Home

Home

ľavý banner

LEVANDUĽOVÉ VANKÚŠE A PAPLÓNY - V ČOM SPOČÍVA ICH KÚZLO?

Pridal: Gabika K. Kategória: Zaujímavosti Dňa: Pozretí: 807

Levanduľa je účinná liečivá bylinka, ktorá pomáha celému telu, od hlavy až po päty. Využite tento modrofialový zázrak vo svoj prospech. Vyskúšajte silu prírody a budete plný vitality.

Pôvod levandule

Levanduľa pochádza z oblasti Stredozemného mora, preto ju poznali už starí Gréci a Rimania a pre jej sviežu, výraznú vôňu ju s obľubou pridávali do kúpeľa. V stredoveku sa zasa využívala v mestách na prekrytie pachov z ulice a verilo sa aj, že levanduľový olej človeka ochráni pred morom.

levanduľa

Využitie levandule

Okrem toho, že krásne vyzerá a vonia, táto fialová bylinka aj lieči. V prvom rade upokojuje dušu aj zmysly. Levanduľa uvoľňuje napätie a stres, zmierňuje depresie a má blahodárne účinky na dýchacie cesty, napomáha k ľahkému zaspávaniu a pokojnému spánku.

Levanduľa má bohaté využitie – jednak slúži na okrasu záhrady, je vhodná na zakladanie voňavých živých plotov a ako sušená do sušených kytíc a vencov. V domácnosti sa sušená levanduľa využíva v plátenných vrecúškach do skríň na prevoňanie bielizne a ako ochrana proti moliam. Levanduľu možno využiť aj v kuchyni – môžete si pripraviť levanduľový sirup, med či levanduľové korenie, no pokojne ňou môžete ozvláštniť aj koláče.

využitie levandule v kuchyni

Levanduľa sa dnes s obľubou využíva taktiež v kozmetike, či už na jej prevoňanie alebo pre svoje liečivé účinky. Levanduľový olej je vhodný na masáže proti celulitíde, do upokojujúceho kúpeľa (kedy zároveň pomáha zlepšiť kožné problémy) alebo pri aromaterapii. Nakvapkajte pár kvapiek levanduľového éterického oleja do difuzéra a vytvorte si útulnú atmosféru vo vašej domácnosti.

Viac o využití levandule v domácnosti sa dočítate na našom blogu v článku 28 unikátnych účinkov levandule a tajný tip navyše.

Prečo sú levanduľové vankúše a paplóny také výnimočné?

V EMI vám ponúkame levanduľové vankúše a paplóny, ktoré nemajú na našom trhu obdobu. Levanduľový vankúš EMI je vhodný na príjemné zaspávanie aj ako pomoc pri dýchacích ťažkostiach. Súčasťou výplne vankúša je sušená levanduľa. Levanduľa priaznivo pôsobí na nervovú sústavu a na celkové upokojenie organizmu, vďaka čomu podporí váš dobrý a zdravý spánok. Inhalácia levandule urýchľuje liečenie dýchacích ciest. Vankúš z levandule pomáha pri nespavosti, nervovej slabosti, strese, nervozite, migréne a bolestiach hlavy. Levanduľa nielen krásne vonia, ale upokojuje, a preto vám zaručí kvalitný a dlhý spánok.

levaduľový vankúš emi

Levanduľový paplón EMI je vyrobený z antialergických látok a svojou veľkosťou 200 x 140 centimetrov vám bude robiť spoločnosť po celý rok. Výplň paplóna tvorí duté polyesterové vlákno udržiavajúce teplo a kúsky sušenej levandule. Levanduľový paplón bude na vás pôsobiť upokojujúco po celú dobu v posteli. Pomáha pri nespavosti, nervovej slabosti, strese, nervozite, migréne a bolestiach hlavy. Hrejivý materiál, s ktorým si oddych a pokojné noci užijú aj alergici a ľudia trpiaci respiračnými ochoreniami, poskytuje izolačné a termoregulačné vlastnosti. Prikrývka je vyrábaná škandinávskou technológiou, teda vrstvením jemných pavučín z dutého vlákna s hustotou 200 g/m². Kvalitné vankúše a paplóny v posteľných obliečkach, ktoré sú príjemné na dotyk, vám zaručia ničím nerušený spánok počas celej noci.

levanduľový paplón emi

S levanduľou bude váš boj so stresom a nespavosťou nadobro zažehnaný. Doprajte svojmu telu relax a regeneráciu, potešte svoj noštek, prevoňajte svoju spálňu vďaka voňavej kráske z Provensálska a určite neoľutujete.

Upozornenie! Levanduľa nie je vhodná pre ľudí s nízkym krvným tlakom, pre ženy na začiatku tehotenstva a pri epileptických ochoreniach, pretože výrazne znižuje krvný tlak.



Komentáre

Zanechajte svoj komentár