Home

Home

ľavý banner

SAPONÁT AKO HO NEPOZNÁTE

Pridal: Kategória: Tipy a triky Dňa: Pozretí: 379

Saponát ako ho nepoznáte

Všetci asi vieme, že saponát účinne bojuje proti mastnote. To je hlavný dôvod, prečo sa využíva práve na umývanie riadu. Ale to nie je všetko! Poďme si pozrieť ďalšie viacúčelové využitie saponátu.

čo sa dá vyčistiť s jarou

Škvrny na textile a kobercoch 

V prípade mastnoty na textile sa práve saponát používa ako prvá pomoc ešte pred práčkou. Malé množstvo stačí na to, aby ste napríklad z vašich obľúbených obliečok odstránili tú najodolnejšiu mastnotu. Nechajte krátko pôsobiť. Opláchnite. Výhoda saponátu tkvie v tom, že je vhodné ho použiť na odstránenie mastných škvŕn skoro každej tkaniny.

Hrebene

Je jedno, či máte suchý alebo mastný typ vlasov. Pri česaní sa medzi zúbky hrebeňa dostávajú čiastočky odumretej kože, lupiny a povrchový maz, ktorý vlas chráni. Opätovným česaním vlasov si tieto maličkosti nanášame späť do vlasov, čo môže zapríčiniť zápal vlasového folikulu. Je preto potrebné hrebene čistiť. Saponát zmiešame s teplou vodou v miske, do ktorej uložíme hrebene a kefy. Necháme postáť asi hodinu. Na záver priestor medzi zúbkami prečistíme starou zubnou kefkou.

Šperky

Toto by ste určite nečakali. Pár kvapiek saponátu v spojení s minerálkou dokážu zázraky. Táto zmes navracia šperkom lesk. Stačí, ak ich na pár minút ponoríte do zmesi a premiešate tak, aby sa vytvorilo čo najviac bubliniek. Jemne vydrhnite starou zubnou kefkou, opláchnite pod prúdom tečúcej vody a užívajte si svoje čisté šperky ako nové.

Hmyz

Saponát sa osvedčil aj v boji proti octomilkám. Je to hmyz, ktorý zbožňuje sladké, preto ho nachádza v byte mnoho ľudí. Milujú ocot, o čom vypovedá aj ich pomenovanie. Väčší problém je sa ich zbaviť. Tu pomáha opäť saponát, ktorý pre účinný spôsob zbavovania sa octomiliek, využijete vo svoj prospech pridaním do octu. Octová aróma mušky priláka, ale v spojení so saponátom vytvoria chemickú reakciu, pri ktorej mušky padnú ku dnu a utopia sa.


Ak ste sa našli aspoň v jednom z týchto prípadov, určite siahnite po saponáte a dodržte tieto kroky. Sami uvidíte, že výsledok stojí za to!



Komentáre

Zanechajte svoj komentár