Home

Home

ľavý banner

POZRITE SA, PREČO SÚ BAMBUSOVÉ UTERÁKY LUXUSOM ZA DOBRÚ CENU

Pridal: Mária Šandalová Kategória: Uteráky a osušky Dňa: Pozretí: 5925

Bambusové uteráky sa vyznačujú 4x lepšou savosťou ako bavlna, sú antialergické a zabraňujú vzniku baktérií bez použitia akýchkoľvek chemických prísad. To je iba zlomok toho, prečo sú bamboo uteráky luxusom za dobrú cenu. O ich ďalších výnimočných vlastnostiach si môžete prečítať v tomto článku.

Zabraňujú vzniku baktérií a plesní bez prídavných chemikálií

O bambuse sa povráva, že je hypoalergénny a dokáže odolávať vzniku baktérií či množeniu plesní bez akýchkoľvek prídavných chemických látok. Nejde o žiadnu neoverenú poveru, ale skutočnú pravdu. Bambus je najviac hygienická tkanina, ktorá pochádza z priemyslom nedotknutých miest a krajín, kde je zásah do prírody naozaj minimálny. Práve vďaka čistote tohto materiálu sú bambusové uteráky veľmi vhodné pre všetkých alergikov a ľudí náchylných na kožné ochorenia. Okrem nich ocenia antibakteriálne bambusové uteráky aj rodičia malých bábätok a detí s citlivou pokožkou.

bambusový uterák

Určite dobre poznáte ten nepríjemný puch uteráka, ktorý ste len nedávno zavesili do kúpeľne. Bambusové uteráky obsahujú prírodné antibakteriálne látky, ktoré zabraňujú šíreniu baktériám a neutralizujú zápach. S uterákmi z bambusu zároveň aj ušetríte, pretože pri ich čistení nemusíte používať aviváž, žiadne bielidla a ani iné chemické prostriedky

Vodu absorbujú 4x lepšie ako uteráky z bavlny

To, že je bambus mnohonásobne lepší materiál ako umelé mikrovlákno, je celkom prirodzené. Ale aby boli bambusové uteráky ešte praktickejšie ako uteráky z bavlny, tomu uverí málokto. Skutočnosť je taká, že bambus má štyri-krát lepšiu savosť vody ako bavlnené uteráky. Vďaka tejto vlastnosti sú bambusové uteráky skvelou voľbou do kúpeľne každej domácnosti. Svoje miesto si však nájdu aj v saune, kde pot takmer okamžite vstrebávajú a vy máte záruku, že vaše telo po opustení rozpálenej sauny neprechladne.

bambusový detský uterák

Priepustnosť bambusovej tkaniny prináša ďalšiu pozitívnu vlastnosť. Bambusové uteráky dobre schnú a po utretí ich je možné veľmi rýchlo znovu použiť. Už nebudete musieť vešať uterák na sušiak hneď po utretí umytých rúk. Bambusový uterák vyschne aj na vešiaku a dokonca bez toho, aby po čase začal nepríjemne zapáchať.

Bambus – organický materiál, ktorý dlho vydrží

Pokiaľ patríte medzi ľudí, ktorí si potrpia na kvalitných prírodných výrobkoch, bambusové uteráky si miesto vo vašej kúpeľni určite nájdu. Súčasným trendom sú organické výrobky, ktoré nenájdete iba medzi potravinami, ale aj doplnkami do kúpeľne. BIO uteráky z bambusu sú vyrábané ekologicky bez použitia škodlivých pesticídov. Bambusová rastlina dokáže v priebehu jedného dňa narásť aj niekoľko centimetrov a do podobných rozmerov ako väčšina bežných stromov sa dostane do piatich rokov. Ide o pomerne veľmi ľahko a rýchlo obnoviteľnú surovinu, ktorej ťažba je k životnému prostrediu maximálne šetrná.

bambusový uterák

Veľkou výhodou bambo uterákov je aj ich dlhá životnosť. Bambusové tkaniny sú pevné a ich preplietaním vzniká naozaj pevný, odolný a kvalitný materiál.

Luxusný lesklý vzhľad a žiadne žmolky

Bamboo uteráky majú lesklý vzhľad, ktorý na pohľad pôsobí luxusne a elegantne. Bavlnené uteráky si vašu pozornosť nezískajú iba vzhľadom, ale predovšetkým aj svojou mäkkosťou. Nemusíte sa obávať, že túto príjemnú hebkosť po čase stratia. Jemnosť, akú nenájdete v žiadnom inom meteriály, si uteráky z bambusu zachovajú aj po viacnásobnom vypratí. Rovnako trvácne sú aj ich žiarivé alebo pastelové farby. Ďalšou zaujímavosťou je, že jemné bambusové uteráky sú natoľko pevné, že sa na nich nevytvárajú žiadne žmolky.

bambusové uteráky

Nie je to tak dávno, čo sa objavili bambusové uteráky aj na našom domácom trhu. Odvtedy sa tešia čoraz väčšej obľube, ale pre mnohé gazdinky sú stále neznámou. A pritom majú uteráky z bambusu také vlastnosti, o ktorých iné materiály môžu naozaj iba snívať. Presvedčte sa o tom na vlastnej koži a vyberte si bambusové uteráky z našej ponuky vo farbách svojej kúpeľne.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár