Merino_deka_ZAIRA_140x200_cm_EMI

Merino deka ZAIRA 140x200 cm EMI

84,90 € s DPH

Deka z ovčej vlny je 100% prírodný produkt, ktorý vás prekvapí svojimi unikátnymi vlastnosťami. Vďaka jej jedinečnej termoregulácií ju môžete používať celoročne. Preukázané sú aj blahodárne účinky na organizmus. Pôsobí proti ekzémovým ochoreniam, jemne masíruje nervové zakončenia a uvoľňuje napätie. Doprajte si pocit luxusu a ten najdokonalejší spánok a odpočinok.

Množstvo

Tento produkt si prezerá 27 ľudí
 

Doprava zadarmo pri nákupe nad 40 €

 

Jednoduché vrátenie tovaru

Unikátna Merino deka pôsobí blahodárne na organizmus, je antialergická, antibakteriálna a mimoriadne priedušná

Hebká a na dotyk príjemná Merino vlna má skvelé blahodarné vlastnosti a vynikajúce relaxačné účinky na ľudský organizmus. Je ideálnou voľbou nielen pre ľudí, ktorým je stále zima, ale aj pre všetkých alergikov a milovníkov domácej pohody. Množstvo pozitívnych vlastností z nej robí jednotku medzi prikrývkami.

Zababušte si do deky studené nohy a hneď pocítite blahodarné teplo, ktoré vás prehreje a uvoľní.
Luxusná deka z ovčej vlny EMI má skvelé termoregulačné vlastnosti, vďaka ktorým reguluje a vyrovnáva teplotné rozdiely tela a prostredia. Jej ďalšou jedinečnou vlastnosťou je aj dokonalá absorpcia vlhkosti. Dokáže absorbovať až 35% viac vody ako je jej vlastná hmotnosť. Nadmernú vlhkosť následne odparuje do ovzdušia. Vďaka tomu budete pociťovať iba dokonalé sucho, teplo, komfort a nespotíte sa. Dokonca to platí aj naopak. Ak teplota miestnosti stúpne, nastáva aktívna termoregulácia kedy vlna prestane teplo vyrábať. Merino deka je preto ideálna prikrývka na celoročné použitie. V zime vás zahreje a v lete vás ochladí.

ovca

Materiál na výrobu Merino prikrývky sa získava strihom mladých austrálskych oviec v období kedy je vlna najjemnejšia a najviac kvalitná. Vďaka tomu Merino vlna a produkty z nej vyrobené nehryzú a nedráždia citlivú pokožku. Ovčia vlna sa radí medzi jeden z najstarších textilných materiálov, ktoré majú aj dnes svoje nezastupiteľné miesto v textilnom priemysle.

Vlna sa dnes vyrába vo viac ako 100 krajinách na viac ako pol milióna farmách, avšak domovom Merino vlny je bezpochyby Austrália. Ovce sa strihajú zväčša raz ročne a produkuje sa tu cca 60% všetkej odevnej vlny a 90% jemnej odevnej vlny.

Vlna je cenená pre jej výnimočné vlastnosti, ktoré z nej robia špičkový textilný materiál. Prirodzené zvlnenie nielen chráni ovečky pred živlami ale ponúka textíliu pohodlnú pri všetkých teplotách.

Deky z Merino vlny EMI sú 100% prírodný produkt a majú na ľudský organizmus blahodárne relaxačné účinky. Odstraňujú škodlivé kladne nabité ióny, ktoré sa podieľajú na únave a bolestiach hlavy. Prikrývka z ovčej vlny EMI jemne masíruje všetky nervové zakončenia, uľavuje od bolesti a napätia. Pýši sa aj antibakteriálnymi vlastnosťami. Zabraňujú vzniku a množeniu roztočov.

