Home

Home

ľavý banner

FAREBNÉ TRENDY NA ZIMU

Pridal: Mária Šandalová Kategória: Tipy a triky Dňa: Pozretí: 397

Ak máte niekedy pocit, ako by bola vaša spálňa po záručnej dobe, mali by ste zvážiť najjednoduchšie riešenie oživenia, osvieženie farbami. Farby a farebné doplnky sú rýchlym a navyše cenovo dostupným spôsobom, ako okoreniť a oživiť spálňu. S novým ročným obdobím, prichádza aj nová paleta zaujímavých odtieňov.

Nemeňte celé vybavenie

Neznamená to, že máte kompletne meniť svoje interiérové vybavenie zakaždým, keď sa objaví nový farebný trend. Znamená to, že tieto trendy vás majú inšpirovať a pomôcť vám objaviť odtiene, ktoré máte radi, a preto sa ich budete chcieť držať aj dlhšiu dobu.

Aj keď je chladno, a pravdepodobne bude ešte chladnejšie, tohtoročné farebné trendy zimy 2013, vôbec neodrážajú chlad. Práve naopak. Namiesto toho, sú farby tejto zimy sú prevažne teplejšie a jasnejšie farby.

Tekvica k chladnému počasiu 

Milovníci teplých farieb sa potešia práve tejto palete, ktorú tvoria mäkké oranžové odtiene ako broskyňová alebo tekvicová. Všimnite si, že tieto farby skutočne dodávajú spálni komfort a pohodlie, ktoré tu nesmú chýbať.

TIP:  K oranžovej farbe sa dokonale hodia svetlé dubové podlahy.oranžová spálňa

oranžová paleta farieb

Červená ako poľný mak

Táto dramatická farba púta pozornosť a zvýrazní akýkoľvek doplnok v spálni. Či už zvolíte obliečky v niektorom z týchto odtieňov alebo vankúše, vyvolá nádherný kontrast. Pre celistvosť môžete skúsiť skombinovať viacero červených variantov, ako jahodovú červenú, farbu poľného maku, a ak patríte k odvážlivcom, siahnite aj po lososovej.

TIP: Tieto červené odtiene budú fantasticky pôsobiť v kombinácii s červenou dubovou podlahou s ľahučkým ružovým nádychom.červená paleta farieb

Červená spálňa

Tmavý les v spálni

Viacerí z vás možno počuli o tom, že petrolejová farba bola vyhlásená za farbu roka 2013. U mnohých je obľúbená hlavne v móde, no okrem svetríkov a sete do chladného počasia (čiapka, rukavice, šál), no môžete ju použiť aj vo svojej spálni. Obľúbená je tiež jej príbuzná farba, ktorá pripomína tmavé zelené lesy alebo pastviny. Okrem toho, že tieto farebné odtiene sú skutočne nádherné, majú upokojujúce účinky a zbavia vás stresu.Zelená spálňa

Tmavo zelená farebná paleta

Krásne žensky ružová 

Sýte tóny ružovej farby lichotia nielenže vašej pleti, ale tiež stimulujú chuť do jedla a znižujú stres. Trendom sú všetky ružové odtiene, ktoré sú často prirovnávané k oblohe zapadajúceho slnka. O tom, že sa ružová farba hodí do spálne, netreba nikoho presviedčať. Kam inam by sme ju dali?

TIP: Odtiene ružovej farby vyvolávajú príjemný kontrast s  tmavými farbami, napríklad tmavo šedou až takmer čiernou dlažbou.

Ružová spálňaružová paleta

Farba oceánu

O tom, že tento nádherný metaforický názov odzrkadľuje modrú farbu, ste už určite tušili. Obľúbeným neutíchajúcim trendom sú odtiene modrej, ktoré predstavujú stále sa meniacu oblohu v zime.

TIP: K modrej farbe sa vynikajúco hodí šedá, ktorá dodáva spálni sofistikovaný nádych.Modrá spálňa

Modrá paleta

Slnko v spálni

Vzhľadom k tomu, že sa zima vyznačuje skôr snehom ako slnkom, mnohým ľudom chýba. Preto sa mnoho ľudí snažiť vniesť do svojho života slnko aspoň v podobe odtieňov, ktoré ho pripomínajú. Žltá farba je trendom nie len tejto zimy, ale aj celého roka. Ak sa rozhodnete pre akýkoľvek variant mäkkej žltej farby, urobíte dobre. Pôsobí neutrálne, no zároveň rozžiari a oživí priestor.

TIP: Žltá bude fantasticky vyzerať, ak k nej zvolíte ako kontrastnú farbu sivú, napríklad v podobe dlažby alebo steny.Žltá spálňaŽltá paleta

 

Ak sa rozhodnete pre ktorúkoľvek kombináciu týchto farebných trendov, môžete si byť istý, že sa umeleckému zážitku pre vaše oči nevyhnete. Či už tieto farby nanesiete na stenu, použijete pri obliečkachposteľných plachtáchdekách alebo dekoračných vankúšoch, všade budú vyzerať dokonalo a vaša spálňa bude vyzerať ako od dizajnéra.  

V prípade, že sme vás inšpirovali a možno ste sami prišli na ešte lepšie farebné kombinácie, podeľte sa s nami v komentároch.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár