Home

Home

ľavý banner

5 DÔVODOV, PREČO BY NEMALO CHÝBAŤ HNIEZDO DO POSTIEĽKY VO VAŠEJ DETSKEJ VÝBAVE

Pridal: Mária Šandalová Kategória: Vankúše Dňa: Pozretí: 319

Pokojný spánok je u detí dôležitý pre budovanie psychiky a pestovanie nervového systému. Dokonalým pomocníkom pre zdravý detský spánok je hniezdo do postieľky. Má všestranné použitie a jeho univerzálne vlastnosti si v krátkom čase získajú aj vás. Neveríte? Prečítajte si nasledujúcich 5 dôvodov, prečo je hniezdo do postieľky pomôcka, ktorá by nemala chýbať v detskej výbave žiadnej mladej rodinky.

1. Spánok v hniezde je zdravý ako spánok s vankúšom

Najmä v skoršom veku dieťaťa treba dbať na jeho prirodzený vývin. Vďaka tomu dokážete predísť zdravotným problémom s chrbticou, ktoré sa prejavia až v jeho neskoršom veku. Deti aspoň do prvého roka nepotrebujú počas spánku v postieľke žiadnu podperu pod hlavu. Vhodnou voľbou sú spacie vaky alebo hniezda do postieľky. Tie na rozdiel od vankúša držia v prirodzenej forme celé detské telíčko. Veľkým rizikom sú aj prikrývky a paplóny, do ktorých sa môže dieťa počas spánku zamotať. Oveľa vhodnejšou alternatívou sú už spomínané spacie vaky.

2. Hniezdo do postieľky má všestranné využitie

Vďaka unikátnemu tvarovaniu niektorých druhov dokážete využiť hniezdo do postieľky nie len ako podložku pod vaše dieťa, ale poslúži vám aj ako dojčiaci vankúš. Kúpou takéhoto hniezda do postieľky zabijete dve muchy jednou ranou, pretože ušetríte nemalé množstvo peňazí, ale aj priestor. Hniezdo do postieľky je vynikajúci spoločník na cesty, kedy vášmu dieťaťu zabezpečí maximálny komfort a bezpečnú fixáciu v akomkoľvek dopravnom prostriedku. Počas spoločného spánku s vašim drobčekom, kedy hniezdo poslúži ako vankúš aj vám, si jeho tvar čoskoro obľúbite aj vy.

3. Hniezda sú vyrábané z neškodných materiálov

Tak ako každé príslušenstvo pre deti, aj hniezda do postieľky sú vyrábané z neškodných materiálov. Žiadne umeliny, ale poctivé anti-bakteriálne prírodné tkaniny. Niektoré hniezda do postieľky sú vyrábané z bavlny, u ďalších tvorí jadro formovateľná pena, ktorá je pre vaše dieťa rovnako zdraviu neškodná. Penové hniezda sú napokon taktiež potiahnuté vymeniteľným poťahom zo 100% bavlny.

4. Deťom poskytujú pocit bezpeča a lepší spánok

Dieťa sa v tesne vymedzenom priestore, podobne ako v maternici, cíti bezpečnejšie a istejšie. Hniezdo do postieľky zabezpečuje dieťaťu pocit ochrany a zaručuje mu lepší, kvalitnejší a zdravší spánok, ktorý je dôležitou súčasťou pre rast a vývoj. Pokojný a dlhý spánok dieťaťa je napokon snom každého rodiča, takže hniezdo do postieľky prinesie komfortný spánok vášmu drobcovi, ale aj vám.

5. Znižujú riziko častých zdravotných problémov

Formované penové hniezda do postieľky, ktoré obliehajú detské telíčko, znižujú riziko vzniku rôznych zdravotných problémov malých detí. Jedným z nich je plagiocefália – syndróm plochej hlavičky dieťaťa. Plagiocefália je spôsobená nesprávnym polohovaním a ležaním dieťaťa na chrbte v prvých mesiacoch jeho života. Jej následkom je nesymetrický tvar hlavičky. V penovom hniezde je dieťa schopné hľadieť pred seba a môže si jednoduchšie udržiavať koordináciu svojich očí a rúk. Dieťa uložené v penovom hniezde si zároveň všíma dianie okolo seba a udržiava očný kontakt s rodičmi a okolím.

Hniezdo do postieľky je neoceniteľný pomocník na doma, ale využijete ho aj na cestách. Plní niekoľko funkcií naraz – stará sa o zdravý vývin vášho dieťaťa a poskytuje kvalitnejší spánok nie len jemu, ale zároveň aj vám. Zaobstarajte si túto skvelú pomôcku a presvedčte sa o jej unikátnych vlastnostiach na vlastnej koži. Lebo ak by novorodenci dokázali čítať, po tomto texte by si hniezdo do postieľky určite objednali aj za vás.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár