Home

Home

ľavý banner

FAREBNÉ TRENDY PRE ROK 2023

Pridal: Vanesa Holeckova Kategória: Zaujímavosti Dňa: Pozretí: 10025

Máme tu nový rok 2023 a s ním prichádzajú nielen módne trendy, ale aj trendy v oblasti bytového dizajnu. Predchádzajúce roky boli veľmi podobné a dominovali skôr pastelové a ukľudňujúce farby. Rok 2023 so sebou priniesol individualizmus, ktorý poteší práve tých odvážnejších. Nechajte sa zlákať novinkami zo sveta interiérového dizajnu.

Zaujíma vás, ktorá farba bude dominantnou tento rok? A ako zakomponovať výrazné farby do interiéru? Všetko sa dozviete v našom článku. Čítajte ďalej. 

VIVA MAGENTA - farba roka 2023

Pantone Color Institute je svetovo uznávaná inštitúcia, ktorá vždy na konci roka vyhlasuje dominantnú farbu pre nasledujúci rok. V roku 2023 to bude skutočne odvážna farba, ktorú len tak neprehliadnete. Je to odtieň Viva Magenta, ktorý spája výraznú červenú s modrým odtieňom. Dalo by sa povedať, že predstavuje rovnováhu medzi teplou a studenou farbou. 

pantone_viva_magenta viva_magenta_obrazok

Podľa Pantone je odtieň Viva Magenta inšpirovaný karmínom, ktorý má pôvod v prírode. Tento odtieň v sebe skrýva odvahu, silu, nebojácnosť, podporuje optimizmus , experimentovanie a sebavyjadrenie.

Ako kombinovať farbu roka v interiéri?

Magentová farba je síce výrazná, ale ak ju viete správne skombinovať dokáže nádherne oživiť interiér vášho bytu, domu či kancelárie. Neviete si predstaviť magentovú farbu v interiéri? Pantone odporúča zjemniť túto farbu neutrálnymi odtieňmi a pre jednoduchšie kombinovanie pripravil paletu farieb, ktorou sa môžete inšpirovať. 

pantone_neutralcolor

Zdroj: https://www.pantone.com/color-of-the-year/2023

Pri zariaďovaní by ste sa mali riadiť pravidlom „menej je niekedy viac“, obzvlášť pri tomto odtieni. Pripravili sme si pre vás niekoľko zaujímavých inšpirácii ako pracovať s touto farbou v interiéri. 

1. Farebná stena oživí celú obývačku

Už dlhšie uvažujete nad tým, že vaša obývačka potrebuje zmenu? Možno práve teraz nastal ten správny čas. Aj jedna stena dokáže zmeniť celú miestnosť. Magentová farba sa hodí na steny najmä vtedy, ak máte sedačku v bielej, sivej alebo béžovej farbe. Ak aj náhodou nemáte, viete to jednoducho vyriešiť vďaka poťahu na sedačku

magenta_obyvacka

2. Sedačka v magentovej farbe

Ak predsa len premýšľate nad novou sedačkou a chcete niečo výraznejšie, magentová farba vás môže veľmi príjemne prekvapiť. V kombinácii s tmavým interiérom pôsobí naozaj luxusne a rozhodne zaujme každého, kto vás príde navštíviť. Doplniť ju môžete aj o krásne dekoratívne vankúše, ktoré nájdete v našej ponuke produktov.  

magenta_sedacka

3. Viva Magenta v spálni

V spálni magentovú nevidíme často najmä preto, že túto farbu obľubujú viac ženy. Ak ale bývate sama a chystáte sa zariaďovať podľa seba, výber farieb je len na vás. Podobne ako sme spomínali pri obývačke môžete namaľovať stenu v odtieni Viva Magenta, ale majte na pamäti, že tmavé farby opticky zmenšujú priestor. Oveľa častejšie sa v spálni kombinujú biele steny s bytovými doplnkami v tejto farbe. Skúste oživiť spálňu farebnými obliečkami, prehozom na posteľ alebo abstraktným obrazom. Veľkou výhodou je, že tieto doplnky viete kedykoľvek zmeniť. 

obliecky-split-emimagenta-spalnamagenta_spalna_prehoz

4. Dievčenská izba vo farbe roka

Oveľa viac ako v spálni táto farba vynikne v detskej izbe alebo v izbe tínedžerky. Ak chcete vybrať originálnejšiu farbu magentová je skvelou voľbou. Nádherne vynikne v kombinácii s bielym nábytkom, ale aj neutrálnymi farbami ako je sivá či béžová. Detskú izbu môžete doplniť aj o žiarivé 3D obliečky, sedací vak alebo deku, ktorá môže byť zároveň prehozom na posteľ. 

sedaci_vakkids_bedroom3d-obliecky.jpg

5. Výrazná farba v kuchyni

Do kuchyne väčšinou vyberáme neutrálne farby, pretože ich najčastejšie vidíme v obchodoch aj u našich známych. Zatúžili ste po niečom originálnom? Viva Magenta je odtieň, ktorý sa môže objaviť aj vo vašej kuchyni a výsledok vás určite prekvapí. Pri výbere kuchyne by ste mali zvážiť či sa hodí k štýlu, ktorý ste zvolili v ostatných miestnostiach. Nezabudnite ani na praktické kuchynské utierky a zaujímavé podložky pod taniere, ktoré v kuchyni nesmú chýbať. 

magenta_kuchyna magenta_kuchyna2 magenta_kuchyna3

6. Kúpeľňa v magentovej farbe

Kúpeľňa je miestom kde táto farba nemusí byť až taká rušivá, ale pri výbere farieb musíte byť opatrný. Magentovú odporúčame kombinovať s bielou, sivou a krémovou. Určite sa vyhýbajte čiernej pretože miestnosť potom pôsobí príliš tmavo. Základ je, aby sa farby dopĺňali. Dôležitú úlohu zohrávajú aj kúpeľňové doplnky, podložky a uteráky

Tak ako sa vám páči farba roka 2023? Viete si ju predstaviť vo vašom interiéri? Túto farbu viete použiť takmer v každej miestnosti, ale dávajte si pozor na to,aby ste miestnosti nepresýtili. Jedna až dve miestnosti v tejto farbe úplne stačia. 

Veríme, že sme vás inšpirovali a prajeme všetko dobré v novom roku 2023 J



Komentáre

Zanechajte svoj komentár