Počuli ste už o samočistiacej schopnosti vlny? Vysoký obsah lanolínu a prúdiaci vzduch vlákna vlny aktivuje k pohybu (zmršťovaniu a rozťahovaniu) čím nečistoty vychádzajú na povrch samé. Práve vďaka tejto vlastnosti nie je nutné deku často čistiť. Stačí čerstvý vzduch a je to!

merino_ovcia_vlna

Obnoviteľný zdroj - prírodné vlákno je zodpovedný výber

Na rozdiel od syntetických materiálov, ktoré sa vyrábajú z neobnoviteľných zdrojov, materiál použitý na výrobu diek je 100% prírodný. Získavaný je z austrálskych ovečiek. Ovečky každý rok, nepretržite produkujú nové rúno, vďaka čomu sa ovčia vlna radí medzi obnoviteľný prírodný zdroj. Je to súčasť ich biologickej anatómie. Vlna sa skladá z bielkoviny nazývanej keratín, ktorý podobne ako ľudské vlasy rastie z folikulov vnútri kože. Vďaka dlhej životnosti je dokonca vhodné vlnu aj recyklovať.

Biologicky rozložiteľná

Na konci svojej životnosti sa ovčia vlna vracia späť do pôdy kde nastáva prirodzený rozklad. Okrem toho v tejto fáze uvoľňuje do zeme cenné živiny. Priebeh rozkladu vlny oproti syntetickým materiálom trvá veľmi krátko. V morskom prostredí neprispieva k znečisťovaniu a narúšaniu ekosystému, keďže sa biologicky odbúrava. Nehromadí sa na skládkach a v oceánoch. Pôsobením živých organizmov ako sú huby a baktérie je schopná rozkladu. Oproti tomu, syntetické vlákna sa biologicky nerozložia. Pri zakopaní do pôdy sa vlna stáva prírodným hnojivom, ktoré poskytuje živiny pre iné organizmy. Napríklad pomletý vlnený koberec dokáže v pôde zvýšiť výťažok sušiny pri raste trávy z 24% na 82%.

deka z ovčej vlny so vzorom

Bezpečná a zdravotne nezávadná

Je dokázané, že ovčia vlna nespôsobuje alergie a zároveň nepodporuje ani rast a množenie baktérií. Ovčie rúno nepohlcuje prach z okolia. Prach síce zachytí, no aktívne sa ho zbavuje už v prvých vrstvách. Získava tak na hodnote vďaka svojej antibakteriálnej a antialergickej vlastnosti. Ideálnou voľbou je preto aj pre všetkých alergikov, astmatikov či osoby s citlivou pokožkou.

Prirodzene priedušná a odolná voči zápachu

Vlnené vlákna sú prirodzene priedušné a aktívne. Reagujú na zmenu teploty tela a absorbujú nadbytočnú paru vďaka čomu sa budete cítiť vždy komfortne. Vlna je aj prírodne odolná proti zápachu. Jedinečná chemická štruktúra vlny totiž umožňuje absorbovať a aktívne uzamknúť pachy. Samotný pot nemá žiadny zápach, ak však zostane na pokožke, vlhké prostredie je ideálne miesto na množenie baktérií. Prirodzená priedušnosť vlny udržiava pokožku suchú.

Vlnené textílie sú po používaní menej zapáchajúce ako textílie vyrobené z iných prírodných alebo umelých vlákien. Štúdia na Novom Zélande, ktorej sa zúčastnili 13 kvalifikovaní čuchoví odborníci preukázala, že vlnené textílie si v priemere ponechali o 66% menej telesného pachu ako polyesterové tkaniny, a o 28% menej pachu ako bavlnené tkaniny.

biologicky rozložiteľná vlna

Dokonalý materiál pre kožu

Nedávny výskum ukázal, že nosenie textílií zo super jemnej Merino vlny má veľmi priaznivý vplyv na ľudí trpiacich ekzémom. Výskum preukázal, že nosením odevov z ovčej vlny sa výrazne zlepšuje závažnosť a príznaky ekzémov. Rovnako sa odvrátili aj všetky mýty o tom, že vlna je pichľavá a svrbí.

Ďalšia štúdia ukázala, že oblečenie z jemnej Merino vlny znížilo závažnosť detskej miernej až strednej formy atopickej dermatitídy v porovnaní s bavlneným oblečením. Veľmi jemné vlákna Merino vlny sa totiž ľahko ohýbajú a sú priedušné čo spôsobuje žiadne alebo len minimálne podráždenie kože.

Antialergická a antibakteriálna

Na základe výskumu financovaného spoločnosťou Woolmark Company medzinárodný certifikačný orgán ASL uznal posteľnú bielizeň, deky a prikrývky z Merino vlny ako výrobky vhodné pre alergikov a ľudí trpiacich astmou. Cieľom ASL je pomôcť vytvoriť čo najzdravší interiér pre ľudí s alergiami a astmou. ASL spolupracuje s rôznymi organizáciami, skupinami pacientov, charitou aj vládnymi orgánmi na celom svete.

Vysoko uznávaná skupina lekárov z celého sveta prehodnotila 100 rokov staré štúdie, ktoré tvrdia, že vlna spôsobuje alergiu. Záverom ich štúdie je fakt, že neexistujú dôveryhodné dôkazy o tom, že vlna je alergén. Ak vlna spôsobuje pichanie alebo svrbenie je to kvôli veľkému priemeru vlákien.

Trvácna a odolná

Ovčia vlna a produkty z nej sú veľmi odolné a trvácne. Jedno samostatné vlákno je možné ohýbať až 20 000-krát a nenastane jeho poškodenie. Vďaka tomu sú produkty zhotovené z Merina vlny odolné proti oderu, roztrhaniu aj poškodeniu. Jej jedinečné vlastnosti si tak môžete užívať roky v nezmenenej kvalite.

Liečivá

Všetky vlastnosti diek z ovčej vlny ich predurčujú aj k liečivým vplyvom na ľudský organizmus. Nedráždia citlivú pokožku, sú výborná voľba pre ľudí trpiacich reumatickými, ekzémovými, alergickými aj astmatickými chorobami. Odstraňujú škodlivé kladne nabité ióny, ktoré sa podieľajú na únave a bolestiach hlavy. Prikrývky z ovčej vlny jemne masírujú všetky nervové zakončenia, uľavujú od bolesti a napätia.

kvalitná merino deka

Výhody Merino deky ZAIRA EMI:

  • Prírodný materiál 100%-ne rozložiteľný
  • Udržiava si svoj tvar
  • Mimoriadne priedušná
  • Vysoká absorpcia vlhkosti
  • Termoregulácia a aktívna reakcia na zmenu telesnej teploty
  • Prikrývka z ovčej vlny neelektrizuje a nelepí sa na telo
  • Nezachytáva prachové častice
  • Samočistiaca schopnosť
  • Odolná voči pokrčeniu
  • Odolná voči zápachom
  • Antialergická a antibakteriálna
  • Blahodarné pôsobí na ľudský organizmus
  • Trvácna a odolná
  • Zdravotne nezávadná
  • Biologicky rozložiteľná
  • Pomáha pri liečení ekzémových ochorení
  • Ideálna pre astmatikov aj alergikov
  • Luxusný prírodný produkt

merino deka 140x200 emi

Vlastnosti:

  • 100% merino vlna
  • Rozmer 140x200 cm
  • Vyrobená v Taliansku
  • jednovrstvová
  • hustota: 500 g/m2
  • hmotnosť: 1615 g

Využitie prikrývky z ovčieho rúna

Merino deka má všestranné využitie. Použiť ju môžete ako klasickú deku, prikrývku počas chladných zimných večerov či v lete na záhrade. Oceníte ju aj ako náhradu klasického paplóna. V neposlednom rade aj každý priestor zútulní.

