Home

Home

ľavý banner

8 DÔVODOV, PREČO SÚ SEDACIE VAKY IDEÁLNYM DOPLNKOM KAŽDEJ DETSKEJ IZBY

Pridal: Mária Šandalová Kategória: Sedacie vaky Dňa: Pozretí: 480

Sedacie vaky sa v súčasnosti stali obľúbeným doplnkom každej modernej domácnosti. Svoje uplatnenie nájdu nie len v obývačke, spálni, ale aj v detskej izbe. Vďaka univerzálnosti sú okrem sedenia využiteľné aj ako priestor pre spoločné hranie detí. Detské vaky na sedenie sa líšia svojou veľkosťou, tvarom, farbami a materiálom. Nasledujúci text vás prevedie najdôležitejšími kritériami pri kúpe detského sedacieho vaku. Okrem toho vám priblíži dôvody, prečo by sa mal stať sedací vak súčasťou detskej izby.

 

sedacie vaky do detskej izby sedací vak

 

1. Sedacie vaky sa prispôsobia krivkám tela každého dieťaťa

Sedacie vrece sa svojimi vlastnosťami dokáže prispôsobiť telu každého dieťaťa. Vďaka tejto flexibilite si môžu ideálny tvar vaku vymodelovať deti podľa svojich predstáv a potrieb. Pomocou výplne, zásluhou ktorej si dokáže vak udržať svoj tvar, sa nemusíte obávať, že sa vaše dieťa vyvráti. Sedací vak je teda ideálnym doplnkom do izby aj pre tých najmenších.

8 dôvodov, prečo sú sedacie vaky ideálnym doplnkom každej detskej izby

 

2. Poskytujú pohodlné a zdravé sedenie

Okrem pohodlia poskytujú vaky zdraviu neškodné sedenie. Ich tvar, ktorý pri sedení vyformujú guličky, má ortopedické vlastnosti. Oproti klasickým stoličkám a kreslám sú sedacie vaky ideálnym doplnkom, ktorý pôsobí pozitívnym spôsobom na detskú chrbticu. Správne držanie tela počas sedu v detskom veku dokáže predísť bolestiam chrbta v ďalšom období jeho života.

 

8 dôvodov, prečo sú sedacie vaky ideálnym doplnkom každej detskej izby

3. Sedací vak je bezpečnejšia náhrada za klasický nábytok

Bezpečnosť je na rozdiel od drevených stoličiek veľkou prednosťou sedacieho vaku. Vďaka mäkkej výplni už viac nehrozí, že si vaše dieťa pri hraní ublíži na ostrých hranách a rohoch. Uprednostnením sedacieho vaku pred klasickými stoličkami rovnako predídete poškodeniu podlahy a stien.

 

8 dôvodov, prečo sú sedacie vaky ideálnym doplnkom každej detskej izby

 

4. Pre deti vyberajte z malých a stredných veľkostí

Sedacie vaky sa z pohľadu svojej veľkosti delia do štyroch základných kategórií. Nesprávneho výberu sedacieho vaku pre dieťa sa však nemusíte obávať. Rozdiely medzi jednotlivými vakmi sú viditeľné hneď na prvý pohľad. Detské sedacie vaky vyberajte z kategórie malých alebo stredných veľkostí. Ich objem sa pohybuje v rozmedzí do 250 litrov (malé) alebo do 350 litrov (stredné).

 8 dôvodov, prečo sú sedacie vaky ideálnym doplnkom každej detskej izby

 

Malé sedacie vaky sú určené prevažne pre malé deti, no svoje využitie nájdu aj ako podpera pre vaše nohy. Na vakoch strednej veľkosti dokáže pohodlne sedieť okrem detí aj dospelý človek. Tieto vaky sú vďaka skromným rozmerom ideálnou voľbou do malej izby. V prípade, ak máte viac ako len jedno dieťa, môžete uvažovať nad veľkým sedacím vakom. Jeho rozmery s objemom do 450 litrov poskytnú pohodlie hneď viacerým deťom zároveň.

 

5. Tvary pre pohodlné sedenie aj ležanie

Rovnako významným faktorom pri výbere sedacieho vaku je jeho tvar. Pri kúpe vaku na sedenie máte na výber z viacerých možností, a buuď si vyberiete tvar vankúša, alebo hrušky. Prednosťou vaku v tvare vankúša je jeho univerzálnosť. Vďaka nej môžete vankúš použiť na sedenie alebo v prípade, ak je dostatočne veľký, aj na ležanie. Okrem toho si vankúšový vak môžete tvarovať do podoby podľa svojich predstáv. Sedací vak v tvare hrušky je vďaka svojej výške ideálny na sedenie. Keďže je operadlo pre chrbát súčasťou každého vankúša hruškovitého tvaru, nemusíte si ho dodatočne tvarovať.

 sedací vak 8 dôvodov, prečo sú sedacie vaky ideálnym doplnkom každej detskej izby

 

Pri výbere tvaru zohľadnite okrem svojich preferencií aj veľkosť izby, v ktorej bude vak umiestnený. Zatiaľ čo sedací vak v tvare vankúša môže zabrať veľa miesta, s hruškou si vystačíte aj v pomerne malej detskej izbe. Okrem spomenutých tvarov, existujú sedacie vaky v tvare gule, kresla, taburetky, či futbalovej lopty. Ich ponuka je široká a ten svoj si vyberie naozaj každý.

 

6. Materiál na doma, ale aj do záhrady

Aby plnili vaky svoju úlohu a rozdávali pocit pohodlia naozaj dlho, vyrábajú sa z kvalitných materiálov. Medzi najčastejšie používané patrí nylon, semiš, eko koža a plyš. Každý z týchto materiálov má svoje špecifické vlastnosti, ktoré ho odlišujú od tých ostatných. Kožu a eko kožu pri zašpinení, ktoré je práve u detí takmer pravidlom, jednoducho vyčistíte. Netreba zabudnúť, že vak vyrobený z kože je potrebné pravidelne ošetrovať, aby nestratil svoju kvalitu. Plyš a semiš sa vyznačujú svojim na dotyk príjemným pocitom. Nylon je vysoko odolný a nepremokavý. Vďaka tomu nájde sedací vak vyrobený z nylonu svoje uplatnenie aj pri hraní na dvore, v záhrade alebo pri bazéne.

 

8 dôvodov, prečo sú sedacie vaky ideálnym doplnkom každej detskej izby

7. Výplň, ktorú doplníte podľa potrieb

Jadro sedacích vakov je vyplnené polyesterovými guličkami. Tie sa vďaka flexibilnosti pod váhou vášho dieťaťa neuležia, ale presypávajú. Tým si sedací vak udržiava svoj tvar po dlhú dobu bez nutnosti vlastného prispôsobovania. V prípade, ak vám tuhosť vaku prestane po istej dobe vyhovovať, jeho výplň je možné kedykoľvek dodatočne doplniť. Polyesterénový granulát je absolútne zdraviu neškodný, takže obavy z prípadných alergických reakcií vašich detí sú zbytočné.

 

8 dôvodov, prečo sú sedacie vaky ideálnym doplnkom každej detskej izby

 

8. Farby bez akýchkoľvek obmedzení

Pestrou ponukou najrôznejších odtieňov ho môžete zladiť spolu s farbami vašej detskej izby. Prípadne môžete zvoliť netradičné farby a nechať ho vyniknúť, aby vašu domácnosť oživil. Pri výbere farby sedacieho vaku sa určite nebudete cítiť obmedzovaný.

 8 dôvodov, prečo sú sedacie vaky ideálnym doplnkom každej detskej izby

 

Sedacie vaky sú ideálnym doplnkom, ktorý okrem toho, že skrášli detskú izbu vášho dieťaťa, pôsobí pozitívne aj na jeho zdravie. Ak ste už niekedy v minulosti sedací vak vyskúšali, určite aj vás uchvátilo pohodlie, ktorým sa obyčajné sedenie v ňom mení na zážitok. Pozrite si ponuku detských sedacích vakov a doprajte podobný pocit aj vašim deťom. V prípade, že je pocit z pohodlného odpočinku v sedacom vaku aj pre vás doposiaľ neznámou, poobzerajte sa po sedacom vaku väčších rozmerov a relaxujte spoločne s vašimi deťmi.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár