Home

Home

ľavý banner

DAMAŠKOVÉ OBLIEČKY SÚ UNIKÁT, NA KTORÝ NIKDY NEZABUDNETE

Pridal: Mária Šandalová Kategória: Obliečky Dňa: Pozretí: 853

Rozhodli ste sa zakúpiť si nové posteľné prádlo, keď tu zrazu v ponuke zbadáte damaškové obliečky, o ktorých ste nikdy predtým nepočuli? V skratke: ide o veľmi kvalitný materiál zo 100% bavlny, ktorý pôsobí luxusne a prežije aj niekoľko generácií. Zaujímavé? Tak si prečítajte aj ďalšie fakty, pomocou ktorých si odpoveď na otázku, či sú damaškové obliečky vhodnou voľbou pre vás, zodpoviete aj bez zbytočného presviedčania.

Čo je to damašek?

Okrem toho, že je Damašek považovaný za najstaršie trvalo osídlené miesto na svete, je to aj hustotkaná tkanina pochádzajúca z Číny. Vyrábajú sa z nej posteľné obliečkyobrusy a v menšom zastúpení aj rôzne druhy oblečenia. Jeho názov je odvodený podľa hlavného mesta Sýrie, kde počas 12. storočia začala rozkvitať jeho výroba, ktorá sa  neskôr dostala až do Európy. Zároveň je damašek v oblasti posteľnej bielizne už niekoľko rokov najobľúbenejším materiálom a jeho popularita stále rastie.

damaškové obliečky

Luxus za prijateľnú cenu

Takmer všetky kvalitné damaškové obliečky sú vyrábané zo 100% egyptskej česanej bavlny. Tá je zárukou výborného vstrebávania potu a priedušnosti zároveň. Prednosťou týchto obliečok je ich príjemná hodvábna hebkosť. Aj napriek svojej jemnosti sa damaškové obliečky pýšia vysokou odolnosťou. Sú vyrábané zväčša v pastelových farbách, ktoré spolu s prevedením hodvábneho lesku vdýchnu kúsok luxusu každej obyčajne vyzerajúcej spálni. Jemné línie a vzory dodajú vašej spálni eleganciu a jej všednosť zaženú do pozadia.

damaškové obliečky

Jednoduchá starostlivosť zaručí vysokú trvácnosť

Starostlivosť o posteľné obliečky z damašku si nevyžaduje žiadne špeciálne úkony. V zásade platí to, čo aj pri ostatných druhoch obliečok. Bavlnené obliečky z damašku perte prevrátené naruby s programom na nižších otáčkach. Ideálnou voľbou pre pranie je prací prášok na farebné prádlo bez pridaného bielidla. Vhodná teplota vody, ktorá zahubí roztoče a obliečkam zároveň neuškodí, je aspoň 60°C. Po vysušení v klasických izbových podmienkach je vhodné damaškové obliečky žehliť pri maximálnej teplote 220°C, aby získali svoju jemnosť. Avšak, nie je to nevyhnutné.

Majetok hodný dedičstva

Sú zárukou výbornej investície, pretože práve vďaka dlhej životnosti sa damaškové obliečky medzi rodinnými príslušníkmi dedia z generácie na generáciu. To znamená, že svojimi vlastnosťami potešia nie len vás, ale aj vašich potomkov, či dokonca vnúčatá. Táto vlastnosť je unikátom medzi obliečkami, pretože v “trvanlivosti” neprekoná bavlnené obliečky z damašku žiadny iný materiál.

DAMAŠKOVÉ OBLIEČKY

Damaškové obliečky nakupujú iba dva typy ľudí – tí, čo ich ešte nemajú a tí, ktorí po návšteve a jej očarení obliečkami, boli nútení darovať obliečky svojim rodinným príslušníkom. Chcete si skrášliť spálňu a vdýchnuť jej trošku luxusu, alebo len hľadáte originálny darček, ktorý bude prinášať radosť naozaj dlho? V tom prípade sa porozhliadnite po kvalitných damaškových obliečkach z ponuky nášho obchodu. Aktuálne si ich môžete zakúpiť až s 50% zľavou v bielej, tyrkysovej, ružovej, marhuľovej a fialovo-modrej farbe a poštovným zadarmo.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár