Home

Home

ľavý banner

MODERNÉ SPÁLNE 2020. ČO V NICH NESMIE CHÝBAŤ?

Pridal: Kategória: Tipy a triky Dňa: Pozretí: 1058

Je vedecky dokázané, že výzor spálne výrazne pôsobí na celkové vnímanie a náladu človeka. Rovnako ako pri štýle oblečenia, aj spálňa podlieha rôznym módnym trendom. Elegancia a dojem luxusu by v spálni nemali chýbať za žiadnych okolností, nakoľko práve tu človek trávi väčšinu života. Preto vám predstavíme, čo dnes letí, čo je trendy a čo nesmie žiadnej modernej spálni roku 2020 chýbať.

moderné spálne 2020

Preferované typy materiálu roku 2020

Rok 2020 je rokom vlny, ľanu, ale aj dreva. Avšak najpreferovanejším materiálom v spálni stále zostáva nezameniteľná 100% bavlna, preto rok 2020 patrí aj jej. Vlastnosti, ktorými bavlnené obliečky disponujú, sú neprekonateľné a práve preto budú vždy vyhľadávané. Len pripomíname, že bavlna sa vyznačuje svojou dlhovekosťou (neopotrebuje sa po jednom praní v práčke), stálou plnou sýtosťou svojich farieb a dobrou znášanlivosťou voči pokožke – dermatologicky testovaná.

dizajnové spálne 2020

Tapeta sa vracia

Ako najväčšia zmena v trendoch spálne sa po rokoch vracia opäť na steny. Aby ladila s dizajnom a nábytkom, musí byť vybraná precízne a citlivo, nakoľko pôsobí na celkový útulný dojem spálne. V móde zostávajú motívy tapiet ako sú kamene, kov či karbónNič nepokazíte ani exotickými vzormi ako sú palmy či vodopád.

tapeta na stenu do spálne

Typ postele

Čo sa týka postele, rok 2020 priniesol do obehu nový trend! V tomto roku nezáleží na veľkosti postele, ale na veľkosti jej čela. Máme namysli čalúnené čelo, ktorého prioritou v tomto roku je byť čo najvyššie. Tento typ čela v ľuďoch vzbudzuje pocity intímnej atmosféry, tajomna a útulnosti.

posteľ s vysokým čelom

Aké farby použiť v spálni?

Od roku 2019 až dodnes sú obľúbené pastelové či dymové farbyIdeálnou kombináciou je matná a lesklá časť jedného povrchu, čím sa vyjadruje zmysel pre dizajn, elegancia a jedinečnosť. Pastelová farba podľa zistení pôsobí upokojujúco, preto, ak po nej siahnete, nemali by ste ju okrem spálne používať v iných miestnostiach. Je príjemná na oči, čo spôsobí, že budete pociťovať útlm a tým priaznivo pôsobí pri poruchách spánku.  

farebné trendy do spálne

Luxus na prvom mieste

Spálňa by mala v roku 2020 pôsobiť luxusne. Tak ako sme spomenuli vyššie, spojenie lesku a matu v jedno, je trend, ktorý presne spĺňa očakávania luxusnej spálne. S leskom na druhej strane veľmi nepreháňajte, matného povrchu si zadovážte v oveľa väčšej miere. Použitie lesku bude teda vhodné použiť na zrkadlových rámoch alebo ako lem nočného stolíka.

luxusná spálňa

Inšpirácie na záver

tapeta nad posteľ

krásna spálňa

posteľ s vysokým čelom

dizajn spálne



Komentáre

Zanechajte svoj komentár