Home

Home

ľavý banner

AKO SA STARAŤ A PRAŤ TEHOTENSKÝ VANKÚŠ?

Pridal: Gabika K. Kategória: Tipy a triky Dňa: Pozretí: 568

Aj keď vankúš na spanie poskytuje telu istú oporu, počas tehotenstva rýchlo zistíte, že to nestačí. So zväčšujúcim sa bruškom sa totiž budete v posteli cítiť čoraz menej pohodlne a tehotenský vankúš je riešením. Vankúš pre tehotné, na rozdiel od obyčajného vankúša, poskytne oporu tehotenskému brušku, uvoľňuje tlak vyvíjaný na chrbticu a tým zmierňuje bolesti chrbtice. Zároveň je multifunkčným pomocníkom a poslúži vám naozaj dlho aj pri starostlivosti o bábätko. Rýchlo si ho obľúbite, a preto vám dnes poradíme, ako sa oň správne postarať, aby vám bol dobrým spoločníkom roky a možno poslúžil aj pri všetkých vašich potomkoch. :-)

ako prať tehotenský vankúš

Starostlivosť a pranie tehotenských vankúšov

Tehotenské vankúše bez snímateľnej vrchnej obliečky

Veľké tehotenské vankúše sa kvôli svojmu objemu nedajú prať v bežnej práčke. Malé vankúše môžete prať v práčke celé. Vždy sa však riaďte pokynmi uvedenými na etikete, záleží totiž aj od náplne. Vankúše pre tehotné bez vrchnej odnímateľnej obliečky sú zväčša lacnejšie, ale starostlivosť o ne je náročnejšia. Ak je uvedené, že vankúš možno čistiť len suchým praním, v žiadnom prípade ho nečistite namokro. Riskujete to, že ho poškodíte. Odneste ho radšej do čistiarne. Pri ručnom praní použite vodu a tekuté mydlo a nechajte vankúš ponorený asi pol hodinu. Potom ho poriadne vyžmýkajte a vypláchnite pod tečúcou vodou, až kým z vankúša nebude vytekať čistá voda. Rozprestretý vankúš nechajte voľne uschnúť na rovnom povrchu. Ak ste sa rozhodli pre tehotenský vankúš, ktorý nemá vrchnú obliečku, ale má zips, jedným z riešení je aj vybrať náplň vankúša a vyprať samotnú obliečku.

Tehotenské vankúše s extra vrchnou obliečkou

Ak si vyberiete tehotenský vankúš, ku ktorému sa dá dokúpiť extra vrchná obliečka, uľahčíte si tým údržbu vankúša. V EMI vám ponúkame obliečku na zips, ktorú z vankúša ľahko vyzlečiete a vypriete. Rovnako platí, že sa treba riadiť inštrukciami na visačke. Najlepšie urobíte, ak zvolíte prací program na jemné pranie. Bavlnenú obliečku môžete prať aj pri teplote 40-60°C. Najvhodnejšie je nechať obliečku uschnúť voľne na vzduchu. Po vypratí a vysušení môžete obliečku vyžehliť. Dokúpiť si však môžete ešte jednu obliečku navyše a obliečky si môžete pravidelne striedať.

tehotenský vankúš

Všetky EMI tehotenské vankúše sú vyrobené na Slovensku. Materiály použité na výrobu sú prispôsobené citlivej pokožke mamičky aj bábätka. Prezrite si našu pestrú ponuku tehotenských a kojeneckých vankúšov. Určite si vyberiete. Ak chcete vedieť o tehotenských vankúšoch viac, prečítajte si článok 6 dôvodov, prečo je tehotenský vankúš ideálnym spoločníkom pre každú mamičku.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár