Home

Home

ľavý banner

POSTEĽNÁ BIELIZEŇ MÔŽE SPÔSOBIŤ ASTMU, ALERGIU A EKZÉM!

Pridal: Mária Šandalová Kategória: Obliečky Dňa: Pozretí: 687

Môžete cvičiť do posledných síl, jesť najzdravšie potraviny, starostlivo si čistiť zuby a robiť všetko preto, aby ste boli zdravý. Ale to neznamená, že zdravý skutočne budete. Dôležitým faktorom, ktorý vplýva na vašej zdravie je posteľná bielizeň.

Percento ľudí prezlieka posteľnú bielizeň raz ročne!

Ako často prezliekate posteľnú bielizeň vy? Raz za týždeň, dva týždne alebo mesiac? Vedzte, že po prečítaní tohto článku zmení väčšina z vás svoje zvyky a začne to robiť častejšie.

Najnovšie prieskumy zistili, že prezliekanie posteľnej bielizne úzko súvisí so zdravím.  pätina opýtaných potvrdila, že prezlieka posteľnú bielizeň len raz mesačne, a dokonca 1 % opýtaných len raz za rok, čo je podľa lekárov obrovský problém. Riaditeľka výskumu kvality vlákien Norma Keyes tvrdí, že raz za týždeň alebo dva je vhodná doba na prezliekanie posteľnej bielizne, no párkrát ročne nie je najšťastnejšie riešenie.

Zriedkavé prezliekanie posteľnej bielizne spôsobuje zdravotné problémy

Trávime približne tretinu svojho života spánkom, počas ktorého sa do našej posteľnej bielizne vylučujú telesné tekutiny, pot, sliny a maz, ktorý pokožka prirodzene vylučuje. Okrem toho v posteliach zanechávame aj kožné bunky, ktoré sú lahodne príťažlivé pre roztoče. Týmto malým mikroskopickým článkonožcom sa darí v tmavom prostredí, akými sú obliečky, matrace a vankúše. I keď sú roztoče sami o sebe úplne neškodné, ich trus je alergénom, ktorý spôsobuje zdravotné problémy, ako astmu, rôzne alergie a ekzémy.

Roztoče v posteli

Ako často prezliekať posteľnú bielizeň?

Predpokladáme, že zbaviť sa týchto zdravotných problémov je vašim cieľom, a preto odborníci odporúčajú prať a prezliekať posteľnú bielizeň raz za týždeň alebo dva týždne na 60 stupňoch.

V prípade, že máte alergiu na roztoče, ekzém alebo astmu, mali by ste posteľnú bielizeň prezliekať tak často, ako sa len dá. Rovnako, ak ste chorý alebo nachladený, odborníci odporúčajú prezliekať prádlo každý deň. Aj keď netrpíte žiadnymi ochoreniami alebo alergickými reakciami, nemali by ste zanedbávať výmenu posteľnej bielizne, pretože špinavá bielizeň navyše výrazne oslabuje imunitný systém.

Pranie posteľne bielizne proti roztočom

Takže posledná rekapitulácia na záver, posteľnú bielizeň by ste mali podľa odborníkov prezliekať aspoň raz za dva týždne a prať na 60-tke, aby sa všetky škodlivé mikroorganizmy zničili.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár