Home

Home

ľavý banner

VANKÚŠE A VŠETKO ČO O NICH MUSÍTE VEDIEŤ

Pridal: Dalibor Cicman Kategória: Vankúše Dňa: Pozretí: 496

Vďaka tomu, že sa moderná doba neustále rozmáha, rozmáha sa aj množstvo vankúšov rôznych veľkostí, tvarov a materiálov. To však nie je všetko. Dnes už jestvujú vankúše určené pre konkrétny účel, a tak trh ponúka vankúše na spanie, relaxáciu, čítanie, zdravé sedenie alebo starú dobrú klasiku- dekoračné vankúše. Svoje spiace kráľovstvo alebo aj obývaciu izbu môžete tak osviežiť nie len krásnym a príjemným vzhľadom, ale aj z praktického hľadiska. V tomto článku si nerozšírite len obzory, ale tiež vám vysvetlí rozdiely medzi konkrétnymi typmi našich mäkučkých spoločníkov.

Štandardné vankúše na spanie a ako ich poznáme?

Vankúše na spanie, ako je už z ich názvu známe, sú primárne určené na spanie. Ich štandardným tvarom je obdĺžnik o rozmerov 90 x 70 centimetrov a zvyčajne sú zahrnuté v sade prestieradiel. Štandardné vankúše sú skvelou voľbou, pretože sú to najtypickejšie vankúše a vyžadujú obliečky štandardných veľkostí. Čo vám zaručí, že si nebudete musieť robiť starosti so zháňaním atypických rozmerov, a navyše vyplnia plnú šírku postele.  

Štandardné vankúše na spanie

Euro vankúše? Čo to vlastne je? 

Európske vankúše alebo euro vankúše sú známe tým, že rozmermi sú dosť veľké na to, aby ich ľudia využívali na spanie, no aj napriek slúžia skôr ako dekoračný doplnok. Pravdepodobne je to zapríčinené tým, že sú tieto vankúše atypického štvorcového tvaru o rozmerov 66 x 66 centimetrov.

Obľúbené sú hlavne u tých, ktorí preferujú čítanie v posteli a radi sa pritom oprú. Euro vankúše majú množstvo výhod, avšak aj jednu nevýhodu. Vo väčšine prípadov sú dodávané už s obliečkami, a preto sa im treba prispôsobiť s ďalšími lôžkovinami. Dôvodom, prečo sú takto dodávané, je trochu komplikovanejšie zháňanie obliečok týchto rozmerov, aj keď v tomto prípade tiež svitá na lepšie časy. Samozrejme, tí šikovnejší so šikovnými rukami si poradia aj s touto menšou nevýhodou a ušijú si obliečky sami.

Európske euro vankúše

 Dekoračné vankúše a vankúšiky

Dekoračné vankúše sú vankúše používané ako dekoračný doplnok, ktorého účelom je oživiť priestor, skrášliť ho a dodať mu šmrnc. Trh v dnešnej dobe ponúka enormné množstvo dekoračných vankúšikov v rôznych tvaroch a veľkostiach, buď už bez obliečky alebo aj s obliečkou. Ich výhodou je, že sa pri nich môžete maximálne realizovať a prispôsobiť ich svojmu vkusu. Takže, ak ste milovníkom alebo milovníčkou jednoduchého štýlu, môžete si vybrať z množstva jednofarebných vankúšov, naopak milovníci zdobených štýlov potešia dekoračné vankúše zdobené korálkami, strapcami a inými ozdobami. Dekoračné vankúše spríjemnia atmosféru, osviežia vzhľad spálne a dodajú jej mäkkosť.

Dekoračné vankúše a vankúšiky

Čo sú vlastne špeciálne vankúše a načo sa používajú?

Špeciálne vankúše vznikli za účelom riešenia špecifických problémov a ťažkostí, najčastejšie sú to migrény, bolesti hlavy, chrbtice a krku alebo najviac nenávidené chrápanie. Medzi špeciálne vankúše patrí tvarovaný penový vankúš, ktorý udržiava telo v správnej polohe, a tým odstraňuje chrápanie. Ďalším typickým príkladom je klinový vankúš, ktorý nielenže hlavu a hrudník umiestni do vyššej polohy, ale tiež odstraňuje bolesti hlavy, migrénu a zažívacie ťažkosti. Známe sú tiež operadlové vankúše, ktoré slúžia na pohodlné opretie sa v posteli počas čítania alebo sledovanie televízie. Ku špeciálnym vankúšom patria tiež vankúše plnené bylinkami, najčastejšie levanduľa alebo pohanka, ktoré majú upokojujúci charakter.

Špeciálne vankúše, vankúše s bylinkami

Pevne veríme, že sme vás dokonale previedli jednoduchou vedou o vankúšoch a na základe toho budete vedieť, aký vankúš potrebujete práve vy. Pozrite si našu ponuku vankúšov, v ktorej určite nájdete to, čo hľadáte.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár