Home

Home

ľavý banner

5 TIPOV AKO SA ZBALIŤ NA DOVOLENKU

Pridal: Vanesa Holeckova Kategória: Tipy a triky Dňa: Pozretí: 9588

Letná sezóna je v plnom prúde a vy sa chystáte na vysnívanú dovolenku? Väčšina dovolenkárov už vie, že cesta k úplnej pohode sa začína oveľa skôr, ešte pred samotným odletom. Ak je to vaša prvá dovolenka, určite si ju nechcete pokaziť tým, že zabudnete na niečo dôležité. V tomto článku sa pozrieme na užitočné tipy, ktoré vám pomôžu zvládnuť balenie s ľahkosťou a užiť si bezstarostnú dovolenku plnú oddychu. 

ako_sa_zbalit_na_dovolenku

Tipy ako sa zbaliť na dovolenku

1. Pripravte si zoznam

Predtým ako sa začnete baliť na dovolenku si pripravte zoznam vecí, ktoré si plánujete zbaliť. Zoznam vám pomôže získať lepší prehľad v tom, čo máte doma, čo potrebujete ešte dokúpiť a hlavne na nič dôležité nezabudnete. Medzi tie najdôležitejšie veci, ktoré by ste nemali zabudnúť určite patria:

  • cestovný pas alebo občiansky preukaz (odporúčame skontrolovať dátum platnosti a podmienky pre vstup do krajiny)
  • • preukaz poistenca
  • • cestovná zmluva (ak cestujete cez cestovnú kanceláriu)
  • • letenky a palubné lístky
  • • peniaze v hotovosti a platobná karta
  • • lieky, ktoré užívate a základné lieky proti bolesti, horúčke či žalúdočným ťažkostiam
  • • mobilný telefón a nabíjačka
  • • dioptrické okuliare alebo kontaktné šošovky
  • opaľovacie mlieko

Tento zoznam si počas balenia postupne odškrtávajte. Odporúčame začať sa baliť skôr ako deň pred dovolenkou či dokonca v deň odchodu. Vďaka tomu budete oveľa pokojnejší. 

zoznam_na_dovolenku

2. Zbaľte si príručnú batožinu správne 

Idete na dovolenku letecky alebo sa potrebujete zbaliť do príručnej batožiny? Na toto by ste mali myslieť ešte skôr ako prídete na letisko. Letecké spoločnosti majú svoje pravidlá pre vstup na palubu lietadla, ktoré by ste mali dodržiavať, ak sa nechcete zbytočne zdržiavať a narobiť si nepríjemnosti. 

Rozmery príručnej batožiny závisia od leteckej spoločnosti. Letecká spoločnosť Ryanair povoľuje príručnú batožinu s rozmermi 40x25x20 cm a pri zakúpenom priority boardingu klasickú príručnú batožinu o veľkosti do 55x40x20 cm a hmotnosti maximálne 10kg a zároveň aj malú batožinu 40x25x20 cm (kabelka, ruksak). Spoločnosť Wizz Air povoľuje príručnú batožinu s rozmermi 40x30x20 cm s maximálnou hmotnosťou 10kg Ostatné informácie a ďalšie letecké spoločnosti nájdete na webových stránkach. 

dovolenka_s_rodinou

Do príručnej batožiny si môžete zbaliť takmer všetko potrebné na cestovanie, ale na tieto veci by ste si mali dať pozor. Tekutiny v samostatných nádobách by nemali mať viac ako 100 ml. Dokopy by nemali presiahnuť 1 liter. Za tekutiny je považovaná aj kozmetika, ktorá by mala byť zabalená v prehľadnom uzatvárateľnom vrecku. Nemusíte sa však obávať, ak by ste predsa len potrebovali viac vody alebo nejakú kozmetiku navyše viete si ich dokúpiť na letisku po prechode cez bezpečnostnú kontrolu. Vyhnúť by ste sa mali akýmkoľvek ostrým predmetom, zbraniam aj detským replikám, pracovným nástrojom, tupým predmetom, ktoré by mohli spôsobiť zranenie, aerosolom a výbušninám, nadrozmerným a nafúknutým predmetom a nelegálnym látkam.

bezpecnostna_kontrola 

3. Spríjemnite si cestovanie

Patríte k tým, ktorý cestovanie veľmi nemusia a obzvlášť, ak je to v skorých ranných časoch alebo neskorých večerných? Máme pre vás pomocníka, ktorý sa stane nevyhnutnou súčasťou vášho cestovania. V ponuke EMI nájdete praktické cestovné vankúše, ktoré jednoducho uchytíte o príručnú batožinu. Cestovný vankúš s gumkou EMI je vhodný pre dospelých aj pre deti. Pomáha udržiavať hlavu a krk v správnej polohe počas spánku a poskytuje dokonalú oporu krku. Do dovolenkovej destinácie tak pricestujete bez nepríjemných bolestí z cestovania.

cestovny_vankus  cestovatelsky_vankus_s_gumkou

4. Cestovanie s dieťaťom nemusí byť náročné

Plánujete dovolenku s menším dieťaťom a obávate sa ako to zvládnete? Pripravte sa v dostatočnom časovom predstihu. Skvelým pomocníkom na cestách vám môže byť hniezdo pre deti v praktickom balení. Jednoduchým rozložením hniezda získate komfortnú postieľku a opätovným zložením sa hniezdo premení na pohodlnú tašku. S týmto hniezdom môžete kdekoľvek cestovať a poslúži vám aj ako ukladací priestor pre detské veci. Ak sa obávate nepríjemných situácii na dovolenke najmä pri menších deťoch odporúčame si zbaliť aj nepremokavú plachtu EMI. 

hniezdo_pre_babatko

5. Nezabudnite na plavky a plážové osušky

Ak sa chystáte k moru určite si nezabudnite zbaliť aspoň dva páry plaviek a plážové osušky. Uteráky síce väčšina hotelov už poskytuje, ale osuška na pláž sa vám vždy zíde. V EMI nájdete osušky pre deti s rozprávkovými vzormi, ale aj väčšie rozmery osušiek pre dospelých. Osušky EMI sú vyrobené zo 100% bavlny a vyznačujú sa skvelou savosťou, farebnou stálosťou a rýchlym schnutím. Skvelým pomocníkom môže byť aj župan, ak sa chcete osprchovať, presunúť k moru či naspäť k ubytovaniu. 

plazova_osuskaplazova_osuskazupan

Máme veľkú radosť z toho, že EMI môže byť súčasťou vašich dovoleniek. Aké produkty EMI využívate na dovolenke vy? Napíšte nám a pošlite fotku. 



Komentáre

Zanechajte svoj komentár