Home

Home

ľavý banner

AKO SA STARAŤ O NYLÓNOVÝ SEDACÍ VAK?

Pridal: Mária Šandalová Kategória: Sedacie vaky Dňa: Pozretí: 948

Nylón zazrel svetlo sveta v roku 1930, a najprv pôsobil len ako alternatíva k hodvábu. Mal na to všetky potrebné vlastnosti, no vynikal aj ľahkosťou, pevnosťou a odolnosťou. Z toho dôvodu sa začal používať na výrobu rôznych predmetov, oblečenia a pančúch, kobercov, posteľnej bielizne a neskôr aj sedacích vakov.

Nylón je populárnym materiálom nie len vďaka svojim vlastnostiam, ale tiež preto, že si nevyžaduje komplikovanú starostlivosť. Práve naopak. Príkladom je nylónový sedací vak, ktorý má jednoduchú údržbu a starostlivosť. Aj keď sa o ňom dá povedať, že je skutočne trvanlivý, pretože vydrží fakt dlho, existujú správne a nesprávne spôsoby, ako sa oň starať. My si samozrejme povieme len o tých správnych, aby sme vás neplietli.

Nylónový sedací vak

Prvá pomoc: Nylónový sedací vak a škvrna? Pomôže zubná kefka!

Ak sa vám podarilo nejakým nemilým spôsobom zašpiniť nylónový sedací vak, nemajte žiadne obavy. Hlava hore a zubná kefka do ruky! Nylónové poťahy sa veľmi dobre a ľahko čistia mäkkou kefkou, akou je napríklad zubná kefka, a jemným čistiacim prostriedkom. Kefku najprv namočte do mydlovej vody a následne krúživými pohybmi odstráňte zvyšky nečistôt. Snažte sa to nepreháňať s vlhkosťou, no použite toľko vody, koľko potrebné na to, aby sa špina uvoľnila. Zasiahnutú oblasť utrite čistou suchou handričkou a nechajte voľne uschnúť. V prípade obzvlášť odolných škvŕn, použite na nylónový sedací vak prípravky a čističe, určené na čistenie textílií v automobiloch.

Zubná kefka

Druhá pomoc: Perieme nylónové sedacie vaky!

Väčšina sedacích vakov obsahuje poťah na zips, a inak to nie je ani pri nylónových vakov. Tento poťahový zips je určený na snímanie poťahu a jeho následné pranie. Nylón môžete prať ručne vo vode, bez použitia práčky. Poťah sedacieho vaku jednoducho nechajte namočený vo vode s čistiacim prostriedkom asi pol hodinu. Ak sa vám dovtedy nepodarilo škvrny zbaviť, použite zas mäkkú kefku. Namáčanie zaistí, že sa škvrny zbavíte ľahko bez veľkého vynaloženého úsilia. Následne nechajte poťah uschnúť voľne na vzduchu.

Nylónový poťah môžete pokojne hodiť aj do práčky, no netreba zabúdať na to, že nylón je citlivý na vysoké teploty, a preto je ho nutné prať v studenej vode, t.j. pri nižších teplotách s klasickým pracím prostriedkom.

Ďalšie tipy:

  • Odporúčame prať nylón oddelene od iných druhov materiálov.
  • Na pranie použite klasický univerzálny prací prostriedok.
  • Bielidlo používajte bezchlórové.
  • Ak chcete nylón sušiť v sušičke, nastavte ju na najnižšie možné nastavenie a vysušené položky z nej odstráňte okamžite.
  • V prípade potreby žehlite nylón naruby pri použití najnižšej teploty.Nylónový sedací vak

 

Ako ste si mohli všimnúť, nylónový sedací vak si skutočne nevyžaduje žiadne špeciálne zaobchádzanie pri údržbe. Pozor si treba dať len na teplotu. Samozrejme, ak si nie ste istí akýmikoľvek číslami, každý produkt obsahuje štítok s pracími symbolmi od výrobcu. Tie vám jednoznačne a presne určia, ako sa o daný produkt starať, prať ho, žehliť alebo sušiť. Pevne veríme, že sme vám pomohli, a naozaj ukázali, že nylónový sedací vak nie je žiadnou ťarchou pre domácnosť a na základe toho ste sa vy rozhodli si jeden zadovážiť. Prezrite si našu ponuku sedacích vakov.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár