Home

Home

ľavý banner

AKO SI PREROBIŤ ČI SKRÁŠLIŤ SPÁLŇU?

Pridal: Kategória: Tipy a triky Dňa: Pozretí: 614

Nie, do spálne investovať nebudeme! Chodíme sa tam len vyspať a návštevy do nej aj tak nechodia! Koľko z nás zariadenie spálne odbije týmito slovami? Viete o tom, že človek v priemere prespí tretinu svojho života? Ešte stále si myslíte, že v spálni trávite málo času? Zariaďte si ju tak, aby ste po vstupe do izby nadobudli pocit, že jediné, po čom túžite je hodiť sa do postele a snívať.

Prečo by ste sa mali dobre vyspať?

Náš organizmus si po celom dni potrebuje poriadne oddýchnuť. Počas spánku telo prechádza do útlmovej fázy a znižuje funkčnosť zmyslov. To všetko preto, aby v noci došlo k:

  • regenerácii organizmu
  • obnove energetických zásob
  • posilneniu imunitného systému
  • obnove tkanív
  • regenerácii a podpore rastu svalov (najmä keď športujete)
  • psychickej a emocionálnej pohode a správnemu fungovaniu pamäti.

ako sa dobre vyspať

Dnes a dlho, dlho nič

Predpokladáme, že zariadenie spálne nebudete meniť každý rok, ale vedzte, že aj spálňa podlieha módnym trendom a príde čas, keď zatúžite po zmene. Nemusí byť veľká. Na výmenu postelí a skríň musíte ešte počkať. Doplnky vymeniť môžete. Oživte ju kobercom. Pridajte zrkadlo. Na stenu zaveste obraz. Myslite na to skôr, ako so zariaďovaním spálne začnete. Doprajte jej neutrálny tón, ktorý sa prispôsobí každej zmene. Využite materiál a farby, ktoré sa ľahko kombinujú. Myslite na pohodlie, oddych a zdravý spánok, počas ktorého každú noc načerpáte nové sily.

Jasné, že je veľká

Spálni sa väčšinou ujde najmenšia izba v dome či byte. Svetlá farba jej môže opticky veľmi pomôcť. Čo poviete na jemné odtiene pastelových farieb? Tento rok vedie sivá, ale ani hnedou, bielou a jemnou karamelovou nič nepokazíte. Pri modrej a zelenej farbe sa ľudskému organizmu vraj relaxuje najlepšie a sú zárukou hlbokého spánku. Nebojte sa overiť si to na vlastnej koži.

Drevo nemusí byť len základným stavebným prvkom. Posteľ a skrine z tohto materiálu pokladáme za samozrejmosť. Čo tak využiť ho aj ako netradičný bytový doplnok?

Nechajte ich zažiariť

Viete, ktorý bytový doplnok momentálne prežíva veľký návrat? Tapety. Nie, nie je to návrat v štýle, ktorý si pamätáte ešte od babičky. Nemusíte nimi zadebniť celú izbu od podlahy až po strop. Nechajte ju vyniknúť a nalepte ju len za posteľ. Zvýraznite ňou najväčšiu stenu. Vyberte vzor, ktorý spálni dodá jedinečný nádych a príjemne ju oživí. Je to doplnok, od ktorého sa môžete odvíjať ďalej.

tapety na stenudovido tapetytapety na stenu do spálne

Trendy, ktoré neomrzia

Spálňa plná vzorov narúša harmóniu. Môže sa stať, že sa v nej nebudete cítiť príjemne a nebudete vedieť prečo. Stavte na 2 vzory a snažte sa pohrať s farbami tón v tóne, aby sa vám podarilo vytvoriť pohodovú atmosféru.

Viete, čo je v spálni tento rok najpopulárnejšie? Elegancia a luxus. Predstavili ste si kráľovskú spálňu s baldachýnom, ťažkými závesmi a zlatými ornamentami? Nepreháňajte. Nie je luxus ako luxus. Stav luxusu navodí zrkadlo, lesklé kovové doplnky a sklo. Farebné, dymové alebo matné. Vytvorte si kombináciu, ktorá podčiarkne váš osobitý štýl a nikde inde ju neuvidíte. Je to vaša izba. Na nikoho neberte ohľad a použite aj odvážne a neštandardné kúsky.

Spálňa zariadená v jednom štýle

V kurze je stále škandinávsky štýl, ktorý reprezentuje čistota a jednoduchosť. Správnu atmosféru vám pomôže dotvoriť sivá a rôzne pastelové farby. Nebojte sa doplniť ho luxusnejšími kúskami v zlatej a staroružovej farbe. Hlavným prvkom škandinávskeho štýlu je minimalizmus. Občas si to pripomeňte. Spomenuté farby použite aj na tapetách. Takáto farebná kombinácia sa vám nepozdáva? Zariskujte. Výsledok príjemne prekvapí. Béžová im pomôže vyniknúť. Siahnite po tapetách s, motívmi kvetov, imitáciou prírodného materiálu a námorníckymi, geometrickými a abstraktnými vzormi.

Patríte medzi milovníkov provensálskeho štýlu? Výborne. Tento snáď nikdy nevyjde z módy. Pôsobí upokojuje a navodzuje takú tú pravú domácu atmosféru. Pastelové odtiene a biely nábytok alebo svetlejšie drevo doplňte správnymi doplnkami a kvetinovými vzormi. Pri zariaďovaní sa snažte dodržať štýl, ktorý ste si vybrali.

O prírodných materiáloch tu už bola reč. Bavlna, koža, vlna a zamat sa na dotvorenie používajú najčastejšie. Sú príjemné na dotyk a ich správnou kombináciou z vašej spálne urobia pekné designové dielo.

Čo v spálni nesmie chýbať?

Čím väčšie čalúnené čelo postele, tým lepšie. Čo poviete na závesy? Nemusíte ich každý deň zaťahovať. Majú len dekoračnú funkciu. Na koberci použite rovnaký motív, ako na tapete za posteľou. Vynikne každý sám a zároveň spálňu príjemne spojí.

Kvety v spálni? Prečo nie. Aloe vera je zázračná rastlina, ktorá kyslík produkuje aj v nociLevanduľa dobre vyzerá, pekne vonia a čo je najlepšie, jej nezameniteľná aróma urýchľuje zaspávanie a podporuje dobrý spánok.

Príjemný pocit a sladké sny

Spálňu sme zariadili, teraz prichádzajú na rad obliečky na vankúše a periny.Moderné sú vzory veľkých svetlých kvetov, motýľov a vtákov. Kvety na obliečkach pôsobia živo a sviežo. Dnes totiž neplnia len účel, majú aj estetickú funkciu. V spálni sa všetko môže točiť okolo nich. Pri výrazných obliečkach uberte z doplnkov. Spálňu vďaka nim “vymeníte” aj niekoľkokrát v roku. Prispôsobte ich ročným obdobiam. Na jar výrazné kvety, v lete obliečky plné slnka, na jeseň pestrosť opadaného lístia a zima môže ostať pekná biela. Alebo vianočná.

Ponuka je pestrá. Ako si obliečky vybrať?

Pri výbere obliečok stavte na 100 % bavlnu. Farby a vzory sa z nej nestratia už po prvom praní. Obliečka vás nemá škrabať a plachta sa na posteli nemá krčiť. Posteľ vám tak plnohodnotný spánok neprinesie. Zamerajte sa na obliečky vyrobené z jemného, na dotyk príjemného a priedušného materiálu, aby si aj tá najcitlivejšia pokožka pod nimi oddýchla. Len kvalitné obliečky sú trvácne a pevné. Nekupujete ich len na jedno použitie.

Ďalším obľúbeným materiálom sú obliečky vyrobené z damašku. Luxusného materiálu zo 100 % bavlny, ktorý je hebký, príjemný, hodvábne lesklý a obliečky vydržia naozaj veľa. Hodia sa do každej spálne a potešia každého milovníka kvality a krásy. Základom úspechu je jednoduchá starostlivosť a farebná stálosť.

Telo v noci regeneruje. Dobrý spánok je základom úspešného štartu do nového dňa. Zariadenie spálne by preto malo byť investíciou č. 1. Vytvorte si príjemné a harmonické prostredie, v ktorom sa cítite dobre.

 

 



Komentáre

Zanechajte svoj komentár