Home

Home

ľavý banner

PREČO OSLAVUJEME MEDZINÁRODNÝ DEŇ ŽIEN?

Pridal: Vanesa Holeckova Kategória: Zaujímavosti Dňa: Pozretí: 6658

Medzinárodný deň žien si každoročne pripomíname 8.marca. Je to deň venovaný všetkým ženám vo svete. Určite aj vás dnes niekto poteší krásnym kvetom či iným darom a vyčaruje vám úsmev na tvári. V skutočnosti len málokto vie, ako sa tento deň dostal do našich kalendárov a prečo ho vlastne oslavujeme. Áno ženy v našich životoch sú dôležité, ale tento deň má oveľa väčší význam ako ste si mysleli. Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

medzinarodny_den_zien

Prečo práve 8. marec je Medzinárodným dňom žien? 

Deň 8.marec 1908 sa zapísal do našej histórie a oslavujeme ho až dodnes. Ak neviete, čo sa v tento deň udialo, my vám to radi prezradíme. V tento deň vyšlo do ulíc New Yorku 40 000 krajčírok, ktoré sa zapojili do štrajku a bojovali o lepšie pracovné podmienky. Požadovali kratší pracovný čas, lepšie platy a volebné právo. 

Medzinárodný deň žien presadila až nemecká socialistka Clara Zetkinova. Na konferencii predložila myšlienku Medzinárodného dňa žien, aby sa konal vo všetkých krajinách v ten istý deň. Táto žena bojovala za práva pracujúcich žien a za ich účasť v politike.  

Aký význam má Medzinárodný deň žien dnes?

Tento deň je príležitosťou na pripomenutie a oslavu úspechov žien v rôznych oblastiach života a tiež inšpiráciou pre budúce generácie. 

Často sa oslavuje prostredníctvom rôznych podujatí, kampaní, konferencií a aktivít zameraných na podporu práv žien, ako aj na zvýšenie povedomia o pretrvávajúcich nerovnostiach a problémoch, ktorým čelia ženy vo svete.

Ako zaručene potešíte každú ženu? 

Každý má vo svojom okolí ženy, ktoré si zaslúžia niečo špeciálne v tento deň. Nezáleží na tom, či je to vaša priateľka, manželka, mama, babka, kamarátka či kolegyňa v práci. Ak premýšľate ako by ste im dali najavo, že si ich vážite, pripravili sme si pre vás pár tipov. 

darcek_ku_dnu_zien

Ženy okrem klasických kvetov a bonboniér milujú praktické darčeky. Zatiaľ čo kvety po pár dňoch zvädnú  a bonboniéra sa s chuťou zje, praktický darček im bude ešte dlho pripomínať tento výnimočný deň. V EMI máme vždy pripravenú exkluzívnu ponuku produktov venovanú ženám. A ak predsa len nedostanete to, čo by ste si priali, môžete obdarovať sami seba. Na našom e-shope si určite vyberiete.

Bavlnené obliečky v nežných ženských farbách

Darujte kvalitné posteľné obliečky zo 100% bavlny delux s nežnými farbami a motívmi, ktoré budú mať celoročné využitie. Aj obliečky môžu byť krásnym spôsobom, ako vyjadriť svoju úctu, lásku a podporu k dôležitým ženám vo vašom živote. Ich jemné farby a kvalitné materiály vytvárajú prostredie relaxácie a pohody, ktoré si každá žena zaslúži.

women_bavlnene_oblieckybavônene_obliecky_nelly

Luxusné saténové obliečky jemné na dotyk

Saténové obliečky diamantom medzi posteľnými obliečkami. Sú známe svojim lesklým povrchom a hladkou textúrou. Bavlnený satén je obzvlášť jemný na dotyk, čo zaručuje vynikajúce pohodlie počas spánku. Jeho hladká povrchová úprava minimalizuje trenie na pokožke a vlasoch, čím pomáha predchádzať poškodeniu vlasov. Tieto vlastnosti ocení každá žena. Ak hľadáte niečo výnimočné, tieto obliečky budú tým správnym darčekom.

satenove_obliecky_oranje_emisatenove_obliecky_mariet_emi

Kvalitné kuchynské utierky a rukavice

Darčekom k Medzinárodnému dňu žien môžu byť kvalitné kuchynské utierky a rukavice, ktoré nielenže sú praktickými pomocníkmi v kuchyni, ale tiež symbolizujú uznanie a podporu voči práci a starostlivosti. Kuchynské utierky nie sú len praktické, ale tiež môžu pridať do kuchyne estetický prvok. 

kuchynske_rukavice_emikuchynske_utierky_emi

Príjemný župan z mikrovlákna

Župan z mikrovlákna je veľmi príjemný na dotyk a kombinuje pohodlie, luxus a eleganciu. Tento župan je ľahký, pohodlný na nosenie a ideálny pre každodenné použitie. Vhodný je pre všetky typy žien a týmto darčekom určite nič nepokazíte.  

fialovy_zupan_emifialovy_zupan_z_mikrovlakna_emi

Difuzér pre voňavý domov

Difuzér ponúka skvelý spôsob ako vniesť do domova príjemnú vôňu a navodiť pocit pohody. Ženy sú práve tie, ktoré robia z bývania domov a tento darček môže byť krásnym symbolom. Difuzéry rozptyľujú do vzduchu zmes vody a éterických olejov v podobe jemnej mikrohmly a odstraňujú nepríjemné pachy. Difuzér sa využíva aj pri aromaterapii, ktorá je veľmi prospešná pre našu myseľ. 

domovdifuzer_emi

V oblasti bytového textilu sa presadilo mnoho talentovaných a podnikavých žien. Aj za značkou EMI stojí žena, o ktorej sa dočítate viac v rozhovore na našom blogu: ZAKLADATEĽKA EMI PREZRADILA: AKO VZNIKLA ÚSPEŠNÁ FIRMA A AKÉ BOLI JEJ ZAČIATKY

Chcete aj vy podporiť značku EMI? Zanechajte nám pozitívnu recenziu alebo nám pošlite fotku našich produktov u vás doma. Prajeme krásny Medzinárodný deň žien. 



Komentáre

Zanechajte svoj komentár