vianoce sú. Nesnažte sa napĺňať niekoho očakávania. Snažte sa, aby Vianoce 2022 boli pokojnejšie, v kruhu rodiny a priateľov, na ktorých vám záleží. 

6 tipov, ako nepodľahnúť stresu z vianočného nakupovania

1. Nenakupujte na poslednú chvíľu

Najhoršie čo môžete urobiť je hovoriť si, že na nakupovanie darčekov máte ešte čas. Aj keď sa nedá presne odhadnúť, kedy by ste mali začať, malo by to byť skôr ako si to uvedomia všetci okolo vás. Darčeky na Vianoce by ste mali kupovať postupne a vopred si napísať komu a čo by ste chceli darovať. Napr. ak hľadáte darček pre tínedžerku, napíšte si priebežne čo by ju potešilo a pred Vianocami to všetko spolu zabalíte. Veľkou nevýhodou nakupovania na poslednú chvíľu je, že väčšina produktov sa vypredá a tak sa môže stať, že už nekupíte vianočný darček, ktorý ste chceli.

2. Vytvorte si finančný rozpočet

Vianoce sú náročnejšie aj po finančnej stránke a nikto z nás nechce skončiť pred začiatkom nového roka v dlhoch. Predtým ako začnete nakupovať, by ste si mali stanoviť finančný rozpočet, koľko môžete minúť na vianočné darčeky pre otca, pre mamu, pre deti a podobne. Nezabudnite ani na darčeky pre starých rodičov, ktorí vašu návštevu určite očakávajú. Pri vytváraní rozpočtu myslite aj na potraviny a ostatné výdavky, ktoré je potrebné zaplatiť. Snažte sa tento rozpočet zbytočne neprekračovať

3. Objednávajte z e-shopov, ktoré garantujú doručenie do Vianoc

Ak patríte medzi tých, ktorí by sa najradšej nakupovaniu v obchodoch úplne vyhli, odporúčame vám objednávať si darčeky z e-shopov. Veľkou výhodou nakupovania na e-shope je to, že sa vyhnete dlhému státiu v radoch a takmer všetkým stresujúcim faktorom. V EMI vám doručíme objednávky priamo k vám domov a stačí si ich len prevziať od našich kuriérov. Na e-shope máte taktiež väčší prehľad o ponuke produktov a prebiehajúcich zľavách. Objednávajte vždy len z overených e-shopov, ktoré garantujú doručenie do Vianoc. 

Vianočné nakupovanie

4. Nakupujte v kamenných predajniach

Obávate sa, že vám vianočné darčeky nestihnú prísť do Vianoc? Alebo chcete vidieť čo kupujete predtým, ako to objednáte? Skontrolujte či vami vyhliadnutá firma nemá náhodou aj kamenné predajne. EMI okrem e-shopu má aj niekoľko kamenných predajní

  • V Sabinove
  • V Prešove
  • V Košiciach
  • V Poprade
  • V Žiline

Vďaka kamenným predajniam môžete mať vianočný dar hneď a nemusíte čakať na doručenie. Taktiež odporúčame navštíviť ju v predstihu, aby ste mali väčší výber produktov. 

5. Kupujte praktické darčeky

Najviac stresujúcou otázkou každý rok pred Vianocami je, aké darčeky kupiť. Vyhýbajte sa kupovaniu zbytočností, ktoré nikto nevyužije. Vaši blízky určite občas spomenú, čo potrebujú a ak si to zapíšete pomôže vám to neskôr pri výbere. Každého poteší, keď dostane niečo, čo už dlho chcel alebo vie, že to určite využije. V EMI ponúkame praktické darčeky ako sú kvalitné obliečky z rôznych materiálov, vankúše, prikrývky, deky, uteráky, kuchynské utierky, difuzéry, soľné lampy a ďalšie. U nás si určite vyberiete.

Uteráky tmavomodré Ates

6. Využívajte predvianočné zľavy

Každý z nás by rád pred Vianocami trochu ušetril a nakupil výhodné darčeky aj pre naše peňaženky. Odporúčame využívať predvianočné zľavy, vďaka ktorým za cenu jedného produktu môžete kupiť viac darčekov pre svojich blízkych. V EMI každoročne pred Vianocami máme Black Friday počas, ktorého máme obrovské zľavy na kvalitné produkty v našej ponuke. Je potrebné sa poponáhľať, pretože produkty sa počas tohoto obdobia veľmi rýchlo vypredávajú. Vďaka nášmu e-shopu môžete za krátky čas vyriešiť väčšinu darčekov

Nákupy na Vianoce sú síce dôležité, ale nie viac ako čas strávený s našimi blízkými. Nezabúdajte na nich a okrem darov im pomôžte v tomto období aj pri iných činnostiach ako je napr. predvianočné upratovanie, vianočná výzdoba či príprava jedál. Určite ich tým veľmi potešíte a pomôžete aj im zredukovať stres počas tohto obdobia. 

EMI Vám praje Šťastné a Veselé Vianoce 2022. 



Komentáre

Zanechajte svoj komentár