Starostlivosť o deku z Merino vlny EMI

Pri starostlivosti o deku z ovčej vlny sa riaďte ošetrujúcimi symbolmi. Vďaka samočistiacej schopnosti deky je najvhodnejšou voľbou v starostlivosti takzvané suché čistenie. Pri tomto type čistenia sa zabraňuje akejkoľvek deformácii a znehodnoteniu materiálu. Vlna je špecifický materiál s vlastnosťami ako antiabketriálnosť, termoregulácia aj vysoká absorpcia vody. Pre zachovanie všetkých kvalitatívnych vlastnosti Merino vlny neodporúčame pranie výrobku. Deky Merino stačí nechať vetrať na čerstvom vzduchu. Teplota vyššia ako 30°C znehodnocuje výrobok. Okrem toho vďaka vysokej savosti keď deka pohltí všetku vodu je mimoriadne ťažká. Následná manipulácia s dekou a samotné schnutie je potom náročné. Možnosťou starostlivosti o prikrývku z ovčej vlny je aj suché čistenie v čistiarni. Deku nevystavujte teplote vyššej ako 30°C, pretože prudká zmena teploty deku znehodnotí. Zároveň ak na vlnené vlákna pôsobí horúca voda strácajú na hodnote a zrazia sa. Výrobok nesušte v sušičke a neperte v práčke. V dekách z ovčej vlny sa neusádzajú ani nemnožia baktérie a roztoče, preto jednoduché vetranie na čerstvom vzduchu zabezpečí tú najlepšiu starostlivosť.

Vedeli ste, že?

Profesor Gustav Jäger dokázal, že ovčia vlna je najlepším prvkom pri tepelnej terapii. Jeho experiment spočíval v tom, že ľuďom obliekol kabáty ušité z ovčieho rúna a následne ich v zime niekoľko hodín prevážal na saniach. Záverom jeho experimentu bol fakt, že ľudia nepociťovali zimu a nevyskytlo sa u nich žiadne prechladnutie či ochorenie. Tento fakt pripísal práve výborným izolačným vlastnostiam ovčej vlny a jej jedinečnej tepelnej ochrane. Porézna štruktúra, plynulosť a elasticita vlny udržiavajú studený vzduch, kyslé a alkalické látky sa v nej hromadia a dochádza k ich neutralizácii.

Jedinečné vlastnosti, precízna výroba a unikátny materiál dávajú EMI dekám z Merino vlny punc luxusu a kvality, ktorý by mal okúsiť každý. Pocíťte na vlastnej koži osobitý prírodný materiál ovčej vlny. Je zárukou kvalitného a zdravého spánku aj odpočinku. Venujte tento mimoriadny zážitok aj svojim najdrahším. Darček z prírody, ktorý poteší, vydrží a uchváti.

Ean: 8586019486971

Dátový list

Rozmer deky
140x200 cm
Materiál
Merino vlna
Farba
Hnedá
Pranie
Neodporúčame
Gramáž
500 g/m2
Zloženie
100% Merino vlna

Recenzie produktov / otázky a odpovede

Priemerné hodnotenie

5.0
1 Recenzia
Vynikajúce 3
Dobré 0
Stredné 0
Slabé 0
Strašné 0

  • Recenzie (1)
  • Otázky a odpovede (0)
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@VERIFY_PURCHASE@
(@COMMENT_GRADE@)
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_TITLE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_IMAGES@
@COMMENT_VIDEOS@
Je to užitočné? @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENTS_NB@ Napíšte komentár

@COMMENT_TITLE@

@CUSTOMER_NAME@ @AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

Answers @ANSWERS_NB@ Obľúbené @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ Nepáči sa @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Komentáre @COMMENTS_NB@
Napíšte odpoveď Pridať komentár
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@ Odpoveď
@TOTAL_USEFULNESS@
@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
Pridať komentár @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Odpoveď

@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Odpoveď

Mohlo by sa vám tiež páčiť

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si vybrali aj: