• Vypredané
Penove_hniezdo_do_postielky_Cocoonbaby_S3_Red_Castle

Penové hniezdo do postieľky Cocoonbaby S3 Red Castle

115,40 € s DPH

Penové hniezdo do postieľky Cocoonbaby S3 bolo špeciálne vyvinuté a navrhnuté pre maximálne pohodlie a bezpečnosť dieťatka vo veku od 0 - 4 mesiacov. Chráni bábätko a zaručuje mu bezpečný a ničím nerušený spánok. Svojimi vlastnosťami sa stáva ideálnym pomocníkom v období starostlivosti o dieťa.  

Množstvo
Vypredané

Tento produkt si prezerá 31 ľudí
 

Doprava zadarmo pri nákupe nad 40 €

 

Jednoduché vrátenie tovaru

Prvé mesiace svojho života bábätko väčšinu dňa prespí. Spánok novorodencov je veľmi podstatný a okrem prijímania potravy a vylučovania je to najdôležitejšia fyziologická funkcia. Príliv energie zo spánku dodáva dieťatku základ pre jeho fyzický a psychický rast. Najrýchlejšie a najpodstatnejšie je obdobie rastu počas gravidity a následne do 1. roku života dieťaťa. V tomto období prebieha najviac fyziologických dejov a mechanizmov, dieťa rýchlo rastie, spoznáva nové veci, veľa sa naučí. Zanedbanie spánku a jeho kvality počas tohto obdobia sa môže prejaviť v neskoršom veku. Dokonalý relax a kvalitný spánok svojho dieťatka má byť prioritou každej novopečenej mamičky.

Penové hniezdo Cocoonbaby S3 

Veľmi praktickým a bezpečným pomocníkom v zabezpečení dostatočne kvalitného spánku pre dieťa je hniezdo do postieľky. Penové hniezdo do postieľky Cocoonbaby S3 bolo vyvinuté a navrhnuté špeciálnym tímom odborníkov na čele s uznávaným pediatrom a psychoterapeutom jednej z francúzskych nemocníc (Hospital Nord v Marseilles). Hlavným cieľom, hlavnou myšlienkou a potrebou pre vytvorenie penového hniezda Cocoonbaby S3 bola snaha pomôcť novorodencovi jemným, harmonickým a účinným spôsobom prispôsobiť sa životu po narodení.

Výskumy a pozorovania odborníkov sa zhodujú, že nie je vhodné ukladať novorodenca na bruško. Zdravých novorodencov je potrebné ukladať v polohe na chrbte čím sa minimalizuje riziko SIDS.  Na základe pozorovaní sa však preukázalo, že aj táto poloha spôsobuje bábätkám problémy. Preto bolo hniezdo Cocoonbaby navrhnuté tak aby redukovalo viacero problémov a symptómov pozorovaných u detí pri polohe na chrbte

znackacertifikatpartners

Hlavné úlohy a ciele penového hniezda Cocoonbaby S3

Hlavnou a podstatnou myšlienkou vzniku ergonomického hniezda Cocoonbaby S3 bolo uľahčiť dieťatku prechod z maternice do nového sveta. Dieťa po narodení opustí tesnosť matkinej maternice, kde sa cíti bezpečne a isto. Presne vymedzený priestor nahradí veľká voľná plocha. Niektorý to prirovnávajú k pocitu padania do prázdna. Hniezdo Cocoonbaby poskytuje dieťatku pocit bezpečia a oporu. Je presne tvarované a tak umožňuje novorodencovi ľahšiu adaptáciu na novovzniknutú situáciu. Rýchlejšie sa prispôsobí novému prostrediu a je spokojné. 

hniezdo Cocoonbaby S3

Ďalším a podstatným zámerom pri vývoji hniezda bolo predchádzať takzvanej polohovej, alebo pozičnej plagiocefálii. Novorodenci majú tendenciu ležať v polohe na chrbte s rukami za hlavou a zrak upínajú na strop alebo bok, vo väčšine je to stále rovnaká strana, následkom čoho môže ľahko dôjsť k plagiocefálii, syndrómu plochej hlavičky. Plagiocefália znamená sploštenie hlavičky dieťatka na jednej strane. Hlavička tak vyzerá asymetricky, skreslene. Dôležité je rozlišovať medzi abnormálnym tvarom hlavičky spôsobeným zlým alebo nesprávnym polohovaním, a medzi abnormálnym tvarom hlavičky spôsobeným predčasným uzavretím lebečných švov. Polohová plagiocefália je spôsobená ukladaním dieťatka v prvých týždňoch až mesiacoch po narodení. Ohrozené su deti s množstvom zdravotných alebo psychických problémov, následkom čoho môžu mať problémy s polohovaním. V riziku sú tiež predčasne narodené deti, ktoré majú mäkšie a krehkejšie lebečné kosti ako donosení novorodenci. V penovom hniezde je dieťatko schopné hľadieť pred seba. Ručičky má pred sebou a ľahšie otáča hlavičku do strán čím sa následne znižuje aj pravdepodobnosť deformácie hlavičky

polohová plagiocefália

Pozitívom a úlohou penového hniezda je aj usmernenie pohybu dieťatka. Bábätko nerobí trhavé pohyby do strán a nadobúda tak rýchlejšie koordináciu oko/ruka, nesmierne dôležitý mechanizmus pre ďalší vývoj. Všetky aspekty jemnej motoriky sa spájajú a vzniká koordinácia. Dieťa sa postupne učí a osvojuje si súvislosti a interakcie jednotlivých častí tela. Najprv sa rozvíja jednoduchá koordinácia až postupne zložitejšia. Pri koordinácii oko/ ruka dieťa predmet nielen uchopí, ale už aj premiestni.

