Home

Home

ľavý banner

AKO SA STARAŤ O SEMIŠOVÝ SEDACÍ VAK?

Pridal: Mária Šandalová Kategória: Sedacie vaky Dňa: Pozretí: 423

Ak absolútne milujete vzhľad semišu, ale vždy ste boli trochu na pozore pred kúpou nábytku z tohto luxusného materiálu, pretože ste si mysleli, že by bolo zložité sa oň starať a udržiavať ho v čistote, máme pre vás dobrú správu. Starostlivosť o semišový sedací vak je jednoduchšia, než si možno myslíte, takže si môžete vychutnať jeho dizajn a pohodlie bez toho, aby ste sa museli stále strachovať o jeho opotrebovanie. Pripravte sa na to, že po dočítaní našich tipov pre udržiavanie semišových sedacích vakov si ich budete môcť vychutnávať ako nikdy predtým!

Prevencia je vždy na prvom mieste!

Ihneď po tom, ako ste si zadovážili semišový nábytok, je najlepšia vec, ktorú môžete urobiť pre jeho starostlivosť, prevencia. Čo to znamená? To isté, ako keď si kúpite semišovú obuv. Použijete ochranný impregnátor pred tým, ako si prvýkrát sadnete na svoj milovaný semišový sedací vak. Trh ponúka množstvo značiek impregnátorov a je len na vás, pre ktorú sa rozhodnete. Základom je postupovať podľa pokynov a už za krátku dobu (hlavne ak po vašom byte cupitajú malé ratolesti) zistíte, že váš sedací vak zostane skutočne odolným voči vode a škvrnám.

Chopte sa kefy a dajte sa do boja!                   

Možno to znie divne, ale ak svoj semišový nábytok prebehnete aspoň raz za čas kefou, bude vyzerať ako nový. Kefovanie semišového nábytku skutočne pomáha udržiavať semiš svieži a v tip top stave. Môžete na to použiť klasickú kefu, špeciálnu kefu na semiš, alebo jednoducho vezmete froté čistiacu handričku.

Kefa na semišový sedací vak

Škvrny na semiši sú minulosťou!

Ak sa aj cez vaše najväčšie úsilie nemilo pošťastilo zasvätiť semišový nábytok do sveta škvŕn alebo oliať ho, nezúfajte. Hlavu hore. Postačí vám na to jemný brúsny papier, ktorým jemne pretriete škvrnu. Niekoľko krúživých pohybov a semiš bude stále ako nový a jemný. Ak je dokonca škvrna maličká, môžete použiť klasickú gumu na ceruzku. Pokiaľ sa vám na milovaný semišový sedací vak vyliala voda, nechajte ju voľne vyschnúť alebo na ňu priložte suchý uterák. Dôležité je uterák na škvrnu priložiť jemne a bez tlaku, aby sa tekutina nedostala hlbšie. Potom škvrnu jednoducho prejdite kefou na semiš. V prípade tých nepríjemnejších škvŕn, ako je červené víno alebo niektoré tipy jedál, použite špecializovaný čistiaci prostriedok. Predtým sa najprv na etikete uistite, že je vhodný na čistenie semišu.

Semišobý sedací vak

Malá rekapitulácia k škvrnám:

  • Suché škvrny - jemne ich pretrite gumou na ceruzku, semišovou gumovou alebo jemným brúsnym papierom, a následne kefou na semiš.
  • Mokré škvrny- jemne priložte čistý suchý uterák alebo kuchynskými vreckovkami, keď škvrna vyschne, prejdite ju kefou na semiš.
  • Komplikované škvrny- použite čistiaci prípravok vhodný na čistenie semišu.

 

Nebojte sa vysávača!

Omrviniek z jedál a večerného chrumkania dobrôt pre televízorom, sa zbavíte klasickým spôsobom, vysávaním. Použite nadstavec na čalúnenie, ktorý je dodávaný ku každému vysávaču. Dostanete sa ním do všetkých zákutí, a zbavíte sa tak rôznych nečistôt a prachu v jeho štrbinách. Ak to budete robiť pravidelne, váš semišový sedací vak  bude ako nový.

Semišové sedacie vaky

TIP: Na prach môžete okrem vysávača použiť aj vlhkú (POZOR! NIE MOKRÚ!) handričku.

Teraz, keď už viete, že si semišový sedací vak potrpí o rovnakú starostlivosť ako iný nábytok, môžete spokojne popustiť uzdu vašej fantázii a vybrať si sedací vak vo farbe a veľkosti, akej len budete chcieť. Prezrite si našu ponuku sedacích vakov!



Komentáre

Zanechajte svoj komentár