Home

Home

ľavý banner

STAVBA SOĽNEJ JASKYNE - DÁ SA TO AJ DOMA?

Pridal: Kategória: Tipy a triky Dňa: Pozretí: 2642

Výnimočné účinky himalájskej soli sú známe už odpradávna. Už starovekí Rimania, Gréci a Egypťania poznali jej cenu a považovali ju za všestranný liek. V 19. storočí poľský lekár publikoval najnovšie zistenia o vplyve soli v soľných baniach na baníkov, ktorých zdravotný stav bol veľmi priaznivý. Baníci netrpeli dýchacími ťažkosťami a cítili sa skvelo. Postupne si soľ začali osvojovať a šíriť medzi ľudí, čím mnohým aj pomohli. Na základe štúdií napokon vznikla soľná terapia, ktorá sa využíva dodnes a môžete si ju dopriať v pohodlí svojho domova aj vy.

Soľná jaskyňa predstavuje nielen pokoj a relax, ale aj liečivé účinky a nezabudnuteľný zážitok. Mnohí odborníci potvrdili, že domáca soľná jaskyňa dokáže nahradiť pobyt pri mori. Kvalitná himalájska soľ má totiž očistné a relaxačné vlastnosti. Má blahodarné účinky na organizmus a navodzuje harmóniu tela aj mysle. Ľudia, ktorí žijú v harmónií, sú charakteristickí svojou vitalitou a dlhovekosťou. Prinášame vám preto návod ako si postaviť harmonickú soľnú jaskyňu v pohodlí svojho domova a tiež súhrn toho, čo nesmie v kvalitnej domácej jaskyni chýbať.

Prioritou soľnej jaskyne, je zaistenie čistého vzduchu, ktorý priaznivo pôsobí na celkový stav človeka. Zdravý soľný vzduch okysličuje krv, čím uvoľňuje telo a myseľ. Je ideálnym pomocníkom pri prevencii respiračných a psychických problémov. Zároveň napomáha spomaliť príznaky starnutia, zvyšuje obranyschopnosť a spevňuje kosti. Bola by preto obrovská škoda, aby ste tento prírodný zázrak nevyužívali.

stavba soľnej jaskyne 

Výhody domácej soľnej jaskyne

  • priaznivo pôsobí na obehovú sústavu
  • detoxikuje organizmus
  • vyrovnáva hladinu cukru v krvi
  • odďaľuje príznaky starnutia
  • spevňuje kosti, čím priaznivo pôsobí pri osteoporóze
  • regeneruje telo a myseľ
  • pôsobí na pokojný spánok

Čo budete potrebovať pri budovaní domácej soľnej jaskyne?

  • soľné tehly – počet závisí od plochy, ktorú chcete obložiť (jeden kus má 20x10x5cm)
  • soľné kamene – môžu slúžiť ako obloženie, ale aj ako dekorácia
  • soľné lampy – vhodné na tlmené osvetlenie miestnosti, ktoré sálajú liečivé teplo
  • himalájsku soľ – možno ju použiť ako pokrytie podlahy

stavba soľnej steny

Ako začať?

Ak máte dostatok materiálu, je v podstate na vás čo a kam umiestnite, podstatné však je vopred si určiť plán stavby. Každá soľná jaskyňa je originálna a nezabudnite, že jej hlavnou úlohou je pomôcť.

Inšpirujte sa!

Pri stavbe vlastnej soľnej jaskyne materiálom rozhodne nešetrite! Čím viac soľných produktov na vás bude pôsobiť, tým blahodarnejšie účinky do seba budete vstrebávať. Všetko je ale individuálne a každý by si svoju soľnú jaskyňu mal postaviť podľa seba, aby najlepšie naplnil svoje predstavy o výnimočnosti. Soľné tehly môžete napríklad zakomponovať do drevenej konštrukcie a oživiť ich podsvietením. Ak ale radi experimentujete, skúste si v soľnej jaskyni vytvoriť soľné jazierko, ktoré obložíte a vysteliete himalájskou soľou. Taktiež môžete použiť tlmené osvetlenie, čo dodá vašej jaskyni nový rozmer. Inšpirovať sa môžete v podstate odkiaľkoľvek. Vystavajte si ju podľa svojej chuti, alebo sa inšpirujte našimi produktmi a obrázkami.

zariadenie soľnej jaskyne     

TIP na záver!

Môžete si oživiť aj vašu kúpeľňu a to jej jednoduchým obložením soľnými tehlami z himalájskej soli. Nechajte sa hýčkať a zariaďte, aby vás soľ sprevádzala v každodennom živote a v každej miestnosti vášho bytu. A pre dokonalý relax a umocnenie zážitku si nezabudnite pri zariaďovaní soľnej jaskyne zadovážiť pohodlný sedací vak a jemnú a hebkú deku.

 

My v EMI ponúkame soľné produkty z himalájskej soli najvyššej kvality. Preto si s našimi produktmi viete ľahko a rýchlo dopriať relax a oddych, ktorý si zaslúžite vo vlastnej soľnej jaskyni.

účinky soľnej jaskyne na organizmus 

soľné tehly na predaj

ako si postaviť soľnú jaskyňu

domáca soľná jaskyňa

zariadenie soľnej jaskyne

ako využiť soľné tehly

himalájska soľ a jej účinky



Komentáre

Zanechajte svoj komentár