koordinácia

 

Vďaka ergonomickému tvaru hniezda do postieľky Cocoonbaby S3 bábätko menej trápi gastroezofageálny reflux. Objavuje sa takmer u všetkých novorodencov a väčšinou sa spontánne upravuje do 18. mesiacov, môže však pretrvávať aj dlhšie. Najčastejšie ho vyvoláva nezrelosť zvierača medzi žalúdkom a pažerákom, kedy sa pažerák úplne neuzavrie a obsah žalúdka sa dostáva späť do ústnej dutiny. Dieťatko následne zvracia, je nepokojné, slabo prospieva, je mrzuté, má krátky spánok, kyslý zápach z úst, prehĺta naprázdno. V hniezde Cocoonbaby neleží dieťa priamo na úplne rovnej ploche, netlačí a nedostáva sa do stavu hyperextenzie. Vzniká tu potom menšie riziko vrátenia žalúdočnej šťavy. Dieťatko je tak pokojnejšie, menej plačlivé. 

gastroezofagealny-reflux

Nemenej dôležitý je aj očný kontakt. Pri polohe na chrbte na rovnej podložke má dieťatko tváričku vytočenú smerom nahor, prípadne do strany. V hniezde Cocoonbaby dovidí pred seba, ľahšie otáča hlavičkou a nadväzuje tak prvé sociálne kontakty a upevňuje sa najmä vzťah s rodičmi a súrodencami. 

sociálny kontakt

V hniezde Cocoonbaby dieťatko zaujme polohu v tvare vajíčka čo predstavuje výhody ako:

  • uľahčuje sa prechod potravy tráviacim traktom
  • znižuje sa riziko a výskyt gastroezofageálneho refluxu
  • predchádza sa plochej hlavičke 
  • vymedzený priestor mu ponúka bezpečie a istotu preto je aj pokojnejšie a dlhšie spí
  • zlepšuje sa koordinácia dieťatka oko/ruka
  • ľahší očný kontakt s okolím

Pre koho je hniezdo Cocoonbaby určené:

Hniezdo Cocoonbaby bolo špeciálne vyvinuté pre deti od 0-4 mesiacov niekedy aj do 6 mesiacov (od 2,8kg). Hniezdo je ľahké a prenosné. Komfort a bezpečie ponúka nielen v postieľke ale aj v cestovnej posteli či kočiari. Je určené nielen na domáce používanie ale aj pre pediatrov, nemocnice, ambulantných lekárov a špecialistov tiež aj do centier a detských domovov. Jeho praktickú stránku ocení nejeden zákazník. Vďaka nastaviteľnému pásu bude vaše dieťatko v bezpečí.

Z čoho je penové hniezdo zhotovené: 

Penové ergonomické hniezdo do postieľky je vyrobené z jemnej peny. Táto pena je ergonomický tvarovaná. Na povrchu peny je jemnučký poťah. Nasleduje vrstva z nepremokavého materiálu. Táto vrstva chráni hniezdo pred poškodením, pretečením a zašpinením. Na povrchu je jemnučká vrstva vytvorená z veľmi kvalitnej hrejivej bavlnenej látky, dokonale príjemná na dotyk. Vrchná aj stredná vrstva sú ušité so zipsom, čo umožňuje poťah jednoducho zobliecť a prať. Pre výmenu počas prania ponúkame aj samostatný poťah.  Rozmery hniezda sú dĺžka 65cm, šírka 40 cm a hrúbka 18cm.  Farba hniezda je biela.  
materiál cocoonbaby
 
Vyskúšajte jedinečný výrobok vysokej kvality a spríjemníte si chvíle strávené starostlivosťou o bábätko. Penové hniezdo sa stane Vaším skvelým pomocníkom a vytvorí bezpečné a príjemné miesto pre kvalitný spánok a oddych vášho bábätka. 
Bábätko ležiace v hniezde do postieľke     
     
Ean: 3660950066579

Dátový list

Materiál
Bavlna
Farba
Biela
Rozmer
65x40x18 cm
Zloženie
100% Bavlna
Vnútorná výplň
Ergonomická pena
Veková hranica
0-4 mesiacov bábätka

Recenzie produktov / otázky a odpovede

Priemerné hodnotenie

0.0
0 Recenzia
Vynikajúce 0
Dobré 0
Stredné 0
Slabé 0
Strašné 0

  • Recenzie (0)
  • Otázky a odpovede (0)
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@VERIFY_PURCHASE@
(@COMMENT_GRADE@)
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_TITLE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_IMAGES@
@COMMENT_VIDEOS@
Je to užitočné? @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENTS_NB@ Napíšte komentár

@COMMENT_TITLE@

@CUSTOMER_NAME@ @AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

Answers @ANSWERS_NB@ Obľúbené @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ Nepáči sa @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Komentáre @COMMENTS_NB@
Napíšte odpoveď Pridať komentár
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@ Odpoveď
@TOTAL_USEFULNESS@
@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
Pridať komentár @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Odpoveď

@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Odpoveď

Mohlo by sa vám tiež páčiť