Home

Home

ľavý banner

PREČO BUDETE DAMAŠKOVÉ OBLIEČKY MILOVAŤ?

Pridal: Dalibor Cicman Kategória: Obliečky Dňa: Pozretí: 1585

"Život je príliš krátky na to, aby sme spali na obliečkach s malým počtom vlákien. " Leah Stussy

Azda netreba nikomu pripomínať, aká je dôležitá posteľná bielizeň a posteľné obliečky, s ktorými prichádza do styku naša pokožka každú noc. Pri každej kúpe posteľnej bielizne je treba dbať na starostlivosť nášho výberu a všímame si hlavne, aké sú obliečky mäkké, či sú príjemné na dotyk, a či nám v nich nebude chladno alebo naopak, príliš teplo. Dnes už jestvuje mnoho materiálov, z ktorých sa obliečky vyrábajú ako klasická bavlna, hodváb, satén alebo v súčasnej dobe najviac milovaný damašek.

Čo je damašek a kde sa vzal?                                          

Damašek je elegantný a luxusný materiál, ktorý označuje jednofarebnú tkaninu so vzormi rôznych tvarov a veľkostí, pričom vzory sú hrubšie na okrajoch a kontrastujú s hladkým podkladom. Rozdiel medzi damaškom a inými vzorovanými tkaninami je práve v tom, že sú tieto vzory akoby všité priamo do látky.

Damašek

Damašek nesie názov po sýrskom meste Damašek, kde v 12. storočí došlo k značnému rozkvetu jeho výroby, a ktoré bolo vždy známe najkvalitnejšími tkaninami. Jeho história sa však datuje už niekoľko storočí predtým, a pôvodne sa vyrábal v Indii, Číne a Perzii. Kedysi sa na jeho výrobu používali hodvábne alebo ľanové priadze, neskôr aj syntetické vlákna, vďaka ktorým získal pevnosť, lesk a menšiu zrážanlivosť.

Prečo budete damaškové obliečky milovať?

Damaškové obliečky sú vyrobené zo 100 %- nej husto tkanej bavlny, vďaka čomu sú mäkké, príjemné na dotyk, majú dlhú životnosť, mechanickú pevnosť, elasticitu a minimálnu zrážanlivosť. A to nie je všetko! Majú vysoký lesk a dlhodobý stupeň bielosti či farebnosti.

 Damaškové obliečky

Obľube sa netešia len kvôli množstvu pozitívnych vlastností, ktorých majú skutočne dosť, ale tiež kvôli svojmu príjemnému, žiarivému a luxusnému vzhľadu. Aj keď sú damaškové obliečky považované za luxusný materiál, ktorý ohúri aj najväčších profesionálov z oblasti posteľnej bielizne, sú cenovo dostupným riešením.

Navyše  sa veľmi jednoducho udržiavajú a nevyžadujú si žiadnu špeciálnu starostlivosť. Úkony, akými sú pranie, žehlenie, sušenie, ale aj prezliekanie damaškových obliečok sú skutočne jednoduché. Okrem toho, damaškové obliečky nestrácajú na farebnosti častým praním a udržiavajú si svoj lesk a optický efekt, ktorý je dosiahnutý špeciálnou technológiou a konečnou povrchovou úpravou.

zlaté damaškové obliečky

Ako sa správne starať o nádherné damaškové obliečky? 

Ako bolo vyššie spomenuté, damaškové obliečky si nevyžadujú špeciálnu starostlivosť a dodržiavaním niekoľkých jednoduchých tipov vydrží damašková bielizeň mnoho mnoho generácií, a tak sa z nich môže stať nádherným dedičstvom pre vaše deti.

  • Damaškové obliečky perte naruby raz za jeden alebo dva týždne pri maximálnej teplote 95 °C.
  • Neodporúčame ich bieliť ani chemicky čistiť.
  • Žehlite ich pri teplote maximálne 220 °C.
  • Sušiť ich môžete v sušičke pri normálnej teplote sušenia.
  • Škvrny, s ktorými si neviete rady na damaškových obliečkach odstránite pomocou oxygénových pracích prostriedkov.
  • Úhľadne zložené ich skladujte na suchom a chladnom mieste.
  • V prípade akýchkoľvek pochybností si prečítajte pokyny uvedené v podobe ošetrovacích symbolov.

 

Po prečítaní tohto článku nepochybujeme o tom, že už viete, prečo sú damaškové obliečky v dnešnej dobe natoľko obľúbené, a dovolíme si tvrdiť, že budú obľúbené aj naďalej. Ich vlastnosti, vzhľad, elegancia a nekomplikovaná starostlivosť si vás rýchlo získajú a už po prvej noci v mäkučkých damaškových obliečkach budete vedieť, prečo ich všetci tak milujú. V prípade, že ste po nich zatúžili, pozrite si našu ponuku damaškových obliečok hneď v niekoľkých farbách. Samozrejme, naše damaškové obliečky sú vyrobené na Slovensku.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár