Home

Home

ľavý banner

HIMALÁJSKA SOĽ - AKÉ MÁ ÚČINKY A ČO BY STE O NEJ MALI VEDIEŤ

Pridal: Kategória: Zaujímavosti Dňa: Pozretí: 14523

Himalájska soľ sa zvykne označovať aj ako „soľ života“ a to vďaka svojim liečivým a očisťujúcim účinkom. Výnimočnosť himalájskej soli tkvie vo vysokom obsahu chloridu sodného (90%), čím má blahodarné účinky na ľudský organizmus. Je vhodná najmä pre astmatikov, no priaznivo pôsobí aj pri prechladnutí, strese, nespavosti a kožných problémoch. Je možné ju použiť aj pri detoxe - formou kúpeľa. Kvalitná himalájska soľ však dokáže ešte omnoho viac ...

himalájska soľ a jej účinky

Základný rozdiel medzi kuchynskou a himalájskou soľou

  • Kuchynská soľ (NaCl) predstavuje čistý chlorid sodný. Ak telo prijíma chlorid sodný, berie ho ako niečo nebezpečné, a preto sa ho snaží čo najskôr vylúčiť. Žiaľ, tento proces je veľmi namáhavý, a tak sa soľ zbytočne ukladá v tele. Tento jav môže zapríčiniť pokles energiezadržiavanie vody a následné zvýšenie krvného tlaku.
  • Naopak, himalájska soľ telo nijako nezaťažuje a obsahuje až vyše 80 zdraviu prospešných látok ako horčík, vápnik, fosfor a iné. Dokonca má opačné účinky ako kuchynská soľ, pretože telu energiu pridáva a celkovo tým priaznivo pôsobí na nervový systém, čo sa spája s pokojným spánkom, elimináciou kŕčov či lepšou koncentráciou a sústredenosťou. Dokonca priaznivo pôsobí aj na epileptikov.

Zázrak z prírody, ktorý:

  • priaznivo pôsobí na obehovú sústavu,
  • detoxikuje organizmus,
  • neoceniteľná pri diabetes (vyrovnáva hladinu cukru v krvi),
  • odďaľuje príznaky starnutia,
  • zvyšuje libido,
  • upravuje metabolizmus,
  • spevňuje kosti,
  • má močopudné účinky, čím prispieva k zdraviu močových ciest, no zároveň telo hydratuje,
  • priaznivo pôsobí na nervovú sústavu,
  • napomáha imunite, čo sa odzrkadlí na zdravotnom stave alergikov a astmatikov,
  • vhodná pri problematickej pleti ako peeling.

vplyv himalájskej soli na zdravie

Bonus: Himalájsku soľ využijete od starostlivosti o telo cez liečenie rôznych ochorení až po prípravu obľúbených jedál vo svojej kuchyni. Soľ je známa aj tým, že zabraňuje rozmnožovaniu baktérií, a preto niektorí priaznivci používajú soľný roztok dokonca ako náhradu dezodorantu.

Záleží na farbe?

Pýtate sa, aký rozdiel je medzi ružovou a bielou himalájskou soľou? Za zmenu farebnej sýtosti môže jej slanosť. Ružová soľ má najmenší obsah slanosti, preto platí, že v prípade solenia jedla je potrebné s bielou šetriť. Obávať sa ale nemusíte, farebnosť soli nemá žiadny vplyv na jej účinky.

Očista tela v pohodlí svojho domova

Očistnou kúrou za pomoci himalájskej soli si neprečistíte len telo, ale aj zmysly. V kúpeľni sa uvoľnite, zapnite si relaxačnú hudbu, zapáľte sviečky alebo soľné lampy, zhasnite svetlo. Do príjemne teplej vody pridajte malé množstvo levanduľovej, ružovej alebo bielej himalájskej soli, posaďte sa, a zhruba pol hodinu si vychutnávajte očistný kúpeľ.

Po kúpeli sa neodporúča oplachovať vodou, nakoľko soľ nebude potom viac pôsobiť. Je vhodné osušiť sa len jemným prikladaním bavlneného alebo bambusového uteráka, zabaliť sa do hebkej a hrejivej deky a aspoň hodinu odpočívať. Túto kúru sa odporúča opakovať najlepšie 2-3x týždenne, čo sa vyrovná 3-dňovej detoxikačnej kúre.

ružová himalájska soľ do kúpeľa

TIP PRE PROBLEMATICKÚ PLEŤ NA ZÁVER!

Pri problematickej pleti odporúčame zmiešať 2 čajové lyžičky himalájskej soli s kokosovým olejom. Túto zmes jemne nanesieme na tvár a krúživými pohybmi vmasírujeme pod jemným tlakom, čo zapríčiní, že sa póry vyčistia do hĺbky a taktiež sa zbavíte odumretej kože. Dobre opláchneme. Kokosový olej dodá pleti potrebnú hydratáciu, ale nemastí! Pleť po tejto kúre zostane hladká, čistá a svieža. Kokosový olej sa vyznačuje omladzujúcimi účinkami. Hydratovaná pleť má napokon najmenšie sklony k tvorbe vrások!

Doprajte si zdravie z prírody, nakopnite svoju imunitu, očistite si telo aj myseľ, relaxujte a načerpajte nové sily v pohodlí svojho domova jednoducho, rýchlo a za málo peňazíHimalájska soľ je na to ako stvorená!



Komentáre

Zanechajte svoj komentár