Home

Home

ľavý banner

OBÝVAČKA PODĽA FENG ŠUEJ

Pridal: Kategória: Zaujímavosti Dňa: Pozretí: 6226

Feng šuej pochádza z Číny vo forme umenia a v preklade znamená vietor a voda. Pri tomto umení je potrebné dbať o priestor, v ktorom sa pohybujeme. Obzvlášť najdôležitejšou miestnosťou je obývačka. Preto vám prezradíme ako si práve ju zladiť podľa Feng Shui.

Umiestnenie obývačky

Nikdy nenechávajte umiestnenie obývačky na náhodu. Umiestnenie je veľmi dôležité pre energiu čchi, ktorá by mala do obývačky preniknúť bez toho, aby jej bránili steny z ostatných izieb. Vhodné miesto pre obývačku je tak stred bytu. Toto umiestnenie garantuje vždy čerstvý príval energie.

Čo s nábytkom?

Aj nábytok má svoje miesto. Najpodstatnejšiu časť obývačky tvorí pohovka a práve preto by mala byť opretá o hlavnú stenu. Vedľa pohovky umiestnite kreslá, medzi ktoré vložte konferenčný stolík v tvare kocky. Zároveň by pohovka nemala brániť výhľadu z okna.

Veľmi dôležitý je dohľad na dvere a to ako pre vás, tak aj pre vašich návštevníkov. Sedenie by ste preto mali zariadiť tak, aby mal každý z vašich hostí výhľad na dvere. Budú sa tak inštinktívne cítiť bezpečnejšie.

Nezabúdajte ani na svetlo. Nemýľte si obývačku so spálňoutlmené svetlo do nej nepatrí. Snažte sa nájsť správny kontrast príjemný pre každého a to kombináciou denného a umelého svetla. Podstatné je neprehnať to.

Farby sú rovnako dôležité ako umiestnenie obývačky. Aj farby majú svoju energiu a do obývačky by ste podľa Feng Shui mali zakomponovať tieto prvky:

  • oheň – červená farba vyjadruje vášeň a teplo
  • zem – oranžová alebo hnedá chránia pokoj vo vzťahu a psychické zdravie
  • kov – pokoj
  • voda – čistota, sviežosť a bohatstvo
  • drevo – zdravie a rast

obývačka podľa feng shui

Dekorácia

Dekorácia podľa Feng Shui má mnoho možností, stačí si len vybrať tú pravú pre vás.

Fotky na stene sa podľa Feng Shui nehodia do spálne, ale obývačka je pre nich ako stvorená. Využite túto možnosť a zaveste na stenu v obývačke rôzne obrazy, maľby alebo fotografie vašich blízkych.

Pozor! Fotografie v obývačke musia byť pozitívne naladené – žiadne smutné tváre, či depresívne obrázky.

Mince a drahokamy podporujú energiu prosperity a bohatstva. Ozdobte si konferenčný stolík priehľadnou pokladničkou s mincami alebo nejakým drahým kameňom.

Čo s televízorom? Feng Shui si veľmi potrpí na správnom nastavení zrkadiel tak, aby odzrkadľovali len to príjemné- Preto v prípade nepriaznivej polohy televízora môže počas jeho vypnutia pôsobiť zrkadlo negatívnej energie. Máte dve možnosti. Buď premiestnite televízor tak, aby neodrážal negativitu alebo ho jednoducho prikryte.

Pozor na starožitnosti! Čím staršie veci v obývačke, tým viac sa blokuje pozitívny príliv energie zdravia.

Feng Shui má svoje čaro a naozaj sa po takomto vybavení obývačky budete cítiť dobre. Stačí to vyskúšať!



Komentáre

Zanechajte svoj komentár