Home

Home

ľavý banner

MODERNÁ SPALŇA? TAKTO BY MALA VYZERAŤ V ROKU 2016

Pridal: Mária Šandalová Kategória: Tipy a triky Dňa: Pozretí: 379

Spálňa je miestom odpočinku a jej štýl si ľudia prispôsobujú podľa svojich predstáv. Ale každý rok prináša v oblasti bývania niekoľko zmien a noviniek, ako by mala vyzerať moderná domácnosť. Spálne nie sú výnimkou, a zatiaľ čo niektoré trendy sú úplnou novinkou, iné poznáme už z predchádzajúcich období. Prečítajte si, aké zmeny priniesol do našich spální rok 2016.

Prírodné materiály stále prevládajú

Trendom súčasnosti budú aj naďalej prírodné materiály. Drevo, kameň a porcelán sú in, ľahko dostupné a kvalitné. Drevené postele, skrine a iný nábytok sú nestarnúcou tradíciou. Aby bola prírodná spálňa vybavená kompletne, nemali by ste zabudnúť na obliečky vyrobené z hodvábnej bavlny, ktorá je zo všetkých materiálov k vašej pokožke najšetrnejšia. S týmito posteľami v roku 2016 určite nevybočíte z radu.

prírodná spálňaprírodná spálňa trendy 2016

Farebné obliečky pre oživenie spálne

Čoraz väčšej obľube sa tešia farebné obliečky, ktoré oživia svetlé minimalistické spálne. Obliečky pastelových farieb vyzerajú v kombinácii s bielym nábytkom naozaj zaujímavo a vkusne. Ak na vás nepôsobia prírodné farby dostatočne živo, 3D obliečky poskytujú nie len viac farieb, ale aj veľké množstvo zaujímavých motívov. Univerzálnym vzorom sú kvety, s ktorými budete v kurze vždy.

3d obliečky

Obľúbené sú damaškové obliečky a obliečky s 3D vzormi

Nestarnúcim trendom sú damaškové obliečky, ktorých popularita stále rastie. Damašek je kvalitný a priedušný materiál z egyptskej bavlny, vstrebáva pot, na pokožku pôsobí hodvábne jemne, a aj napriek tomu sa pýši vysokou odolnosťou. Damaškové obliečky vyrábané v prírodných pastelových farbách dokonale doplňajú jednoduchý štýl každej modernej spálne. Stále zbožňované budú v roku 2016 aj 3D obliečky, vďaka ktorým ožije každá obyčajne vyzerajúca spálňa. Prečítajte si, prečo oživia 3D posteľné obliečky každú spálňu.

damaškové obliečky

Problém malej spálne rieši biela farba a funkčný nábytok

Aj keď je minimalizmus a industriál v móde už nejaký ten rok, obľuba tohto štýlu aj v roku 2016 stále pretrváva. Nábytok by nemal iba pekne vyzerať, ale veľký dôraz sa kladie aj na jeho funkčnú stránku. Skrine, postele a šatníky vyrobené z prírodných materiálov budú prevládať prevažne v svetlých odtieňoch. Biela farba ľuďom dobíja energiu, posilňuje ich tvorivosť a opticky zväčšuje malé priestory. Problematiku skromných spální by mal vyriešiť ukladací priestor v takmer každom nábytku. Populárne budú postele so zásuvkami, vstavané skrine a čisté priestory. Trendom by sa mali stať aj vysoké postele, ktoré pozná z amerických filmov určite každý.

minimalistická industriálna spálňa

Kombinujte farby aj materiály, budete stopercentne “in”

Biela prevláda, no spálňam dominujú aj krémové, škoricové, šedé a modré odtiene. Aby vaša spálňa vynikla, kombinujte tmavšie farby rámov postelí so svetlejšími doplnkami. Rovnako kombinujte aj materiály. Drevená posteľ čalúnená zamatom alebo bavlnou vyzerá naozaj luxusne. Pokiaľ nemáte svoj vyhradený vkus, máte vyhraté. Kombinácia štýlov bude tento rok naozaj v kurze.

trendy v spálni na rok 2016

Veľký boom zažíva pamäťová pena a matrace s pamäťovou penou

Aj keď bude vaša spálňa vyzerať ako vystrihnutá z katalógu, netreba zabúdať, že najdôležitejším kritériom je kvalita spánku. Tá je závislá hlavne na type matraca. Šampiónom budú v aktuálnom roku matrace s pamäťovou penou. Ich výhodou je tvarovanie tých miest, na ktorom leží záťaž, teda vaše telo. Výsledkom je výrazné zmiernenie bolesti vašej chrbtice zdravší krvný obeh.

pamäťová pena matrac

S kobercami preč, v móde je bambusová podlaha

Podlaha má značný vplyv na celú miestnosť. Pokiaľ máte vo svojej spálni ešte stále mäkký koberec a chcete sa držať módy, vymeňte ho za drevenú podlahu alebo parkety. Ich údržba je oveľa jednoduchšia. Fenoménom roku 2016 sú ekologické bambusové podlahy, ktoré toho vydržia naozaj veľa. Sú odolné voči poškriabaniu a priamemu slnečnému žiareniu.

trendy v spálni na rok 2016 bambusová podlaka

Moderná spálňa je minimalistická s dreveným nábytkom, ktorý okrem toho, že pôsobí pekne, by mal plniť aj úložnú funkciu. Postele s úložným priestorom ozvláštnia obliečky v prírodných pastelových farbách. Ak uprednostňujete živšie odtiene, 3D obliečky sú čoraz viac populárnejšie. Tak čo, budete svoju spálňu prerábať kompletne, alebo si vystačíte len s drobnými úpravami? Štýlový nábytok a doplnky do modernej spálne nájdete aj v našej ponuke.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár