Home

Home

ľavý banner

AKO SA NENECHAŤ OKLAMAŤ KRÁSNYMI OBRÁZKAMI A NÍZKOU CENOU?

Pridal: Kategória: Obliečky Dňa: Pozretí: 724

Dnes na trhu s bytovým textilom nájdeme ponuku mnohých produktov od rôznych výrobcov a značiek. Všade na nás striehnu lacné ponuky s krásnymi obrázkami posteľných obliečok. Zaručí nám to však kvalitu a zdravotnú nezávadnosť? Načo si dávať pozor? Ako sa nenechať oklamať a nezničiť si svoje zdravie?

bavlnené posteľné obliečky

Spôsob tlače posteľných obliečok a materiál sú základ!

Najzákladnejší prvok posteľných obliečok, ktorý musíte brať do úvahy ako prvý pri každej kúpe obliečok na posteľ, je materiál. Jeho spracovanie, štruktúra a zloženie následne ovplyvňuje aj každý ďalší proces výroby posteľného prádla. Nie nadarmo sa hovorí, že bavlna je najdôležitejšou plodinou na výrobu textilných výrobkov.

Prečo je to tak? Aj keď je bavlna drahšia ako napríklad polyester, jej vlastnosti vám zaručia dobrú kúpu a spokojnosť. Už stáročia sa bavlnené vlákno používa na výrobu textilu a jej unikátne vlastnosti poznali už naši predkovia. Bavlna je pevná, trvácna, má dlhú životnosť a hlavne „dýcha“. Opracovanie bavlny a polyesteru sa líši. Polyester a produkty z neho nie je možné tak kvalitne opracovať ako je to pri bavlne.

V čom je háčik? Niektorí výrobcovia posteľnej bielizne pridávajú do bavlny aj zmes polyesteru v rôznom pomere vraj na „spevnenie bavlny“, alebo dokonca vyrábajú posteľné obliečky zo 100% polyesteru. V skutočnosti však ide iba o zníženie výrobných nákladov, ktoré sa následne odrazia na akosti. Práve polyester je ten, ktorý nesaje pot, a ak sa k tomu pridá ešte aj nekvalitný druh tlače, máme tu hotovú katastrofu.

Akú katastrofu? Kombinácia polyesterových obliečok, alebo zmesi bavlny a polyesteru môže stáť dokonca aj za vznikom alergií, kožných ekzémov a ochorení kože rôzneho typu. Pokožka pod polyesterovou prikrývkou nedýcha a upchávajú sa póry. Nemôže byť nič horšie ako spať 8 až 10 hodín pod posteľným prádlom obsahujúcim polyester, čo dvojnásobne platí v lete.

kvalitná 100% bavlna

Ako je to s farbením posteľných obliečok?

Farbenie bavlny nie je jednoduchá záležitosť, najmä ak vám záleží na zdraví a spokojnosti ľudí, ktorí ju budú užívať. Ak nie ste iba výrobca, ktorý chce len predať bez ohľadu na výsledok a ľudský faktor, v tom prípade vaša bavlna prechádza zložitým procesom a spracovaním.

Aký je však výsledok? Je jednoduché kúpiť stroj za pár tisíc eur, tlačiť vo veľkom a nezaujímať sa o výsledok. Ako to však potom vyzerá v praxi? Prichádzame do styku s obliečkami, ktoré síce na obrázku vyzerajú krásne, no skutočnosť je zarážajúca. Ich cena vás poteší, ale rýchlo vás prejde radosť po tom, ako sa pod nimi vyspíte jednu či dve noci, alebo ich vyperiete. Ráno sa prebudíte s nemilým darčekom navyše, a to zafarbením postele, plachiet a dokonca aj tela, čo vážne ohrozuje zdravie, keďže farba môže cez pokožku preniknúť až do krvného obehu. Látka sa v tomto procese nafarbí rýchlo bez akýchkoľvek predošlých alebo nastávajúcich úprav. Jej farebnosť sa potom rýchlo stráca. Snaha dosiahnuť nízku cenu predbieha všetky kvalitatívne vlastnosti. Takéto obliečky sa predávajú za lacné ceny s praním na maximálne 40°C, avšak doba ich použiteľnosti je nesmierne krátka. Väčšinou ide o polyesterové obliečky alebo obliečky so zmesou bavlny a polyesteru. Často sú to posteľné obliečky pôvodom z Maďarska, Pakistanu, Turecka či ázijských krajín. Stáva sa však, bohužiaľ, že aj slovenskí výrobcovia, vo vidine veľkého a rýchleho zisku, pretláčajú na trh práve takéto posteľné prádlo a bytový textil.

Kedy je to správne? Ak výrobcovi záleží na kvalite, dbá na to, aby materiál použitý na výrobu bola čisto 100% bavlnená látka a aby tlač prešla viacerými procesmiNaše posteľné obliečky prechádzajú od počiatočného až po konečný krok viacerými úpravami, ktoré zabezpečia jej kvalitu, trvácnosť a stálosť farieb. Najprv je bavlna zbavená nežiaducich výčnelkov, následne prechádza praním a farbení, čo nie je koniec. Po nafarbení kvalitnou reaktívnou tlačou je látka ešte opracovaná praním, sušením a žehlením. Výsledok je v tomto prípade skvelý. Tieto obliečky je možné prať pri teplote 60°C. Ich použitie je dlhodobé, farby držia svoju stálosť a čerešničkou je aj certifikát od VÚTCH – CHEMITEX, čo je akreditačný orgán. Týmto certifikátom sa potvrdzuje zhoda výrobku s technickými požiadavkami vyhlášky MH SR o požiadavkách na bezpečnosť technických vlákien, priadzí a výrobkov z textilu. Užívanie takýchto textilných výrobkov je vhodné aj pre deti do 3 rokov. Naša spoločnosť je jedna z mála, ktorá sa môže pýšiť týmto certifikátom a ponúknuť vám tak zaručenú kvalitu. Ich cena potom nemôže byť porovnateľná s cenou lacných „šmejdov“, ktoré sa tvária ako alternatíva posteľných obliečok. Počiatočná investícia sa vám rýchlo vráti a ich kvalita a trvácnosť vás milo prekvapia.

tlač posteľných obliečok

Ako sa nenechať oklamať?

Nakupujte tovar od overených a renomovaných značiek, ktoré sú na trhu dlhšiu dobu. Pozrite a prečítajte si aj referencie od kupujúcich, tie často napovedia o kvalite a trvácnosti. Nesnažte sa len ušetriť, pretože spätne sa to prejaví ako nesprávna voľba. Hovorí sa, že „nie sme takí bohatí, aby sme kupovali lacné veci“. Zamerajte sa aj na krajinu pôvodu obliečok. Veľa vám prezradí materiál a hustota priadze, ktoré vám pomôžu rozoznať kvalitné posteľné obliečky od nekvalitných. 100% bavlna a gramáž nad 135g/m2 sú zárukou spokojnosti. Sledujte profily na sociálnych sietiach a porovnávačoch cien. Zistite si históriu výrobcuVýrobca, ktorý má čo skrývať, neuverejní ani hodnotenie či recenzie napríklad na Heureke, kde hodnotia skutoční užívatelia. Firma s históriou, kvalitným servisom a pozáručným servisom, bezproblémovou možnosťou reklamácie a dobrými hodnoteniami vás nesklame. Aj kvalitný a overený výrobca vám poskytne skvelé akčné ponuky, aby urobil radosť svojim zákazníkom.

záruka kvality



Komentáre

Zanechajte svoj komentár