Home

Home

ľavý banner

AKO SI PRIPRAVIŤ POSTEĽ NA TROPICKÉ NOCI?

Pridal: Kategória: Tipy a triky Dňa: Pozretí: 358

Poradíme vám ako si vyzbrojiť posteľ tak, aby ste sa aj napriek tropickým dňom a nociam, mohli vyspať sladko a pohodlne, bez pocitu tepla.

Matrac

Neverili by ste, ale aj matrac má vplyv na termoreguláciu. Počas leta je preto vhodné voliť priedušný matrac, s ktorým si spánok vychutnáte bez pocitu nadmerného tepla.

Tu vám vieme jednoznačne poradiť a to zónový matrac Memory green, alebo povrchový matrac Memory green, ktorý vynikajúco cirkuluje vzduch. Je priedušný, a vy sa tak vyspíte doružova. Vďaka 7 zónovej pene je určený pre dospelých, pričom odľahčuje tlak na najviac namáhané časti tela. Zároveň sa môže pochváliť masážnym efektom, pretože jemne masíruje telo prostredníctvom prúdenia vzduchu cez perforované zóny.

Plachta

Správne zvolená plachta na leto má byť vzdušná, nežná k citlivej pokožke a čo najmenej hrejivá. Odporúčame jersey plachtu, ktorá je do tropických mesiacov ako stvorená. Rovnako tak veľmi obľúbená je aj pevná bavlnená plachta, ktorá je vyrobená zo 100 % priedušnej bavlny a je súčasťou nielen domácností našich babičiek, ale aj hotelových izieb. Charakteristická je pre ňu vysoká trvácnosť a pevnosť, a taktiež úžasne cirkuluje vzduch. V obľúbených letných destináciách je dokonca využívaná aj ako ľahučká prikrývka.

pevná biela plachta na posteľ

Paplón

Dostupné sú viaceré varianty a to od letného paplóna cez paplón Slim až po pevnú plachtu. Pri tropických nociach sa osvedčil aj prehoz. Letný paplón sa vyznačuje svojou ľahkosťou a priedušnosťou, čím cirkuluje vzduch a zaručuje teplom nerušený spánok. Slim paplón je taktiež ideálny na letné horúce noci a vďaka svojej váhe len 900 g a termoregulačným schopnostiam ho takmer nepocítite.

Obliečky

Ideálnou voľbou je bavlnený saténKvalitný bavlnený satén je možné využívať po celý rok, vzhľadom k tomu, že nehreje, ale ani extrémne nechladí. Saténové obliečky z bavlneného saténu vás v letnom období nesklamú a vy tak nebudete mať problém sa komfortne vyspať.

Vetranie

Netreba zabúdať ani na časté vetranie.

Na čistenie a zvlhčenie vzduchu si môžete zaobstarať aj difuzér, ktorý v spojení s éterickými olejmi dokáže miestnosť aj nádherne prevoňať. Takto uvoľnené éterické oleje pôsobia dokonca liečivo.

difuzér a zvlhčovač vzduchu

TIP!

Alergikom odporúčame po jarnej sezóne, aby si všetky obliečky oprali a matrace a koberce vytepovali. Zbavíte sa tak posledných zvyškov alergénov vo vašom domove, čím známky alergie eliminujete a v lete ich pociťovať nebudete.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár