Home

Home

ľavý banner

JEDNODUCHÝ NÁVOD AKO VYROBIŤ TEHOTENSKÝ VANKÚŠ

Pridal: Dominika Badinková Kategória: Tipy a triky Dňa: Pozretí: 1317

Každá budúca mamička sa s pribúdajúcimi dňami a rastúcim bruškom morí nájdením tej správnej polohy pri spánku, relaxe, sedení či odpočinku. Niečo tlačí, niečo bolí. Existuje však riešenie v podobe tehotenského vankúšaVankúše pre tehotné ženy podopierajú bruško, znižujú záťaž na chrbát a tým zmierňujú bolesti. Zaspávanie či relax potom nebude problém.

V našej ponuke nájdete rôzne rozmery, tvary aj veľkosti. Ste však domáci kutil, máte čas a šikovné ručičky? Potom si ho môžete aj vyrobiť. Máme pre vás jednoduchý návod, ktorý vám zaberie približne 30 minút. Výsledkom bude tehotenský vankúš podľa vašich predstáv a radosť z vlastnej „handmade“ práce.

tehotensky vankus

Budete potrebovať:

  • látku (najlepšie bavlnenú)
  • šijací stroj
  • nožnice
  • zips
  • niť
  • kriedu a ceruzu
  • špendlíky
  • väčší papier

Postup:

1. Možno sa to bude zdať ako zbytočnosť, ale najprv si nakreslíte na papier tvar tehotenského vankúša podľa zvolených rozmerov, a vystrihnite. Presviedčať sa, že kresliť a strihať predsa viete je fajn, ale v konečnom dôsledku vám časti nemusia sedieť, môžu byť krivé a nepresné. Takže papier so strihom určite odporúčame.

strih na tehotenský vankúš

2. Vzor si prekreslíte na látku dvakrát. To bude predstavovať prednú a zadnú časť vankúša. Následne vystrihnite. Je dobré strihať niekoľko centimetrov navyše od prekresleného obrysu, aby ste mali dostatok miesta na šitie, a aby sa po čase vankúš nezačal párať.

ako vyrobit tehotensky vankus

3. Pomocou špendlíkov spojte oba diely dokopy.

navod na vyrobu tehotenskeho vankusa

4. Začnite šiť. Postupne ako prechádzate šijacím strojom po obryse odstraňujte špendlíky. Jednotlivé diely látok zošívajte naruby. Priestor na zips cca 12cm nechajte nezošitý.

vyroba tehotenskeho vankusa

5. Pomocou špendlíkov si prichyťte zips na vankúš a opäť postupne zošite podobne ako v predchádzajúcom kroku.

ako usit kojenecky vankus

6. Vankúš prevráťte a naplňte.

tehotensky vankus

7. Voilà, váš vankúš je hotový. Jednoduché však? A radosť je dvojnásobná.

Veľkou výhodou tohto tehotenského vankúša je aj to, že po narodení bábätka ho môžete použiť ako kojenecký vankúš. A určite vám poslúži aj pri starostlivosti o dieťatko. Verte, nebudete sa ho chcieť vzdať.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár