Home

Home

ľavý banner

SEDACIE VAKY DO EXTERIÉRU PRE POHODLNÉ SEDENIE CELEJ RODINY

Pridal: Mária Šandalová Kategória: Sedacie vaky Dňa: Pozretí: 555

Myslíte si, že sedacie vaky využijete len v obývačke alebo detskej izbe? To už dávno neplatí. Svoje uplatnenie nájdu aj v exteriéri. Ak si chcete užiť pohodlie na terase, balkóne, v zimnej záhrade či pri bazéne, sedací vak treba vyberať rozumne. Presvedčte sa o tom, že sedacie vaky do exteriéru sú ideálnou voľbou, ak hľadáte pohodlie aj na inom mieste, než len vo svojej posteli.

sedacie vaky

Prečo práve sedací vak?

Poprednou vlastnosťou vriec na sedenie je ich prispôsobivý tvar, ktorý ocenia najmä ľudia trpiaci bolesťami chrbta. Okrem nich ale využijú sedacie vaky aj tehotné ženy či dojčiace mamičky. Tie nebudú odkázané iba na relaxovanie vo vnútri svojich domovov, ale zaslúžené pohodlie si užijú aj v exteriéri. Použitie vakov na sedenie pôsobí pozitívne aj na chrbticu malých detí v procese ich vývinu. Ak sa rozhodnete zaobstarať si sedací vak, spolu s ním si kupujete zaujímavý bytový doplnok a prostriedok pre zdravé sedenie.

sedacie vaky do exteriéru

Tvar je subjektívny

Prevedenie a tvar vaku na sedenie je pre každého človeka subjektívny výber. V našej ponuke nylonových vriec nájdete tvary vankúšastoličky alebo lopty. V kategórii vakov z ekokože dominuje guľatý tvar menších alebo väčších rozmerov.

sedací vak

Do exteriéru s nylonom alebo ekokožou

Najvhodnejším materiálom pre sedacie vaky určené do vonkajšieho prostredia je nylon. Nadmernému namáhaniu v prírodnom prostredí bude tento vysokokvalitný materiál odolávať a sedaciemu vrecu zabezpečí dlhú životnosťVode odolné vlastnosti nylonu robia sú ideálnou voľbou pre pohodlné a zdravé sedenie v záhrade, na dvore alebo kdekoľvek inde. Aj keď sú nylonové sedacie vaky do exteriéru odolné, neodporúča sa nechávať ich napospas vonkajším podmienkam príliš dlhú dobu. Pri dlhodobom pôsobení slnečného žiarenia môžu farby vakov vyblednúť, prípadne sa na ich povrchu vytvoria fľaky. Ďalšou výhodou nylonových vriec je ich jednoduché čistenie.

sedacie vaky

Niektorí výrobcovia majú vo svojej ponuke aj sedacie vaky do exteriéru zhotovené z ekokože. Je to odolnejší materiál veľmi podobný koži. Ekologická koža je pružná a nepraská, vďaka čomu je vhodná pre použitie vo vonkajších podmienkach. Ekokoža vďaka svojej podobe pôsobí elegantne, čím oživí každú už aj tak vkusne zariadenú terasu. Počas teplejších dní oceníte jej chladiace vlastnosti. Ak chcete, aby si sedacie vrece z ekokože zachovalo svoju kvalitu aj po dlhej dobe, pravidelnému ošetrovaniu jeho povrchu sa nevyhnete. Veľkou výhodou vriec z ekologickej kože je ich jednoduché čistenie.

 

Čistenie a starostlivosť o sedacie vaky je jednoduchá

Nech už váš sedací vak použijete vo vonkajšou prostredí kdekoľvek, jeho znečisteniu sa určite nevyhnete. Príležitosti pre jeho zašpinenie sa vyskytujú takmer na každom rohu. Či už ide o blato, prach alebo rozliaty nápoj, údržba nylonových a sedacích vakov z ekokože určených na vonkajšie použitie je jednoduchý proces. Vo väčšine prípadoch si vystačíte s vlhčenou utierkou, pomocou ktorej vzniknutú špinu ľahko zotriete. V prípade nylonu zažratú špinu vyčistíte pomocou kefky s jemnejšími štetinami. Smelo môžete použiť aj zubnú kefku. Veľké škvrny odstránite rovnako jednoducho ako tie menšie. Každý sedací vak z nylonu má odnímateľný poťah, ktorý pomocou zipsu stačí zvliecť a vyprať ručne alebo v práčke s nižšou teplotou vody.

sedacie vaky do exteriéru

Pokiaľ ide o ekokožu, použite malé množstvo mydlovej vody a sedací vak pomocou handričky vytrite dosucha. Závažnejšie znečistenia riešte špeciálnymi čistiacimi prostriedkami určenými pre ekologickú kožu. Akýmkoľvek neznámym chemikáliám sa vyhnite. Tie by mohli v konečnom dôsledkunarobiť ešte viac škody ako osohu.

 

Ďalšie informácie a tipy, ako sa starať o vaky vyrobené z ekokože nájdete v našom článku Ako sa starať o sedací vak z ekokože. Údržbe nylonových sedacích vriec sme sa venovali v článku Ako sa starať o nylónový sedací vak.

sedacie vaky

Veľké uplatnenie a široké využitie robí zo sedacích vakov miláčika každej domácnosti. Ak si ho raz vyskúšate, svoju obľubu v ňom nájde celá vaša rodina. Prečo sa obmedzovať pre pohodlné sedenie v spálni, obývačke alebo detskej izbe, keď rovnaký pôžitok môžete zažiť aj pri relaxovaní na terase, v záhrade alebo pri bazéne? Čím skôr si z našej ponuky exteriérových sedacích vakov vyberiete, tým viac času počas slnečných dní v ňom tohto roku zažijete.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár