Home

Home

ľavý banner

AKO SA ZBAVIŤ MIKRÓBOV V DOMÁCNOSTI PO PREKONANÍ CHRÍPKY?

Pridal: Kategória: Zaujímavosti Dňa: Pozretí: 5796

Každý to pozná. Premenlivé počasie, prechodné ročné obdobie a s ním aj premnožené mikróby vo vzduchu. Obdobie chrípok je nevyspytateľné a nedá sa mu vyhnúť. Mali by sme sa preto poriadne chrániť. Ale čo v prípade, že ste prekonali respiračné ochorenie, vyležali ste to v teplej posteli a bojíte sa, že sa môžete nakaziť znova vy alebo vaši blízki?

Prinášame vám rady a tipy, ako účinne vyriešiť problém s mikróbmi vo vašej domácnosti.

co robiť po prekonaní chrípky

Dentálna hygiena

Áno, je to tak. Najviac ohrozenou hygienickou potrebou v domácnosti maróda je práve zubná kefka. Aj napriek jej pravidelnej výmene v sebe uchováva mnoho baktérií z ústnej dutiny, ktoré môžu byť infikované. Preto je dôležité klásť dôraz na jej výmenu ihneď po skončení užívania antibiotík a úplnom preliečení pacienta. V opačnom prípade hrozí opätovný návrat choroby.

ako prekonať chrípku

Spálňa

Liečba väčšinou prebieha práve v spálni. Preto je nesmierne dôležité, aby vám, aj napriek pomoci v čase horúčok, tentokrát nepomohla k chronickému zápalu. Ak to nechcete riskovať, starostlivo operte všetky obliečky a prestieradlá, ideálne aj vankúše a paplóny, a to pri 60°C. Táto teplota vody je obzvlášť dôležitá a ideálna v boji proti mikróbom, ktoré sa vo vláknach posteľného prádla počas vašej choroby udomácnili. V prípade matraca ho nechajte vyvetrať aspoň hodinu na čerstvom vzduchu. S pocitom bezpečia sa vám bude spať omnoho lepšie.

bavlnené obliečky angelika

Kúpeľňa

Okrem zubnej kefky nesmiete zabúdať na druhú zásadnú vec. Textílie, ktoré používate pri hygiene ako sú uteráky, či župany, je rovnako dôležité vydenzifikovať. Jednoznačne platí, že uterák by ste mali mať svoj, čo znamená, že by ste sa oň nemali deliť a to obzvlášť v čase chorôb. Snažte sa preto tieto výrobky vyprať pri čo najvyšších teplotách tak, aby ste sa pritom držali aj etikiet.

Hračky a odpad

Ak ste prekonali nádchu, váš kôš je istotne plný kontaminovaných vreckoviek, ktoré predstavujú hrozbu. Preto sa ho v tomto náročnom období snažte vynášať čo najčastejšie a po prekonaní choroby, ho poriadne vydezinfikujte! To isté platí aj o hračkách. Povrch plastových hračiek vydezinfikujte a plyšové hračky je potrebné oprať pri vyšších teplotách.

Povrchy

Vzhľadom k skutočnosti, že človek sa aj napriek chorobe musí premávať po celom byte, čím roznáša baktérie úplne všade, je potrebné dezinfikovať v podstate všetko. Najdôležitejšie sú najmä predmety, ktorých ste sa dotkli – diaľkové ovládače, záchodové misy, vodovodné batérie, kľučky, klávesnice a telefóny!

čo všetko treba po chrípke vyčistiť

Dbajte o to, aby ste sa chránili vy aj vaši blízki a dodržujte tieto pokyny. Nie je nič vzácnejšie ako ľudské zdravie, preto to neberte na ľahkú váhu a čím skôr sa pustite do kompletnej čistoty vášho domova.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár