Home

Home

ľavý banner

5 VECÍ, KTORÉ BY V IZBE PRE BÁBÄTKO NEMALI CHÝBAŤ

Pridal: Kategória: Tipy a triky Dňa: Pozretí: 540

Poznáte to. Tešíte sa na príchod bábätka, premýšľate o tom, aké mu dáte meno a najmä ako mu vybavíte izbičku. Tu je potrebné byť obzvlášť precízni, pretože deti sú malé len raz, preto by sme im mali dopriať zdravý spánok, čím im zabezpečíme aj zdravý vývin.

Čo by v detskej izbe nemalo chýbať:

  • tehotenský vankúš
  • multifunkčné hniezdo pre bábätká
  • kvalitný detský matrac
  • výbava detskej postieľky
  • sedací vak

1. Tehotenský vankúš

Zdravý vývin bábätka začína už v brušku. Preto je dôležité aby si mamička dopriala dostatok kvalitného spánku a oddychu. Tu je ideálnym pomocníkom tehotenský vankúš, ktorý má mnoho pozitív pre mamičku aj dieťatko.  

Vankúš pre tehotné je ideálnym pomocníkom pri pocite ťažoby počas tehotenstva. Je vyrobený zo zdravotne neškodných antialergických materiálov, ideálnych aj pre citlivú pokožku bábätka. Zároveň odstraňuje tlak na namáhanú chrbticu mamičky a poskytuje podporu pre tehotenské bruško.

Vďaka jeho univerzálnosti je ho mamička využije aj pri starostlivosti o bábätko ako hniezdo, či dojčiaci vankúš.

2. Multifunkčné hniezdo

Neoceniteľný mamičkin pomocník a to vďaka svojej praktickosti je určite multifunkčné hniezdo do postieľky. Bábätko sa v ňom bude cítiť ako v bavlnke, čoho dôkazom je použitie zdravotne neškodných, certifikovaných a na dotyk príjemných materiálov. Je dôležité, aby kvalitné hniezdo bolo zhotovené z priedušných materiálov. Dokonca je dokázané, že hniezda zabraňujú syndrómu náhleho úmrtia novorodencov. Slúžia aj ako prevencia proti plochej hlavičke dieťaťa. Viacúčelové hniezdo je ideálne aj ako prebaľovacia podložka. Mamička ocení aj jeho použitie ako prenosnú tašku na detské potreby ako fľaše, cumeľ, plienky.

hniezdo do postieľky

3. Detský matrac

Kvalitný matrac pre deti by mal byť vyrobený tak, aby bol prospešný pre zdravý vývin a to tým, že bude tvrdší. Tvrdý matrac zabezpečí správnu polohu chrbtice a tak predchádza možným nasledujúcim zakriveniam počas vývinu. Ideálne sú matrace z PUR peny, ktorá je pre zdravý vývin detí kľúčová.

Obliečka matraca pre deti by mala disponovať zipsom, aby sa v prípade potreby mohla prať a zostať tak vždy hygienicky čistá. Podstatné pri detských matracoch je dbať aj na rozmer. Je potrebné vybrať matrac presne podľa rozmerov detskej postieľky, aby nevznikol voľný priestor medzi rámom postieľky a matracom, čo môže spôsobiť zranenie bábätka.

Náš EMI tip: Detský matrac Natálka

4. Kvalitná výbava detskej postieľky

Pri zariaďovaní detskej izby nezabudnite na najdôležitejšiu časť, a to postieľku. Tá by mala obsahovať príslušenstvo zabezpečujúce bábätku zdravý a komfortný spánok.

Detské bavlnené obliečky

Podstatou kvalitnej detskej obliečky je priedušnosť.Polyester, ako súčasť zloženia detských obliečok, tomu bráni. Preto stavte na 100% bavlnu. Dobre sa znáša s detskou pokožkou náchylnou na čo i len najjemnejšie podráždenie. Rovnako tak je dôležité dbať na kvalitu a stálosť farieb.

Polyesterové obliečky zabraňujú pokožke dýchať, čím dochádza k upchávaniu pórov a nadmernému poteniu, najmä v teplých mesiacoch. Zároveň polyester uberá na kvalite farieb, kde dochádza nielen k ich blednutiu, ale aj prenikaniu cez pokožku až do krvného obehu, čo je zdraviu škodlivé. Preto ak vyberáte nové detské obliečky určite stavte na 100% bavlnu.

detské obliečky so zvieratkami

Detská nepremokavá plachta

Čaro kvalitnej nepremokavej plachty tkvie v dvoch nepriepustných vrstvách, ktorými je plachta obohatená, ale zároveň tým nebráni voľnej cirkulácii vzduchu, čo sa radí k ďalšej z jej jedinečných vlastností. Zabraňuje pretečeniu, čo je dôležité obzvlášť u detí. Vďaka tejto plachte bude ich pokožka v suchu, matrac bude čistý a svieži, čím sa vyvarujete plesni a množeniu mikróbov.

Jersey plachta

Priedušná plachtavyrobená z kvalitného prírodného materiálu, je ideálna pre deti. Nielen, že je trvácna a odolná voči poškodeniu, je zároveň ľahká a jemná. Po obvode má všitú gumičku, ktorá pevne lemuje matrac. Plachta tak aj počas spánku pevne drží a neposúva sa.

Vankúš a paplón do postieľky

Naše EMI vankúše a paplóny pre deti sú vyrobené tak, aby boli nežné k citlivej detskej pokožke. Zároveň sú všetky naše produkty antialergické, čo si pochvaľuje naozaj každý.

Vankúš je vyrobený z kvalitných materiálov, ktoré garantujú trvácnosť, tvarovú stálosť a dlhú životnosť produktu.

Paplón pre deti má výnimočnú vlastnosť a tou je materiál, ktorý sa vyznačuje odolnosťou voči baktériám. Zároveň je priedušný, vďaka čomu sa vaše dieťa nebude budiť na výkyvy teplôt, takže nebude počas spánku vystavené žiadnemu riziku.

5. Sedací vak

Veľmi praktický spoločník nielen do rodiny. Vak na sedenie využije rovnako mamička aj dieťatko. Počas tehotenstva si na ňom odpočinie mamička, podoprie si bruško alebo uvoľní opuchnuté nohy. Neskôr ho určite ocení aj pri dojčení. Vďaka jeho praktickosti, ho v budúcnosti využijú aj deti a to napríklad k pohodlnému pozeraniu rozprávok alebo na hranie. Keďže nemá hrany je ideálnou náhradou klasických stoličiek. Dokonca sa prispôsobí každému tvaru tela, čím ponúka zdravé sedenie.

detský sedací vak

Pre každého je zdravie jeho bábätka to najvzácnejšie. Preto zabezpečte vaším ratolestiam kvalitné a overené produkty. Váš výber môže začať už v našej ponuke, kde nájdete všetko potrebné.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár