Home

Home

ľavý banner

6 DÔVODOV, PREČO NEPREMOKAVÉ PLACHTY SKVALITNIA SPÁNOK

Pridal: Kategória: Matrace Dňa: Pozretí: 724

Spánkom človek strávi približne tretinu svojho života. Nedostatok a nekvalitný spánok v našom tele spôsobujú mnohé poruchy, ktoré môžu viesť až k rôznym ochoreniam a predstavujú pre nás hrozbu. Musíme sa preto snažiť o vytvorenie čo najväčšieho pohodlia a komfortu počas spánku. Toto pravidlo dvojnásobne platí u detí, ktoré pre svoj správny vývoj potrebujú ničím nerušený a pohodlný spánok, a tiež pre chorých ľudí, keďže je všeobecne známe, že spánok lieči. Zabezpečenie komfortného spánku však nie je úplne jednoduché. Je potrebné dodržiavať určité pravidlá, ktoré buď vieme, alebo nevieme ovplyvniť. Čo však vieme ovplyvniť, je správny výber a voľba farieb spálne, vhodnej postele, kvalitného matraca, vankúša a v neposlednom rade aj plachty. U malých detí a imobilných pacientov je veľmi dôležité postarať sa o to, aby matrac bol vždy v suchu, aby nedochádzalo k poškodeniu pokožky a narušeniu spánku. Tento problém vám pomôžu vyriešiť nepremokavé plachty na posteľ, ktoré sú dokonalým chráničom postele a udržia váš matrac v maximálnej čistote, sviežosti a suchu. Nepremokavú plachtu na posteľ ocenia aj všetci, ktorí si potrpia na ochranu matraca.

nepremokavá plachta na posteĺ

Dve vrstvy pre dôkladnú ochranu

Nepremokavé plachty na posteľ sa skladajú z dvoch vrstiev. Vrchná vrstva je 100% bavlna, ktorá prechádza tepelným spracovaním s nepremokavou vrstvou polyuretánu. Spolu vytvoria tieto dve vrstvy jeden nepremokavý celok. Dokonale tak ochránia váš matrac pred nežiaducimi tekutinami.

Príjemné na dotyk

Nepremokavé chrániče na matrace sú aj na dotyk veľmi príjemné, keďže vrchnú vrstvu tvorí 100% bavlna, ktorá je jemná a ohľaduplná aj k citlivej pokožke malých detí a alergikov. Nebudete preto ani vedieť, že spíte na nepremokavej plachte, ale budete mať pocit, akoby ste mali klasickú plachtu, ktorú bežne používate.

nepremokava plachta do postielky

Slúžia ako bariéra

Nepremokavé plachty zabraňujú preniknutiu tekutín, slúžia aj ako bariéra proti roztočom a iným nečistotám, ako je olúpaná koža, vlasy a pot. Zabraňujú ich preniknutiu na matrac a ten tak bude stále čistý a dokonale svieži.

Praktické a ľahko čistiteľné

Nepremokavé chrániče sa vyrábajú aj ako krycie plachty, teda dokonale obopnú matrac zo všetkých strán. Sú tak ideálny pomocník v starostlivosti o deti aj imobilných pacientov. Na posteli sa nešmýkajú a nepohybujú. Manipulácia s nimi je jednoduchá a zvládne ju každý. Rovnako je možné všetky tieto nepremokavé plachty na posteľ aj prať, takže po znečistení ich vyzlečiete a hodíte do práčky. Budú tak vždy hygienicky čisté a svieže. Praním sa zbavíte aj mikroorganizmov a nečistôt, ktoré na plachte zostali počas jej používania.

Vodoodolné, no zároveň vzdušné

Nepremokavé plachty na posteľ majú vynikajúcu vlastnosť, a to, že matrac pod plachtou dýcha a je zachovaná jeho 100% čistota. Aj keď plachta obsahuje nepremokavú vrstvu, cirkulácia vzduchu vďaka polyuretánovej membráne medzi matracom a okolím prebieha bez problémov. Nebudete sa tak počas spánku potiť ani vy, ani váš matrac.

Plachty pre každého

Vďaka vlastnosti nepremokavej plachty neprepúšťať tekutiny je jej použitie vhodné všade, kde sa očakáva časté poliatie či zašpinenie. Nepremokavé vlastnosti tak určite ocenia rodičia malých detí, kde im nepremokavé plachty do postieľok poskytnú dokonalú ochranu matraca. Ideálne sú aj do rodín s imobilnými pacientmi, či staršími ľuďmi, no určite si ich budú pochvaľovať aj všetci milovníci čistoty a sviežosti svojho matraca.

 nepremokavých chránič na matrac

Nepremokavé plachty sú najlepší spôsob ochrany matraca pred menšími či väčšími nehodami. Rôzne veľkosti a prevedenia si môžete pozrieť v našej ponuke, a vybrať si tak dokonalého pomocníka do vašej domácnosti práve pre vás.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár