Home

Home

ľavý banner

6 DÔVODOV, PREČO SI KÚPIŤ HNIEZDO PRE BÁBÄTKO

Pridal: Kategória: Vankúše Dňa: Pozretí: 1618

Asi každá nastávajúca mamička si kladie otázku: „Čo všetko budem potrebovať pre komfortnú starostlivosť o svoje bábätko?“ „Ako si tehotenstvo a obdobie po narodení dieťatka uľahčiť, spríjemniť, aby som to všetko zvládla?“. Tieto a podobné otázky víria v hlave snáď každej mamičky, a najviac to možno pozorovať u prvorodičiek.

Prioritne, by však všetky budúce mamičky mali myslieť na seba, pretože základy zdravého vývinu dieťatka začínajú už v maternici. Doprajte si preto oddych, žiaden stres, vhodnú stravu a dostatok spánku s čím vám určite pomôže kvalitný tehotenský vankúš. Ten napokon oceníte aj v následnej starostlivosti o bábätko, kedy ho využijete ako vankúš na kojenie, bezpečnostnú bariéru alebo na vyplnenie veľkého priestoru okolo dieťatka. A povedzme si otvorene - každá tehuľka, ktorá spoznala kúzlo vankúša pre tehotné, má problém vzdať sa ho.

Jednými z najdôležitejších a najvyhľadávanejších produktov sa v posledných rokoch stali aj hniezda pre bábätká. Sú synonymom kvalitnej starostlivosti o dieťatko a multifunkčného využitia pre rodičov. Určite by ste teda na hniezdo do postieľky nemali zabudnúť. Ale prečo vlastne sú detské hniezda také populárne? Sú dokonca bezpečné? V našom článku vás prevedieme krátkym sprievodcom sveta hniezd pre deti. Priblížime vám v čom sú výnimočné, prípadne kde zbystriť pozornosť.

ako dosiahnúť nerušený spánok bábätka

Znižujú riziko syndrómu náhleho úmrtia

Jedným z dôvodov ich popularity je aj skutočnosť, že lekári a zdravotnícki pracovníci odporúčajú, aby bábätká spali na chrbte. Ak vaše dieťa spí na chrbte, znižuje sa tým riziko SIDS (syndróm náhleho úmrtia novorodenca). V detskom hniezde sa deti umiestnia na chrbát a zníži sa riziko, že sa môžu prevaliť na bruško.

syndróm náhleho úmrtia SIDS

Poskytnú bezpečný priestor pri spánku s rodičmi

Hniezda do postieľky oceníte aj pokiaľ si chcete zobrať bábätko k sebe do manželskej postele. Zabezpečíte mu tak chránený priestor a komfort, udržíte ho v rovnakej polohe a znížite riziko prevrátenia alebo priľahnutia bábätka. Hniezda svojim tvarom a materiálom navyše vytvárajú pocit bezpečia, podobný ako v maternici.

hniezdo pre deti do postieľky

Priedušný materiál umožňuje bábätku voľne dýchať

Jedným z kritérií pri výbere hniezda do postieľky by mala byť priedušnosť bočných strán. Tento fakt je pre bezpečnosť dieťatka veľmi dôležitý. Je potrebné, aby sa už pri výrobe dbalo na bočné strany hniezda. Boky totiž majú byť vybavené priedušnou tkaninou, ktorá umožňuje dieťaťu voľne dýchať. Použitý matrac má byť kvalitný a nie príliš mäkký.

Oceníte ho najmä na svojich cestách - necestách

Pri cestovaní na neznáme miesta bude mať vaše bábätko zaistený pocit známeho prostredia aj v nových a meniacich sa lokalitách. Multifunkčné hniezda zároveň slúžia aj ako podložky na prebaľovanie, takže môžete zabudnúť na siahodlhé hľadanie ideálneho miesta na prebalenie, alebo prebaľovacieho pultu. Jednoducho a pohodlne ich môžete položiť kamkoľvek. Sú ľahké, preto sa nemusíte obávať vláčenia ťažkých bremien, beztak už chodíte ako práve ozdobený „vianočný stromček“. Dokonca detské hniezda väčšinou ponúkajú viacero funkcií v jednom riešení, a tak ich nielenže jedným ťahom zložíte do elegantnej tašky, ale ukryjete a uložíte v nich aj všetkých potrebné pomôcky na starostlivosť o bábätko.

Hniezda využijete od novorodenca až po batoľa

Pýtate sa: „Ako dlho môžete detské hniezdo používať?“. Ak má detské hniezdo viac ako jednu funkciu, môžete ho používať dlhšie. Existujú rôzne tvary, veľkosti aj prevedenia vďaka čomu vám multifunkčné hniezdo poslúži od novorodenca až po batoľa. Praktickým príkladom z našej EMI ponuky je hniezdo MULTI 5 v 1 ibaby, ktoré sa dokonale prispôsobí meniacim potrebám a želaniam dieťatka. Poslúži ako hniezdo do postieľky, podložka na prebaľovanie, podložka pre pohodlné sedenie dieťatka, pomôcka pri učení dieťatka sedieť aj bezpečnostný pás pri sedení na stoličke.

bezpečné hniezdo pre bábätko

Jednoduchá manipulácia a elegantný vzhľad je bonusom navyše

Aj praktický pomocník ako detské hniezdo môže vyzerať štýlovo, hlavne ako ho ukryjete do elegantnej tašky. Skvelé však! Jedným ťahom sa z neho stane pohodlné útočisko pre vaše dieťatko, úložný box, prebaľovacia podložka, podložka na sedenie či šik taštička.

hniezdo pre deti a taška v jednom

Veríme, že tento náš rýchly sprievodca vám uľahčí rozhodovanie a pomôže pri výbere toho správneho hniezda pre vaše bábätko. Detské hniezda sú výbornými pomocníkmi, ktorí vám skvalitnia starostlivosť o dieťatko a  uľahčia chaotické, no najkrajšie obdobie života. Výber vášho „hniezdočka lásky“ môžete začať aj na našej stránke EMI.sk, kde nájdete hniezda do postieľky rôznych druhov, farieb, tvarov a veľkostí.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár