Home

Home

ľavý banner

AKO SA STARAŤ O SEDACÍ VAK Z EKOKOŽE?

Pridal: Dalibor Cicman Kategória: Sedacie vaky Dňa: Pozretí: 547

Pod magickým pomenovaním ekokoža je skrytý syntetický materiál, ktorý svojím vzhľadom nápadne pripomína kožu. Ekokoža alebo ekologická koža je akousi imitáciou pravej kože, avšak jej výroba je šetrná k životnému prostrediu. Vyznačuje sa eleganciou, pružnosťou, neobyčajnou trvácnosťou, neláme sa, a navyše je antialergická. Využíva sa preto ako poťahový materiál funkčného nábytku alebo sedacích vakov. Vďaka svojim obdivuhodným vlastnostiam sú sedacie vaky z ekokože vhodné nie len do interiéru, ale aj do exteriéru na terasy alebo k bazénom.

Sedací vak z ekokože vždy ako nový

Ak ste si mysleli, že je údržba ekokože vskutku jednoduchá, nemýlili ste sa. Možno by sme ešte dodali, že jej údržba je priam najjednoduchšia v porovnaní s inými materiálmi. Sedací vak z ekokože budete udržiavať ako nový len za pomoci jemnej handričky a teplej mydlovej vody. Určite neskúšajte žiadne agresívne prípravky, ktoré by mohli materiál poškodiť. V prípade prachu použite len suchú handričku.

Sedací vak z ekokože

Prvá pomoc: Sedací vak z ekokože a škvrny

Škvrny na sedacom vaku odstránite handričkou (najlepšie antistatickou utierkou) a teplou vodou, do ktorej pridáte kvapku saponátu alebo mydla. Pri tom si však dajte pozor na to, aby sa materiál nepremočil, a po vyčistení ho poutierajte do sucha.

V prípade, že sa vám podarilo urobiť na ekokoži také škvrny, na ktoré nepôsobí ani tento zázračný elixír, siahnite po špeciálnych prípravkoch na ekokožu alebo ochranný prostriedok určený k ošetrovaniu kožených sedačiek. Pozor si však dajte na to, aby ste príliš neexperimentovali a neskúšali rôzne chemikálie alebo prípravky obsahujúce tuk alebo rozpúšťadlá.

Škvrny spôsobené jedlom a tukmi

Sedací vak z ekokože zbavíme týchto škvŕn tiež tak, že použijeme jemnú handričku a mydlovú vodu. Ak aj po tomto čistiacom úkone zostane na sedacom vaku menší mastný fliačik, necháme ho tak a ďalej už škvrnu nečistíme - postupne sa absorbuje do ekokože.

Škvrny spôsobené tekutinami a nápojmi

Aj keď vám tieto škvrny určite nezlepšia náladu, nič nie je stratené. Fľaky a škvrny z tekutín je treba ihneď vysušiť jemnou handričkou alebo papierovou utierkou, ktorú máte po ruke. (Nedrhnúť!) Potom prípadne dočistiť špeciálnym prostriedkom určeným na kožu.sedací vak z ekokože emi

Pevne veríme, že vám naše jednoduché a overené tipy pomôžu a váš sedací vak z ekokože bude vyzerať vždy ako nový. Ak patríte k tým, ktorí o ekokoži pochybovali, vedzte, že vlastnosti tohto materiálu overil čas a jeho údržba, ako ste mohli vidieť, je skutočne nenáročná a jednoduchá. Ak vás čoby len trochu zaujala myšlienka vlastniť sedací vak z ekokože u vás doma, či už v interiéri alebo exteriéri, pozrite si našu ponuku sedacích vankov z ekokože.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár