Home

Home

ľavý banner

SATÉNOVÉ OBLIEČKY - NIE JE SATÉN AKO SATÉN

Pridal: Gabika K. Kategória: Obliečky Dňa: Pozretí: 3070

Saténové obliečky sú to najlepšie, čo si v oblasti posteľnej bielizne môžete dopriať. Ak hľadáte posteľnú bielizeň, ktorá bude pôsobiť luxusne a zároveň bude mať samé pozitívne vlastnosti, posteľné obliečky zo saténu sú tie pravé. Prineste si do vašej spálne komfort a pôžitok z kvalitných lôžkovín. Avšak nie je satén ako satén!

kvalitné saténové obliečky

Čo je vlastne satén a aké má vlastnosti?

Saténom sa nazýva materiál, ktorý vzniká tkaním. V móde patrí k najoceňovanejším odevným látkam. Medzi jeho charakteristické vlastnosti patrí krásna štruktúra, lesklý povrch, splývavosť a mäkkosť. Hodvábny a polyesterový satén sa používa na elegantné šaty a blúzky, ale aj na dámsku bielizeň či spodnú bielizeň. Obľúbený je tiež bavlnený satén, z ktorého sa šijú blúzky a večerné šaty, ale aj dekoratívne závesy a obliečky na posteľ.

Umelý vs. bavlnený satén

Na trhu je možné nájsť viacero druhov saténu. Umelý satén je síce lacný, ale veľmi sa kĺže a zadrapuje, napr. o nechty, čo vytvára nepekné zádery na látke. Okrem toho nemá dobrú savosť, čo znamená, že počas teplých letných nocí neabsorbuje dostatočne ľudský pot.

Naopak bavlnený satén sa nekĺže, nezadrapuje a keďže je to bavlna, tak je aj výborne savý a mäkkýPosteľné obliečky z bavlneného saténu sú vďaka jemnému česaniu bavlny nádherne mäkké na dotyk, na pohľad jemne lesklé, májú dlhú životnosť a vysokú odolnosť. Bavlnené saténové obliečky sú narozdiel od polyesterových vyrábané z najkvalitnejšej bavlny, ktorá prešla špeciálnou úpravou, a preto sa nemusíte báť, že budú hladké a šmykľavé. Sú síce drahšie, pretože kvalitná bavlna a jej spracovanie niečo stojí. Za vyššiu investíciu sa vám však obliečky odmenia dlhšou životnosťou a kvalitným spánkom. Jemnosť a štruktúra bavlneného saténu totiž spôsobujú, že posteľná bielizeň z nej ušitá prináša počas spánku uspokojenie.

Bavlnené saténové obliečky pre krásne vlasy

Možno ste ani netušili, ale ďalším z dôvodov, prečo si vybrať satén je, že obliečka vankúša zo saténu sa bude starať aj o vzhľad a zdravie vašich vlasov. Tento materiál zachováva prírodné oleje vo vlasoch a spôsobuje menšie trenie vlasov počas spánku, takže vlasy sú po prebudení menej strapaté, než by to bolo s inými tkaninami alebo materiálmi.

Ako sa starať o saténové obliečky?

Starostlivosť o ne je nenáročná. Je možné prať ich v práčke, treba však zvoliť prací program pre jemnú bielizeň a vyhnúť sa použitiu aviváže. Umelý satén by sa mal prať vždy len v studenej vode, inak by mohlo dôjsť k poškodeniu štruktúry látky. Naše bavlnené saténové obliečky majú vlastnosti najkvalitnejšej 100 % bavlny delux, môžu sa teda prať aj pri 60°C.

Oblečte svoju spálňu do saténu

Lesklé a na pohľad krásne posteľné obliečky vykúzlia z vašej spálne oázu pokoja a oddychu s puncom luxusu a elegancie. Záleží len na vás, aké farebné prevedenie či vzor si vyberiete. Naša pestrá ponuka farieb, vzorov a rozmerov je pre vás k dispozícii aj v prípade, že sa rozhodnete niekoho obdarovať. Obliečky z bavlneného saténu budú skvelým, výnimočným a luxusným darčekom.  

obliečky bavlnený satén

Prečo si vybrať naše saténové obliečky?

Saténové obliečky EMI vyrábame výhradne z bavlneného saténu. Tie, na rozdiel od obliečok z umelého saténu, výborne odvádzajú vlhkosť, sú výnimočne hebké, prirodzene lesklé, absolútne hygienické a rozhodne nie chladivé. Sú vhodné aj pre alergikov, priedušné a absorbujú pot. Prírodný materiál sa stará o to, že sú príjemné pre vašu pokožku a ani v zimných mesiacoch vás istotne nebudú chladiť.

Naše saténové obliečky si vás získajú svojou jemnosťou a prekvapia trojnásobne dlhšou životnosťou v porovnaní s bavlnenými obliečkami. Poslúžia vám dlhé roky a pritom budú vyzerať stále sviežo a nebudú sa na nich tvoriť hrčky. Pokiaľ máte problém s ranným vstávaním, môžete si byť istí, že s obliečkami zo saténu sa tohto problému už nikdy nezbavíte. :-)



Komentáre

Zanechajte svoj komentár