Home

Home

ľavý banner

TIPY NA ZVÄČŠENIE MALEJ SPÁLNE

Pridal: Mária Šandalová Kategória: Tipy a triky Dňa: Pozretí: 543

Hľadáte riešenia a nápady pre malé spálne, ktoré premenia stiesnený priestor na luxusné a príjemné útočisko? Alebo jednoducho hľadáte kreatívne spôsoby pridania vkusných ukladacích priestorov, ktoré nezaberú toľko miesta? 

Spálňa je miestom odpočinku a snívania, a preto potrebuje byť usporiadaná a zariadená tak, aby s ňou bol jej vlastník spokojný, bez ohľadu na to, akou rozlohou disponuje. V tomto článku vám ponúkame tipy na zväčšenie malej spálne, no pripravte sa na to, že po jeho dočítaní budete chcieť konať! Budete prekvapení ako málo stačí, a stiesnenosť sa okamžite zmení na maximálny komfort a útulnosť. Stači dodržať niekoľko jednoduchých pravidiel. 

Bez obrej postele

Najväčším problémom malej spálne je posteľ. Všetkým je nám jasné, že robiť zázraky v tomto ohľade je skutočne komplikované. Avšak najlepším riešením je kúpiť posteľ, ktorá nezaberie celú plochu izby. Zachovaním priestoru po oboch stranách postele získate miesto na nočné stolíky alebo iný praktický nábytok, a navyše sa nebudete musieť do postele zakrádať spredu.

malá spálňa

Vneste do vášho kráľovstva svetlo

Svetlo je veľmi dôležitým prvkom každej miestnosti, no pri malej spálni to platí dvojnásobne. Malá tmavá miestnosť vzbudzuje dojem komory, a práve tomuto by ste sa mali vyvarovať.  Majte na pamäti, že svetlé a pastelové farby sú oveľa efektívnejšie v optickom zväčšovaní priestorov. Okrem toho, nabijú miestnosť pozitívnou atmosférou a pôsobia ako skutočný životabudič. Pridaním záclon v jemných farbách vytvoria otvorený a vzdušný dojem a umožňujú dennému svetlu lepší prienik do izby, a zároveň si tak zachováte súkromie.

mala spalna, svetle farby

 

Ďalšie tipy na zväčšenie malej spálne:

  • Všetko zariadenie a nábytok laďte do svetlých farieb.
  • V prípade vstavaných skríň použite na výplň dverí zrkadlá.
  • Stropy budú vyzerať vyššie, ak použijete tapetu so zvislými pruhmi.
  • Vyberte si tapety bez veľkých vzorov a motívov, pretože opticky zmenšujú miestnosť.
  • Priestor vizuálne maximalizujete pomocou minimalistických doplnkov.

 

 tapeta v malej spalni

 

Úložný priestor v malej spálni

Ak si už dlhšiu dobu lámete hlavu nad skladovým riešením vašej spálne, môžete  vypnúť. Najľahšie a najpraktickejšie riešenie sa ukrýva práve pod posteľou. Priestor pod posteľou sa dá využiť na odkladanie perín, ale aj knižiek či krabíc s vašimi spomienkami. Namiesto komody môžete použiť užšiu zásuvnú skriňu popri stene, do ktorej sa toho zmestí dosť. Ďalšie nápady na úložný priestor v malej spálni nájdete v článku: Úložný priestor v spálni.

odkladaci priestor mala spalna



Komentáre

Zanechajte svoj komentár