Home

Home

ľavý banner

3 NAJČASTEJŠIE PODVODY PREDAJCOV POSTEĽNEJ BIELIZNE ALEBO AKO NEDOSTAŤ RAKOVINU Z OBLIEČOK

Pridal: Mária Šandalová Kategória: Obliečky Dňa: Pozretí: 253

To, že mnohí predajcovia predávajú nekvalitnú posteľnú bielizeň, určite viete. Avšak odhaliť nekvalitnú posteľnú bielizeň nie je vždy jednoduché a často sa stáva, že ju je možné odhaliť až laboratórnym testovaním. Ako nedostať rakovinu kože alebo kožnú chorobu z posteľnej bielizne si môžte prečítať v našich tipoch a radách, ktoré sme pripravili v tomto článku len pre Vás.

Prebaľovanie posteľnej bielizne

Mnohým slovenským predajcom sa už dlhšiu dobu veľmi nedarí predávať pakistanské, čínske či vietnamské výrobky kvôli tomu, že tieto výrobky dosahujú veľmi nízku kvalitu, o čom zákazníci už veľmi dobre vedia. Preto si predajcovia nerobia tažké srdce z toho, keď jednoducho vytiahnú originálny papier z obalu výrobku a vložia naspäť vlastný vytlačený papier. Zarážajúce je, že dokonca aj v arabských, vietnamských a čínskych veľkoskladoch na Slovensku a v Čechách sa predáva tovar podradnej kvality, ktorý je už prebalený do týchto obalov. Vo veľkoskladoch sa môžete stretnúť s posteľnou bielizňou, ktorá má na obale veľký nápis "Český výrobek" no, výrobca je neznáma firma, ktorá nemá webstránku a ani po zdlhavom pátraní na internete nenájdete o nej žiadnu zmienku. Keď sa doma odhodláte obal rozbaliť, na všitom štítku s ošetrovacími symbolmi nájdete nápis  "Made in Pakistan".

Ako sa nenechať oklamať:

  1. Skontrolujte nielen obal výrobku, ale aj štítok s ošetrovacími symbolmi. Mnohí predajcovia si nedajú ani tú námahu, aby tento štítok vymenili, a tak na ňom pokojne nájdete nápisy ako Made in China/ Pakistan/ Vietnam.
  2. Skontrolujte referencie danej firmy na internete. O podvodníckom výrobcovi spravidla nenájdete ani jednu zmienku na internete.

vsity stitok

Zámena materiálov

Bavlna je drahšia než polyester. Niekedy sa do produktu pridáva 20% polyesteru na spevnenie bavlny, ale väčšie množstvo polyesteru je spravidla kvôli znižovaniu výrobných nákladov na úkor kvality. Mnoho ľudí si neuvedomuje, že počas spánku vypotí viac potu ako počas športu. Polyester tento pot nesaje, a preto nie je vôbec vhodný na výrobu lôžkovín. Mnoho výrobcov uvádza, že predáva 100% bavlnu, no pravdou je, že predáva len 50%, alebo dokonca ešte menej. Jestvuje veľké množstvo druhov bavlny a laický zákazník často nedokáče posúdiť, či sa jedná skutočne o bavlnu a ak áno, tak v akom pomere. Stalo sa nám už, že zákazník posúdil veľmi kvalitnú a husto tkanú bavlnu, ako polyester, a dokonca tvrdil, že 100% bavlna je menej kvalitný druh bavlny, ktorý nie je až tak husto tkaný s hrubšími vláknami.

Ďalším častým prípadom je, že niektorí výrobcovia menia bambusové vlákno za viskózu. To sa nedá zistiť dokonca ani pomocou mikroskopu, a preto je nutné materiál poslať na rozbor do laboratória. Viskóza nemá rovnaké vlastnosti ako bambus a je podstatne lacnejšia. Taktiež do poťahov našich matracov so striebornou obliečkou dávame 5% nití z pravého striebra. Mnohí podvodnícki výrobcovia vlákna iba nafarbia syntetickou látkou a predávajú to ako strieborný materiál.

Ako sa nenechať oklamať: Nakupujte tovar od renomovaných značiek, ktoré sú na trhu dlhšiu dobu a majú množstvo pozitívnych referencií a zákazníkov.

testovanie

Odburávanie úprav pri výrobe látky

Výroba bavlny a jej farbenie je zložitá činnosť. Skladá sa z mnohých úprav a výsledok je na oko veľmi ťažké rozoznať. Látka sa dá nafarbiť aj jednoduchým karuselovým strojom za pár tisícok eur, ale iba pec na sušenie našej látky stála pár desiatok tisíc eur. Prečo je to tak? Lebo ak sa látka nafarbí rýchlo, málo precízne a jednoduchým strojom, po viacerých praniach stráca stálofarebnosť. Čím sa viac dbá na precíznosť v tomto procese, tým sú dosiahnuté krajšie farby, ktoré vydržia dlhšiu dobu. Mnoho výrobcovi posteľnej bielizne pri snaze znížiť cenu látky na jej šitie, odburáva určité úpravy látky, čo samozrejme zníži cenu metráže, ale aj jej kvalitu z dlhodobého hľadiska. Na prvý pohľad je nemožné rozoznať, ako dlho farba schla v takejto peci, alebo či bola ďalej nejako upravovaná. Je to možné vidieť až po viacerých vypraniach.

Stretli sme sa aj s tým, že sa nám mnoho ľudí sťažovalo, že po spaní v čínskej posteľnej bielizni sa ráno zobudili s telom zafarbeným od farby. POZOR! Toto spôsobuje rakovinu a kožné ochorenia rôzneho typu. Nič nie je horšie ako počas noci spať 8 hodín v polyestere, ktorý nesaje váš pot a vaša koža je farbená chemikáliou z čínskej továrne. Vzor látky nie je smerodajný, keďže sme si všimli, že niektoré vzory, ktoré sme začali vyrábať ešte pred rokom 2000 a momentálne ich už ani nepredávame, niektorí čínsky výrobcovia skopírovali podobne a niektorí dokonca na nerozoznanie.

Ako sa nenechať oklamať: Nakupujte tovar od renomovaných značiek, ktoré sú na trhu dlhšiu dobu a majú množstvo pozitívnych referencií a zákazníkov.

Záver a všeobecné odporúčania

Kedže už skoro 20 rokov budujeme dlhodobé vzťahy s našimi zákazníkmi, tak poskytujeme fantastický pozáručný servis. Ak z akéhokoľvek dôvodu nie ste spokojný s posteľnou bielizňou, vrátime vám peniaze a preplatíme všetky vaše náklady na reklamáciu. Máme live linku, live chat, komentáre k produktom, profily na sociálnych sietiach a na heureke a sme otvorený ďalším možnostiam hodnotenia našej firmy. Taktiež máme kamenné predajne, veľkosklady, výrobu, kancelárie, kde sa môžte prísť sťažovat a tovar vrátiť. Myslíme si, že všetci poctiví výrobcovia fungujú na podobných princípoch, a preto asi nejpodstatnejšia vec je skontrolovať tieto informácie o výrobcovi Vašej posteľnej bielizne.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár