Home

Home

ľavý banner

VYBERÁTE VANKÚŠ PRE TEHOTNÉ? S TÝMTO PORADCOM BUDE VAŠE ROZHODOVANIE OVEĽA JEDNODUCHŠIE

Pridal: Kategória: Vankúše Dňa: Pozretí: 1166

K tehotenstvu neodmysliteľne patrí neustále zväčšujúce sa bruško. Jeho naberanie na veľkosti prináša ženám okrem radosti zo zdravého vývinu dieťaťa aj celý rad nových problémov. Jedným z nich je absencia pohodlného spánku. Tehotenský vankúš je výborná pomôcka, ktorá v čase pred pôrodom poskytne budúcim mamičkám komfortný spánok a po pôrode zabezpečí pohodlie aj ich malému dieťaťu.

Vankúš pre tehotné ženy najmä v období tretieho trimestra, kedy sa ich telo pripravuje na samotný pôrod a prináša problémy so spánkom, veľmi pozitívne ocenia aj muži. Môže sa veľmi jednoducho stať, že tehotenský vankúš bude možno zo všetkého najviac zbožňovať aj váš partner.

tehotensky vankus

Pri zdraví sa neoplatí šetriť, ale radšej rozumne rozmýšľať

Ak človeka trápia zdravotné problémy, vtedy má tendenciu konať nerozvážne a skúša akékoľvek riešenia, ktoré mu sľubujú riešenie jeho situácie. Kupovať pochybné a neoverené tehotenské vankúše nemá zmysel. Skôr ako zlepšenie vášho zdravotného stavu by vám mohli priniesť práve opačný účinok. Pomocou nášho sprievodcu nákupom vankúša pre tehotné ženy si budete môcť vybrať ten najlepší tehotenský vankúš a byť na lepšej ceste k zdravému a kvalitnému spánku.

TEHOTENSKÉ VANKÚŠE RÔZNYCH DRUHOV, ŠTÝLOV A VEĽKOSTÍ

Na trhu existuje veľké množstvo tehotenských vankúšov rôznych tvarov, veľkostí a štýlov. Úlohou tohto článku je priniesť budúcim mamičkám podrobný prehľad o nich a priblížiť si výhody či nevýhody jednotlivých druhov vankúšov.

1. Dlhé tehotenské vankúše v tvare valca

Už z názvu vyplýva, že tento druh vankúša oblieha celú dĺžku tela tehotnej ženy. Má rovný tvar, okolo ktorého sa môžete pritúliť a v prípade neprítomnosti vášho partnera poslúži aj ako dokonalá pomôcka na maznanie. Oproti iným druhom, tento tehotenský vankúš neposkytuje až takú veľkú podporu chrbta. To sa však dá veľmi jednoducho vyriešiť použitím viacerých menších vankúšov, ktorými si vysteliete priestor za vami. Vravíte si, že menšími vankúšmi si môžete vyplniť aj miesto pred sebou a dokonca ešte aj ušetríte. Áno, avšak tento druh vankúša je vcelku, takže sa vám počas spánku nevyšmykne z náručia, zatiaľ čo menšie vankúše nedržia pokope a skončia rozhádzané po celej posteli. Vy sa napokon aj tak budete v noci budiť kvôli nepohodlnej podpere vášho bruška.

tehotensky vankus dlhý

Tehotenské vankúše na dĺžku (body pillow) sú vyrábané v dvoch verziách. Vankúš rovný po celej svojej dĺžke vyzerá ako obyčajný vankúš, s ktorým však získate oveľa lepšie podmienky pre pohodlný a pokojný spánok. Ďalším druhom rovných vankúšov pre budúce mamičky sú tvarovateľné rovné vankúše. Tieto flexibilné vankúše si môžete ohnúť a prispôsobiť do akéhokoľvek požadovaného tvaru.

Naopak, rovný tehotenský vankúš po celej dĺžke sa nedá tak jednoducho ohýbať a funguje rovnako ako každý obyčajný vankúš. Spomeniete si, ako si občas zohnete svoj vankúš pod hlavu a ako často musíte jeho tvar dodatočne opravovať, aby bol spánok na ňom aspoň trochu pohodlný? Tak takto presne to vyzerá aj v prípade tohto rovného tehotenského vankúša, ktorého vnútro býva najčastejšie vyplnené polyesterom. Tvarovateľné tehotenské vankúše v tvare valca sú plnené mikroguličkami, vďaka ktorým sú tieto vankúše tuhšie a výborne držia svoj tvar.

Ako sa s takýmto vankúšom v tvare valca vlastne spí?

Jednoducho pohodlne, ale aby to nevyznelo ako ploché konštatovanie, dlhé tehotenské vankúše v tvare valca sú navrhnuté tak, aby pôsobili prítulne. Môžete ich objímať a svoje nohy umiestniť tak, aby bola jedna nad a druhá umiestnená pod ním. Musíme vás však vopred upozorniť, že v niektorých mužských jedincoch môžu tieto tehotenské vankúše vyvolať žiarlivostné scény. Pre pokoj v domácnosti odporúčame tehotenský vankúš aspoň občas prepožičať vášmu partnerovi, alebo si ich zaobstarajte hneď dva.

Výhody a nevýhody valcovitých vankúšov pre tehotné ženy

výhody

nevýhody

podporuje telo po celej dĺžke

zaberá v posteli viac miesta

plní aj funkciu bežného vankúša

nevhodný pre ženy, ktoré spia na chrbte

2. Tehotenské vankúše pre oporu celého tela

Tieto vankúše pre tehotné ženy sa vyznačujú najmä tým, že obliehajú celé telo, dôsledkom čoho je vynikajúca podpora bruška aj chrbta. Ak sa zvyknete ráno prebúdzať dolámaná a s boľavou chrbticou, aj tento problém dokážu total body vankúše hravo vyriešiť. Väčšina celotelových vankúšov je dlhá približne 140 až 180 centimetrov, takže pre seba ideálny rozmer si nájdu ženy nízkeho, ale aj vyššieho vzrastu.

Rovnako ako aj predošlý druh vankúšov, aj tehotenské vankúše pre celé telo sú vyrábané v dvoch rôznych variantoch. Vankúš pre tehotné v tvare C poskytuje poriadnu podporu na všetkých dôležitých častiach tela. Od hlavy, krku, chrbtice, bruška až po nohy. Vankúš poskytuje relax celému telu, pri vyšších štádiách tehotenstva redukuje tlak vyvíjaný na bruško a pomáha aj pri bolestiach chrbta či dýchacích problémoch. Nepraktickosť kvôli jeho väčším rozmerom však vyváži fakt, že ho možno využiť aj ako vankúš na kojenie.

tehotensky vankus pre oporu celého tela

Ako sa spí na tehotenskom vankúši v tvare C?

Spanie na tomto vankúši sa podobá jazdeckej polohe. Dolná časť písmena C sa umiestni medzi nohy a horná časť slúži ako podpera hlavy. Chrbát tak rysuje zadný oblúk písmena C.

Nevýhodou tehotenských vankúšov v tvare C je, že pri otáčaní na druhú stranu musíte so sebou otáčať aj celý vankúš. S týmto neduhom sa však nestretnete pri vankúšoch v tvare písmena U, ktorý môžete používať pri akejkoľvek polohe. Dokonca aj pri spaní na chrbte. Tehotenský vankúš v tvare U poskytuje oddych vašim nohám, hlave, krku a chrbtu v noci, ale môžete ho používať aj kedykoľvek počas celého dňa. Ďalej zabraňuje bolesti chrbta a znižuje tlak vyvíjaný na jednotlivé časti tela. Tento typ tehotenského vankúša podporuje pohodlie ženského tela zo všetkých druhov vankúšov najviac.

tehotensky vankus v tvare C

Ako spať na vankúši v tvare U?

U vankúše sú tvarované tak, aby sa na nich dalo spať obkročmo – predstavte si napríklad pandu držiacu sa okolo stromu. Vzhľadom k tomu, že tehotenské vankúše v tvare písmena U ponúkajú oporu na oboch stranách, dá sa na nich príjemne spať dokonca aj na chrbte.

Výhody a nevýhody celotelových vankúšov pre tehotné ženy

výhody

nevýhody

najpohodlnejší tehotenský vankúš

v posteli zaberá veľa miesta

nepotrebujete dodatočný vankúš pod hlavu

vysoká cena

tehotensky vankus v tvare U

3. Tehotenský vankúš v tvare klina

Tento vankúš pre tehotné je zhotovený v tvare klina, ktorý sa jednoducho vsunie pod bruško alebo chrbát a poskytuje dostatočnú podporu počas celej noci. Tehotenské vankúše v tvare klinu sú jedným z najlacnejších druhov vankúšov. Mnoho mamičiek obľubuje používať tehotenský vankúš aj po pôrode a s týmto vankúšom môžete zažiť pohodlie napríklad aj počas sledovania televízie. Veľkou výhodou vankúša v tvare klina sú jeho malé rozmery, takže nebude vytláčať z postele vášho partnera a zároveň je aj výborným spoločníkom na cesty.

Ako sa s vankúšom v tvare klina spí?

Jednoducho si ho môžete vložiť pod bruško a zmierniť tlak vyvíjaný na boky a chrbát. Ďalšou možnosťou je umiestnenie vankúša pod chrbát, najmä vtedy, ak sa zvyknete v noci často obracať a prehadzovať. Zároveň môžete vankúš pre tehotné v tvare klina využívať aj ako podperu pod hlavu. Takéto použitie vankúša ocenia najmä ženy, ktoré obľubujú mať zvýšenú podperu hlavy, no pri tomto použití môže vankúš zabrániť aj páleniu záhy.

Výhody a nevýhody vankúšov pre tehotné ženy v tvare klina

výhody

nevýhody

finančne najdostupnejší variant

podporuje iba istú časť tela

v posteli nezaberá veľa miesta

stále potrebujete vankúš pod hlavu

Veríme, že s týmto sprievodcom si vyberiete pre vás najvhodnejší tehotenský vankúš, s ktorým zažijete pokojné noci a pohodlný spánok vy, ale aj váš partner. Výber svojho budúceho vankúša pre tehotné môžete začať aj na EMI.sk. U nás máme tehotenské vankúše rôznych druhov, tvarov a veľkostí.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár